Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Několik dotazů na 3.x.x.
07. led 2015 16:03 #119538
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
A ještě prosím, nevíte někdo, jak mi poradit s tím 3. bodem? V příloze zasílám screeny rozdílu okna pro odkazy v 2.5.x a 3.3.x. Chybí mi u té trojkové verze to Rozšířené/Advanced, což jsem používala pro nastavení tlačítek a JCE MediaBox lightbox - chybí mi tedy hlavně kolonka třída/class. A teď tedy vůbec nemůžu najít, jak to nastavit, když pro nastavení odkazů u trojek skoro žádné možnosti nemám Samozřejmě přes programátorský jazyk to nastavit umím, ale od toho redakční systém není. Hledala jsem pomoc na internetu, ale nikde jsem nic nenašla, což mi příjde divné a určitě je to nějaká blbost, která všem, mimo mě, došla
07. led 2015 16:27 - 07. led 2015 16:29 #119539
Každý editor je jiný. Nainstalujte JCE editor, případně jeho další rozšíření (JCE pluginy) a budete to mít jak ste zvyklá.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
S tou trojkou je to jednoduché. Používala jste JCE editor, teď používáte TinyMCE...Wolfíí napsal: 3) Panel nástrojů u článků - marně hledám rozšíření např. u oken pro odkazy. V 1.x i 2.x tam byly ještě záložky vyskakovací okno, události a rozšířené. Rozšíření jsem používala pro nastavení odkazů jako tlačítek a pro JCE lightbox a teď mi to tam dost chybí. Celkově se mi ten panel nástrojů zdá osekanější i když mám nastaveno v TinyMCE rozšířený. Je možné to ještě nějak rozšířit, nebo tlačítka a lightbox budu muset nastavovat jinak?
Každý editor je jiný. Nainstalujte JCE editor, případně jeho další rozšíření (JCE pluginy) a budete to mít jak ste zvyklá.
08. led 2015 00:44 - 08. led 2015 00:47 #119552
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Aha, děkuji, mám staženo a nainstalováno. Je možné tam nastavit, aby se při psaní článků zobrazoval i styl šablony, tedy aby bylo vidět pozadí, styly nadpisů a fontů tak, jak jsou nastaveny šablonou? Pátrala jsem v nastavení, ale bez úspěchu
A ještě jedna blbá otázka k tomu: nevíte náhodou, zda je nějaká verze JCE editoru pro joomlu 3, která by vypadala přesně tak, jak posílám v příloze (editor.jpg)? Jde mi hlavně o panel nástrojů. Na pravém obrázku je tak, jak to vypadá nyní po instalaci JCE (verze JCE editoru je 2.3.4.4). Vlevo je výchozí editor na Joomle 2.5.x.
A ještě jedna blbá otázka k tomu: nevíte náhodou, zda je nějaká verze JCE editoru pro joomlu 3, která by vypadala přesně tak, jak posílám v příloze (editor.jpg)? Jde mi hlavně o panel nástrojů. Na pravém obrázku je tak, jak to vypadá nyní po instalaci JCE (verze JCE editoru je 2.3.4.4). Vlevo je výchozí editor na Joomle 2.5.x.
08. led 2015 10:01 #119553
Odpověď od Bong
Moderátor
Podívjte se do JCE Administrace - Profil - Výchozí profil záložka Funkce, tam si vzhled a rozvržení panelu editoru přizpůsobíte.
Vzhled editovaného článku dle šablony by měl jít nastavit v Globálním nastavení JCE.
Vzhled editovaného článku dle šablony by měl jít nastavit v Globálním nastavení JCE.
Poděkovali: Wolfíí
08. led 2015 18:05 #119565
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Děkuji, to nastavení panelů nástrojů jsem díky Vám našla
Jen nemohu najít to nastavení vzhledu článku. Našla jsem v nastavení Formátování & Zobrazení - Styl editoru a tam mám nastaveno CSS soubor šablony, nevím zda je to ono, ale články vidím pořád úplně bez stylů.
Jen nemohu najít to nastavení vzhledu článku. Našla jsem v nastavení Formátování & Zobrazení - Styl editoru a tam mám nastaveno CSS soubor šablony, nevím zda je to ono, ale články vidím pořád úplně bez stylů.
10. led 2015 23:14 #119584
Odpověď od Ondra
Začátečník
To mě by naopak zajímalo, kdy vyjde J! 3.4 která už měla podle posledního vývojového plánu být dávno k dispozici :whistle: