Joomla 5 nebo WP

Nakonec je stejně nejhorší najít správnou šablonu vzhledu a hlavně mít připravený ten pytel obsahu, který tam chcete nacpat...
Třeba vám vypomůže i jedna z diskuzí, která se tady na stejné téma vedla: www.joomlaportal.cz/jak-zacit/wordpress-...kcni-system-joomla-4
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Každopádně je to o zvážení toho, kam celý portál budete směrovat. Joomla, oproti Wordpress je primárně postavena od základu jako rozšiřitelný systém, v podstatě už základní články jsou "jen" jakési rozšíření základu.
Pokud jsem četl nějaké články o správném nastavení Wordpress, tak platí to,co píše Bong, Joomla má většinu toho již v základu, není potřeba instalovat desítky dalších pluginů.
Je to hodně o zkušenosti, myslím, že na obou systémech se dopracujete ke kvalitním webům, jen se musíte seznámit s jejich filozofií a prokousat se administrací a vše si vyzkoušet...
Osobně pro mně je administrace Wordpress s několika rozšířeními už poměrně nepřehledná, ale je to o vkusu

Joomla úřední deska | IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

jak píše Pavel, tady se asi nenajde nikdo, kdo by doporučil WP. Já jsem ty výhody Joomly oproti WP sepsal zde: www.phoca.cz/blog/1338-welcome-to-joomla...to-joomlas-strengths ... je to sice v angličtině, ale překladač stránek to přeloží bez problémů.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Pluginů a šablon je "minimum" ve srovnání s Wordpressem, ale to "minimum" stále znamená tisíce funkčních pluginů. Jen když vezmu českou scénu, tak jsou to desítky udržovaných a funkčních rozšíření. Wordpress obrovskou databázi pluginů udržuje díky zpětné kompatibilitě snad až do verze 1.0

Trpělivý s Vámi snad budeme, jen jestli se tu objeví průpovídky s jistou babičkou, tak zas buďte trpělivý Vy

Cony napsal: Wedos není úplně nejlepší volba, ale stejné problémy jako s Joomlou by na něm byly s Wordpressem. Vyřešit to lze, jen musíte vědět kam šáhnout. Na druhou stranu, pokud Joomlu nainstalujete (rozbalíte instalaci) na serveru pomocí Akeeba Kickstart ušetříte si hned na začátku hromadu starostí a i času, protože přenesete na FTP jen instalační archiv, a nemusíte nahrávat celý rozbalený balík.
Pluginů a šablon je "minimum" ve srovnání s Wordpressem, ale to "minimum" stále znamená tisíce funkčních pluginů. Jen když vezmu českou scénu, tak jsou to desítky udržovaných a funkčních rozšíření. Wordpress obrovskou databázi pluginů udržuje díky zpětné kompatibilitě snad až do verze 1.0Pluginů je tak spousty, ale těžko říct, které jsou opravdu funkční a vyhovující aktuálním požadavkům na weby.
Trpělivý s Vámi snad budeme, jen jestli se tu objeví průpovídky s jistou babičkou, tak zas buďte trpělivý Vy
Ano, jde o moji babičku, která tedy uměla sekýrovat

Nějaké herní šablony pro J5:
ja-playstore.demo.joomlart.com
ja-gamex.demo.joomlart.com
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

instalováno na wedos, soubory joomla rozbaleny dle návodu do adresáře O/domains/nazevstranek.cz
instalace v pořádku, ale stránky běží na adrese www.nazevwebu.cz/domains/nazevwebu.cz/ , nikoli na adrese www.nazevwebu.cz - to hodí hlášku:
Tato stránka nefunguje
Web vás přesměroval příliš mnohokrát
skuste vymazat soubory cookie.
ERR_TOO_MANY_REDIRECTS
PS: prosím mějte se mnou trpělivost ...
Děkuji

v souboru "configuration.php" upraveno "$live_site", přidána url stránek:
V chromu po zadání adresawebu.cz i www.adresawebu.cz ok
v firefoxu a Vivaldi po zadání adresuwebu.cz stále stejný problém jako předtím, ale po zadání s (www) www.adresawebu.cz stránky načtou...

Máte vygenerovaný SSL certifikát v administraci Wedos?
Přejmenoval jste htaccess.txt v Joomla na .htaccess a upravil?
Přidat:
Zakomentovat:
Odkomentovat:
V configuration.php máte mít livesite s HTTPS a ne HTTP.
V Globálním nastavení Joomla máte zapnuté v Nastavení SEO: Přátelské URL a Použít přepis URL?
V Systém - Systémové informace - Práva složek je vše zelené?
V Globálním nastavení Joomla máte zapnuté: Vynutit HTTPS?
Po úpravách jste spustil v administraci Wedos opravu oprávnění?
Cache v Joomla máte povypínané? Čistíte si cache v prohlížečích?
Už to funguje? Pak vypněte před budováním webu Použít přepis URL...

Phoca Commander - pracujte se soubory na webu, jen přes tento, na úpravy přes FTP zapomeňte!
Phoca Filter Options System Plugin - vyhledání parametrů a nastavení v administraci bude jednoduché, nemusíte se složitě proklikávat a hledat.
Phoca Top Menu - horní klasické menu v administraci vám ušetří klikání a hledání
Install from Bongovo! - nebudete muset hledat češtiny pro různá rozšíření
Quantum Manager - obrázky půjdou jednoduše spravovat a upravovat
Akeeba Backup - jednoduše zálohujte a obnovujte web
To by snad měl být pro začátek úplný základ na novém webu...

Originální .htaccess od Wedos zachováno
vygenerovaný SSL certifikát mám
V Globálním nastavení Joomla máte zapnuté v Nastavení SEO: Přátelské URL "ano", Použít přepis URL "ne"
V Systém - Systémové informace - Práva složek je vše zelené? "ano"
V Globálním nastavení Joomla máte zapnuté: Vynutit HTTPS? "ano pro celý web"
Cache v Joomla máte povypínané? "nenašel jsem kde"
Po úpravách jste spustil v administraci Wedos opravu oprávnění? "ještě jsem nepřepsal htaccess"
htaccess.txt v Joomla na .htaccess a upravil?
Přidat:
Code:
Zakomentovat:
Odkomentovat:
tady potřebuju poradit víc pro ty pomalejší, jako jsem momentálně já , kam přesně v htaccess přidat a kde zakomentovat a odkomentovat
Díky

Mezipaměť Joomla vypnete v Globální nastavení - Systém - Mezipaměť, v Globální nastavení - Server - Komprese GZIP. Případně ještě vypnout plugin Systém - Mezipaměť. Při stavbě webu potřebujete, aby se změny projevily okamžitě. V povozu si to zase zapnete podle potřeby.
Úprava htaccess není složitá. Otevřete si htaccess.txt na webu (pomocí Phoca Commanderu) a najděte si 'RewriteEngine On', to nahraďte tím, co jsem psal...
Pak si najděte ' Options +FollowSymlinks ' a přidejte před to #, najděte ' # RewriteBase / ' a naopak # smažte.
Po uložení můžete zkusit htaccess.txt přejmenovat na .htaccess , vyčistit cache prohlížečů (CTRL+F5) a vyzkoušet, jestli web chodí.

Ještě dotaz k upravení htaccess: prosím o kontrolu, zda je to takto správně upravené, či zda má být smazáno
to RewriteEngine On
Jinak všechny vypsané (pluginy, doplňky) jsem nainstaloval, povolil (pokud sem koukal dobře, některé byly automaticky povoleny, zbylé jsem povoloval já)
Moc děkuji za rychlou pomoc.