Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Joomla 5 nebo WP
09. pro 2024 09:34 #149952
Zdravim, rád bych Vás požádal o vaše rady, zkušenosti s joomla. Chystám se spustit herní web, magazín o pc hrách. Návody, články, recenze, diskuze, ankety, registrace uživatelů apod. Do této doby jsem pracoval pouze s českým RS (
sunlight-cms.cz/
) prosím neberte jako reklamu, ale jen jako ukázku pro představu. Nyní vybírám mezi joomla a WP. V rané fázi postačí web s tím co jsem psal, určitě bude potřeba nějaký plugin proti spamu, robotům a nějaký pro GDPR. Pročítám různé diskuze a dle uživatelů má každý z těchto RS své pro a proti. Proto bych poprosil o vaše názory který vybrat, rád bych se vyvaroval tomu, že v budoucnu zjistím, že by byl lepší ten druhý 8-). Počítám s tím, že v obou případech se budu muset hodně naučit a proto je pro mne důležitá i komunita kolem, kam se budu moci obrátit pro rady, návody a atd. Určitě se zde i mezi vámi najdou tací, kteří mají zkušenost jak s joomla tak s WP a dokážou poradit správnou volbu v mém případě. Předem Všem děkuji za vaše názory 8-).
09. pro 2024 10:59 #149953
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
To co požadujete má Joomla prakticky v základu. Funkce na které jste z minulého CMS zvyklý (zálohování, správce souborů,...) jednoduše doinstalujete.
Nakonec je stejně nejhorší najít správnou šablonu vzhledu a hlavně mít připravený ten pytel obsahu, který tam chcete nacpat...
Třeba vám vypomůže i jedna z diskuzí, která se tady na stejné téma vedla: www.joomlaportal.cz/jak-zacit/wordpress-...kcni-system-joomla-4
Nakonec je stejně nejhorší najít správnou šablonu vzhledu a hlavně mít připravený ten pytel obsahu, který tam chcete nacpat...
Třeba vám vypomůže i jedna z diskuzí, která se tady na stejné téma vedla: www.joomlaportal.cz/jak-zacit/wordpress-...kcni-system-joomla-4
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
09. pro 2024 14:29 #149955
Odpověď od Cony
Moderátor
Tak tady jste na Joomla Portalu, tzn. radit Vám tady budeme samozřejmě spíš Joomlu
Každopádně je to o zvážení toho, kam celý portál budete směrovat. Joomla, oproti Wordpress je primárně postavena od základu jako rozšiřitelný systém, v podstatě už základní články jsou "jen" jakési rozšíření základu.
Pokud jsem četl nějaké články o správném nastavení Wordpress, tak platí to,co píše Bong, Joomla má většinu toho již v základu, není potřeba instalovat desítky dalších pluginů.
Je to hodně o zkušenosti, myslím, že na obou systémech se dopracujete ke kvalitním webům, jen se musíte seznámit s jejich filozofií a prokousat se administrací a vše si vyzkoušet...
Osobně pro mně je administrace Wordpress s několika rozšířeními už poměrně nepřehledná, ale je to o vkusu
Každopádně je to o zvážení toho, kam celý portál budete směrovat. Joomla, oproti Wordpress je primárně postavena od základu jako rozšiřitelný systém, v podstatě už základní články jsou "jen" jakési rozšíření základu.
Pokud jsem četl nějaké články o správném nastavení Wordpress, tak platí to,co píše Bong, Joomla má většinu toho již v základu, není potřeba instalovat desítky dalších pluginů.
Je to hodně o zkušenosti, myslím, že na obou systémech se dopracujete ke kvalitním webům, jen se musíte seznámit s jejich filozofií a prokousat se administrací a vše si vyzkoušet...
Osobně pro mně je administrace Wordpress s několika rozšířeními už poměrně nepřehledná, ale je to o vkusu
09. pro 2024 14:43 #149956
Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
Odpověď od Cufe
Admin
Zlatá Joomla oproti Wordpressu, vždy u něho nadávám. Promiňte, musel jsem.
Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
09. pro 2024 15:46 #149957
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,
jak píše Pavel, tady se asi nenajde nikdo, kdo by doporučil WP. Já jsem ty výhody Joomly oproti WP sepsal zde: www.phoca.cz/blog/1338-welcome-to-joomla...to-joomlas-strengths ... je to sice v angličtině, ale překladač stránek to přeloží bez problémů.
jak píše Pavel, tady se asi nenajde nikdo, kdo by doporučil WP. Já jsem ty výhody Joomly oproti WP sepsal zde: www.phoca.cz/blog/1338-welcome-to-joomla...to-joomlas-strengths ... je to sice v angličtině, ale překladač stránek to přeloží bez problémů.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
11. pro 2024 23:40 #149960
Odpověď od Kavato
Uživatel
Tak sem hodně pročítal a vypadá to, že by mohla být joomla lepší volbou... Mám již hosting s doménou na wedosu, pročítal jsem zde diskuzi, že wedos si s novou joomla 5 v nečem nerozumí, ale asi se to nechá vyřešit. Dále sem se často dočetl, že joomla neni vhodná pro uživatele co neumí programovat a že je k dizpozici jen minimum pluginů, šablon zdarma, většina prý zpoplatněna. Ale co jsem koukal tak se najdou free šablony, i pluginy k gdpr a pod. zdarma.ještě taková blbá otázka, ale budete tady se mnou mít do začátku trpělivost, než se s joomlou seznámím??? , určitě budu potřebovat mnoho rad do začátku s prvotním nastavením a než se celkově seznámím s administrací.