Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
chybová hláška v sekci modulů po aktualizaci J3 na J4
30. kvě 2024 14:43 #149449
Ahoj,
po upgrade z Joomla 3.10.12 na poslední Joomla 4 (proběhla bez chybových hlášek) se mi při povolení/zakázání modulů v administraci objevuje chybová hláška :
Table 'upgrade.jos_modules' doesn't exist
Nevíte prosmím někdo čím to je. Nenašel jsem nic, co by se k tomu vztahovalo.
Děkuju
L.
po upgrade z Joomla 3.10.12 na poslední Joomla 4 (proběhla bez chybových hlášek) se mi při povolení/zakázání modulů v administraci objevuje chybová hláška :
Table 'upgrade.jos_modules' doesn't exist
Nevíte prosmím někdo čím to je. Nenašel jsem nic, co by se k tomu vztahovalo.
Děkuju
L.
30. kvě 2024 14:44 - 30. kvě 2024 14:45 #149450
Odpověď od GameKeeper
Začátečník
Ještě printscreen s chybou:
30. kvě 2024 22:06 #149456
Odpověď od Cony
Moderátor
Chybová hláška je o tom, že v databázi neexistuje tabulka jos_modules. Což je dost zvláštní, protože bez ní by jste neměl ani výpis modulů. Název databáze je opravdu upgrade? A předpona tabulek je opravdu jos? Pokud ne, tipl bych to na nějaký plugin, který něco provádí při ukládání modulů a je špatně napsán, zřejmě obsahuje napevno předponu jos. každopádně můžete v administraci zkusit spustit kontrolu databáze, tím nic neskazíte.
31. kvě 2024 09:11 #149458
Odpověď od GameKeeper
Začátečník
No to je právě divné.
Databáze se jmenuje sice "upgrade", ale předpona je upg_ (můžete vodět v příloze)
Upgrade jsem zkoušel několikrát. Vždy bez jakékoliv chyby, jelikož před upgrad odstraním kompletně všechny rozšíření (moduly), které jsem instaloval dodatečně, tak že v zásadě upgraduju čistou joomla pouze s daty.
Kontrolu databáze jsem po upgrade zkoušel. Také bez chyb. Promazat všechny cache, také nic.
Nějaký další nápad co zkusit dále prosím?
Díky moc
L.
Databáze se jmenuje sice "upgrade", ale předpona je upg_ (můžete vodět v příloze)
Upgrade jsem zkoušel několikrát. Vždy bez jakékoliv chyby, jelikož před upgrad odstraním kompletně všechny rozšíření (moduly), které jsem instaloval dodatečně, tak že v zásadě upgraduju čistou joomla pouze s daty.
Kontrolu databáze jsem po upgrade zkoušel. Také bez chyb. Promazat všechny cache, také nic.
Nějaký další nápad co zkusit dále prosím?
Díky moc
L.
01. čvn 2024 14:00 - 01. čvn 2024 14:01 #149464
Odpověď od GameKeeper
Začátečník
Tak už jsem na to přišel.
V databázi v tabulce obh_action_log_config stále odkazoval na tabulky s předponou jos_
Změnil jsem předpony na stávající obh_ a provedl update znovu a projel bez chyby a vše funguje.
Asi nějaký historický pozůstatek. Předpona jos_ není použita ani na původním webu, ze kterého se nyní upgraduje.
Možná byla použita někdy při vývoji.
Ale proč se to nezmodifikovalo nevím.
V databázi v tabulce obh_action_log_config stále odkazoval na tabulky s předponou jos_
Změnil jsem předpony na stávající obh_ a provedl update znovu a projel bez chyby a vše funguje.
Asi nějaký historický pozůstatek. Předpona jos_ není použita ani na původním webu, ze kterého se nyní upgraduje.
Možná byla použita někdy při vývoji.
Ale proč se to nezmodifikovalo nevím.
Poděkovali: Cony