Nová verze Joomla 5.1.4
Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.4, společně s Joomla 4.4.8. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.
Phoca Cart a import XML dodavatele
13. zář 2019 12:32 #140690
Ahoj.
Mám dotaz - rád bych vytvořil e-shop, který bude obsahovat produkty z tohoto shopu: www.excursion.cz/ - to je velkoobchod, který mi nabízí poskytnutí XML feedu. Jde mi spíše o B2B vytvoření objednávky, nebude to klasický e-shop pro koncové uživatele. Ale to teď není důležité.
Napadlo mě řešení pomocí Phoca Cart. Jak složité by bylo propojení s XML feedem velkoobchodu? (předpokládám pravidelnou aktualizaci kvůli skladovému množství). Jde to vůbec? Žádný e-shop jsem zatím nedělal, takže vůbec netuším jak to propojení přes XML feed funguje. Nějakou editaci souborů XML, HTML a CSS zvládnu, ale PHP neumím vůbec.
Děkuji.
Mám dotaz - rád bych vytvořil e-shop, který bude obsahovat produkty z tohoto shopu: www.excursion.cz/ - to je velkoobchod, který mi nabízí poskytnutí XML feedu. Jde mi spíše o B2B vytvoření objednávky, nebude to klasický e-shop pro koncové uživatele. Ale to teď není důležité.
Napadlo mě řešení pomocí Phoca Cart. Jak složité by bylo propojení s XML feedem velkoobchodu? (předpokládám pravidelnou aktualizaci kvůli skladovému množství). Jde to vůbec? Žádný e-shop jsem zatím nedělal, takže vůbec netuším jak to propojení přes XML feed funguje. Nějakou editaci souborů XML, HTML a CSS zvládnu, ale PHP neumím vůbec.
Děkuji.
13. zář 2019 14:02 - 13. zář 2019 14:03 #140691
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, jde vždy o to, co budeš importovat a také o to, zda nebude při importu nějaká část nekompatibilní (např. nějaký údaj, pro který e-shop nemá položku).
Phoca Cart má základní import zboží. To znamená, že na tom by se dalo stavět. Pokud jde o další věci (výrobci, kategorie, atd.), pak se prostě musí napsat skript pro import (např. na základě skriptu importu zboží).
Tohle je většinou zapotřebí dělat přímo na míru - jak eshopu, tak serveru, na kterém vše běží (např. pokud by nějaký cron automaticky např. ráno synchronizoval data, atd.)
Phoca Cart má základní import zboží. To znamená, že na tom by se dalo stavět. Pokud jde o další věci (výrobci, kategorie, atd.), pak se prostě musí napsat skript pro import (např. na základě skriptu importu zboží).
Tohle je většinou zapotřebí dělat přímo na míru - jak eshopu, tak serveru, na kterém vše běží (např. pokud by nějaký cron automaticky např. ráno synchronizoval data, atd.)
13. zář 2019 14:32 #140693
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
Ahoj, děkuji za info. Zkusím o tom zjistit něco podrobněji a vyzkouším třeba ten základní import.
Kdyby bylo potřeba, ty bys dokázal udělat upravený skript na import?
Kdyby bylo potřeba, ty bys dokázal udělat upravený skript na import?
13. zář 2019 15:08 #140694
Odpověď od H13
Admin
Dokázat se dá vše, ale podle mě by jsi na takovou vlasnost potřeboval někoho, kdo by to přímo dělal na konkrétní projekt/stránku/server (a pravděpodobně by to nebyla otázka nějaké krátke doby). Já osobně bych to z časových důvodů těžko zvládal
13. zář 2019 16:36 #140697
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
Zjistím k tomu podrobnosti a uvidím jak se to vyvine. Zatím dík za info.
15. zář 2019 10:48 #140701
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Pokud se nerozhodnete pro Phoca, ale pro Virtuemart, ten má několik aplikací pro import dat z externího feedu:
- csvimproved
- import produktů (toto je naše aplikace)
Rudolf
- csvimproved
- import produktů (toto je naše aplikace)
Rudolf
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla