Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak na migraci z Joomla 2.5.x na Joomla 3.1.x
10. srp 2013 14:39 #109938
Xzona.net - small jooomla blog
Zdravím,
mám nainstalovaný Joomla 2.5.14 a chtěl bych zachovat data a aktualizovat na Joomla 3.1.x
jak mám postupovat?
Je možné použít Akeeba Backup ?
díky Denny
mám nainstalovaný Joomla 2.5.14 a chtěl bych zachovat data a aktualizovat na Joomla 3.1.x
jak mám postupovat?
Je možné použít Akeeba Backup ?
díky Denny
Xzona.net - small jooomla blog
10. srp 2013 22:05 #109941
Odpověď od Pavel Šťastný
Pokročilý uživatel
a tenhle článek jste četl ?
www.joomlaportal.cz/index.php/clanky-a-n...-0-a-dalsi-sts-verze
www.joomlaportal.cz/index.php/clanky-a-n...-0-a-dalsi-sts-verze
07. kvě 2014 11:42 #115984
Odpověď od Ivan
Uživatel
Je někdo ochoten poradit jak provést migraci z Jommla 2.5 na Joomla 3.x? Článek jsem četl a přijde mi naivní čekat, že jednoho prosluněného dne přijde aktualizace Joomly 2,5 na Joomlu 3,5 a všechna rozšíření a šablony budou jak zázrakem fungovat... Prostě jednoho dne přijde aktualizace dnešní Joomly 3,3 na 3,5, a také jednoho dne skončí podpora Joomly 2,x, a opět budu řešit problém jak provést migraci na Joomlu X.x
Takže prosím jestli jste někdo ochoten poradit jak provést migraci tak poraďte a různé nic neřešící kvaky si nechte.
Moc děkuji...
Takže prosím jestli jste někdo ochoten poradit jak provést migraci tak poraďte a různé nic neřešící kvaky si nechte.
Moc děkuji...
07. kvě 2014 12:48 #115986
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
A co jste o svém webu uvedl za informace krom toho, že je to joomla (a ještě neaktuální)?
Máte tam i nějaké další doplňky, nebo jde jen o joomlu?
Pokud tam máte i další rozšíření, tak si prve ověřte, že všechny! jedou (existují) i pro joomlu 3.x. Pokud tomu tak bude, můžete přejít v administraci na "joomla update" a tam jedním klikem aktualizovat na verzi 3 (v nastaveni joomla update si vyberte "kratkodobou podporu")
Máte tam i nějaké další doplňky, nebo jde jen o joomlu?
Pokud tam máte i další rozšíření, tak si prve ověřte, že všechny! jedou (existují) i pro joomlu 3.x. Pokud tomu tak bude, můžete přejít v administraci na "joomla update" a tam jedním klikem aktualizovat na verzi 3 (v nastaveni joomla update si vyberte "kratkodobou podporu")
Joomla! pro každého
07. kvě 2014 15:38 #115993
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Az to budes delat, prvne si vsechno pro jistotu vyzkousej nekde jinde, protoze ja mam na vsech instalacich, ktery jsem upgradoval z 2.5 na 3.x obrovsky problemy. Jedna se asi o 7 webu a doslova kazdy ma stejne problemy s tim, ze se v administraci spatne ukazuji ukladane polozky u modulu, nastaveni atd. Hostingem to neni. Weby mam na 3 hostinzich a problem nedela ani prohlizec. Netusim co je to za problem, ani co ho zpusobuje, ale je to dost otravny, kdyz napriklad nastavis nejakej modul a po ulozeni ti zmizi barevny ikonky napr. zelena a cervena pro zobrazeni nebo nezobrazeni nejakych informaci, a ty vlastne ani nevis, co je nastaveno. Navic je J3 znatelne pomalejsi, nez 2.5. Ja jsem z J3 zklamanej jako blazen.
07. kvě 2014 15:44 #115994
Myslenie je najťažšou prácou aká existuje a práca ma fascinuje!
Celé hodiny sa vydržím pozerať, ako niekto pracuje
Odpověď od fire150
Pokročilý uživatel
No ono to fakt ide "jedným kliknutím"
sám som to urobil
.Len si treba dať pozor na kompatibilitu rozšírení vrátane pluginov a požiadavky na server kde to beží. Ad. radek178 mne sa J3 pozdáva a rozdiel v rýchlosti je zanedbatelný - možno záleží čím je rozširovaná, čo som skúšal komplet phoca rozšírenia a napr. K2 ide v pohode.( je pravda že okrem jedného ostrého som to robil všetko na locale kde operatívne dokážem riešiť vzniknuté problémy )
Myslenie je najťažšou prácou aká existuje a práca ma fascinuje!
Celé hodiny sa vydržím pozerať, ako niekto pracuje