Nová verze Joomla 5.1.4
Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.4, společně s Joomla 4.4.8. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.
joomla generuje špatné odkazy
19. čvn 2024 09:06 #149524
Dobrý den,
jsem tu znovu s prosbou o pomoc.
Vytvořím položku v nabídce a zadám alias například "moje-polozka-jedna" a uložím nabídku.
Když na ní kliknu na stránkách tak se zobrazí nesmyslně dlouhý odkaz, jako kdyby v něm byly vypsány všechny položky.
Nemůže být příčinou diakritika v aliasu? Zjistil jsem totiž, že když vytvořím položku menu tak jooomla alias nevytvoří bez diakritiky. Byl jsem zvyklý z předchozích verzí Joomly, že byl vygenerován alias bez diakritiky.
Teď když z fungujícího odkazu odstraním diakritiku tak se vygeneruje tato šílenost.
Můžete mi prosím poradit jak z toho ven a jak dosti rozsáhlé menu opravit?
Moc děkuji Milan
jsem tu znovu s prosbou o pomoc.
Vytvořím položku v nabídce a zadám alias například "moje-polozka-jedna" a uložím nabídku.
Když na ní kliknu na stránkách tak se zobrazí nesmyslně dlouhý odkaz, jako kdyby v něm byly vypsány všechny položky.
Nemůže být příčinou diakritika v aliasu? Zjistil jsem totiž, že když vytvořím položku menu tak jooomla alias nevytvoří bez diakritiky. Byl jsem zvyklý z předchozích verzí Joomly, že byl vygenerován alias bez diakritiky.
Teď když z fungujícího odkazu odstraním diakritiku tak se vygeneruje tato šílenost.
Můžete mi prosím poradit jak z toho ven a jak dosti rozsáhlé menu opravit?
Moc děkuji Milan
19. čvn 2024 10:45 #149525
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
A verzi Joomla máte jakou?
19. čvn 2024 12:58 #149528
Odpověď od Milan
Pokročilý uživatel
Děkuji, Joomlu mám
Joomla! 4.3.1 Stable [ Bora ] 2-May-2023 16:00 GMT
Joomla! 4.3.1 Stable [ Bora ] 2-May-2023 16:00 GMT
19. čvn 2024 13:45 #149530
Odpověď od Cony
Moderátor
Asi jste si zapnul v globálním nastavení používání diakritiky v aliasech...
19. čvn 2024 14:44 #149531
Odpověď od Milan
Pokročilý uživatel
Děkuji, to je položka "Unicode aliasy"?
Myslíte si, že by to mohlo být příčinou výše popsaných potíží?
Děkuji Vám.
Myslíte si, že by to mohlo být příčinou výše popsaných potíží?
Děkuji Vám.
19. čvn 2024 16:44 - 19. čvn 2024 16:45 #149533
Odpověď od Bong
Moderátor
Unicode aliasy
Zvolte mezi aliasy v transliteration a unicode. Výchozí je transliteration.
Ne: Joomla překládá aliasy, které obsahují nelatin-1 znaky pomocí překladatelského engine poskytnutého jazykovou sadou Joomla pro zvolený jazyk obsahu. Například 'žluťoučký' bude převeden na 'zlutoucky' pro cs-CZ (Čeština).
Ano: Joomla nepřekládá aliasy. Alias je používán tak, jak je, například 'žluťoučký' zůstává 'žluťoučký'.
Zvolte mezi aliasy v transliteration a unicode. Výchozí je transliteration.
Ne: Joomla překládá aliasy, které obsahují nelatin-1 znaky pomocí překladatelského engine poskytnutého jazykovou sadou Joomla pro zvolený jazyk obsahu. Například 'žluťoučký' bude převeden na 'zlutoucky' pro cs-CZ (Čeština).
Ano: Joomla nepřekládá aliasy. Alias je používán tak, jak je, například 'žluťoučký' zůstává 'žluťoučký'.