Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Instalace češtiny do Joomla 3.10.5 a Virtuemart 3.0.7.4 - nefunkční veřejná část
06. úno 2022 13:59 #145770
Hezký den všem.
Zakoupil jsem šablonu od TemplateMonster a instaloval balíček "fullpackage" včetně virtuemart. Po přepnutí PHP 8.1 na verzi 7.4.27 se instalátor rozběhl a instalace se zdařila. Mám tam Joomla! 3.10.5 a VirtueMart 3.0.7.4. Vše se zdálo být funkční, ale po instalaci češtiny 3.10.5 je česky administrátorská část, ale po přepnutí jazyka ve veřejné části web nejede a zobrazuje chybu:
1146 - Table 'inmanncz1.#__virtuemart_categories_cs_cz' doesn't exist
Zkusil jsem vypnout ve virtuemart kategorie, ale nepomohlo to.
Dále jsem si v administraci virtuemart všiml, že záložka nastavení dává chybu a je nepřístupná - Došlo k chybě - operator not supported for strings
Domnívám se, že je to chyba spíše joomla než virtuemart, doufám, že nejsem s tématem zcela mimo.
Moc děkuji za každou radu.
Vlastimil
Zakoupil jsem šablonu od TemplateMonster a instaloval balíček "fullpackage" včetně virtuemart. Po přepnutí PHP 8.1 na verzi 7.4.27 se instalátor rozběhl a instalace se zdařila. Mám tam Joomla! 3.10.5 a VirtueMart 3.0.7.4. Vše se zdálo být funkční, ale po instalaci češtiny 3.10.5 je česky administrátorská část, ale po přepnutí jazyka ve veřejné části web nejede a zobrazuje chybu:
1146 - Table 'inmanncz1.#__virtuemart_categories_cs_cz' doesn't exist
Zkusil jsem vypnout ve virtuemart kategorie, ale nepomohlo to.
Dále jsem si v administraci virtuemart všiml, že záložka nastavení dává chybu a je nepřístupná - Došlo k chybě - operator not supported for strings
Domnívám se, že je to chyba spíše joomla než virtuemart, doufám, že nejsem s tématem zcela mimo.
Moc děkuji za každou radu.
Vlastimil
06. úno 2022 14:12 - 06. úno 2022 14:12 #145771
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
Opravdu je tam Virtuemat 3.0.7.4? Ten totiž vyšel v roce 2015 jako RC verze. To se nehodí ani na pokusy.
06. úno 2022 14:27 - 06. úno 2022 14:45 #145772
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
A dále pokud máte nainstalovánu Joomla 3.10.5 a češtinu pro Joomla, tak tyto neřeší překlad Virtuemartu. Tam chybu nehledejte.
Musíte minimálně nainstalovat český překlad Virtuemartu .
Musíte minimálně nainstalovat český překlad Virtuemartu .
Poděkovali: inmann
06. úno 2022 14:44 - 06. úno 2022 14:49 #145773
Odpověď od inmann
Uživatel
Ano je tam verze 3.0.7.4. Jsem zelenáč.
06. úno 2022 14:45 #145774
Odpověď od inmann
Uživatel
Špatně jsem se vyjádřil. Češtinu pro virtuemart jsem instaloval, správcovská část běží česky. Co doporučujete nainstalovat za verzi virtuemart?
Děkuji.
Děkuji.
06. úno 2022 15:00 - 06. úno 2022 15:04 #145775
Odpověď od Bong
Moderátor
Web má být aktuální, tedy je vhodné používat poslední verze Joomly a všech rozšíření a překladů.
Nainstalujte si nejprve všechny jazykové verze (překlady) Joomly, které budete používat, nastavte češtinu jako výchozí (pokud bude výchozím jazykem stránek) a potom přeinstalujte (případně znovu nainstalujte) Virtuemart. Chybějící tabulky se vytvoří automaticky...
EDIT: Ale i tak může uživatelská část shopu částečně běžet anglicky, ukázková data máte v angličtině...
Nainstalujte si nejprve všechny jazykové verze (překlady) Joomly, které budete používat, nastavte češtinu jako výchozí (pokud bude výchozím jazykem stránek) a potom přeinstalujte (případně znovu nainstalujte) Virtuemart. Chybějící tabulky se vytvoří automaticky...
EDIT: Ale i tak může uživatelská část shopu částečně běžet anglicky, ukázková data máte v angličtině...
06. úno 2022 15:01 #145776
Odpověď od inmann
Uživatel
Děkuji, večer to vyzkouším a dám zpětnou vazbu.
Klidný den.
Klidný den.
06. úno 2022 15:42 - 06. úno 2022 15:44 #145777
Odpověď od inmann
Uživatel
Tak jsem nainstaloval VirtueMart 3.8.8 včetně jazyků dle Vašeho doporučení a vyhledávání je česky, ale např. nákupní košík a login form jsou v EN verzi. Řekl bych, že joomla je česky a VM anglicky. No a po kliknutí na cokoliv z VirtueMart se objeví chybová hláška: 0 - Using $this when not in object context
EDIT: To stejné pokud kliknu na login -chyba
viz. www.inmann.cz
Děkuji za ochotu.
Vlastimil
EDIT: To stejné pokud kliknu na login -chyba
viz. www.inmann.cz
Děkuji za ochotu.
Vlastimil
06. úno 2022 16:35 #145778
Odpověď od Bong
Moderátor
Začněte tím, že vypnete SEF URL, tedy Globální nastavení - Veřejná část - Nastavení SEO, nastavte všechno na NE.
06. úno 2022 16:59 #145779
Odpověď od inmann
Uživatel
Děkuji, to jsem provedl, ale nemá to vliv.
Stále mám chybu 1146 - Table 'inmanncz1.#__virtuemart_manufacturers_cs_cz' doesn't exist
Stále mám chybu 1146 - Table 'inmanncz1.#__virtuemart_manufacturers_cs_cz' doesn't exist
06. úno 2022 17:07 #145780
Odpověď od Bong
Moderátor
Ale má to vliv
jsou vidět skutečné URL adresy. Dokonce to chvíli fungovalo. Copak jste s webem ještě dělal? Bylo tam vidět nějaké mazání, kopírování nebo přeinstalace...
Jde vám měnit Globální nastavení z administrace? Nebo přepisujete configuration.php?
Jde vám měnit Globální nastavení z administrace? Nebo přepisujete configuration.php?
06. úno 2022 17:11 #145781
Odpověď od inmann
Uživatel
Ano, mně se to celé sesypalo, tak jsem to zkusil znovu vše od začátku a teď mi "catalog" nefunguje ani při nastavené angličtině . Ano, globální nastavení mi měnit jde. Říkám si, jestli není chyba v těch předinstalovaných produktech a kategoriích.
06. úno 2022 17:15 #145782
Odpověď od Bong
Moderátor
No to souvisí s těmi kategoriemi a produkty. Vypněte SEF URL a v administraci projděte položky menu, případně je znova nastavte, nebo vytvořte nové.
06. úno 2022 17:19 #145783
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
To je chyba špatného nastavení VM a instalace.
České tabulky se vám automaticky ve VM vytvoří, pokud nastavíte ve VM hlavní jazyk Češtinu.
České tabulky se vám automaticky ve VM vytvoří, pokud nastavíte ve VM hlavní jazyk Češtinu.
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Nejnovější příspěvky