JCE 2.9.29 update
12. zář 2022 15:01 #146922
Joomla úřední deska | IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
Odpověď od Cufe

Admin
Nemáte na webu náhodou nasazeno rozšíření Fox Contact?
Joomla úřední deska | IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
13. zář 2022 15:08 #146925
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13

Admin
Každopádně je potřeba zapnout debug mode, aby se chybová hláška zobrazila celá (včetně souboru a řádku, kde chyba vzniká a debug trace). Pak nikdo nemusí pátrat, kde chyba vznikla.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
14. zář 2022 17:50 #146929
Odpověď od Martin70

Zkušený uživatel
Dneska vyšel update 2.9.30, který opravuje některé bugy z minulé verze. Tak zkuste, zda to nebyla chyba na straně JCE.
15. zář 2022 02:27 #146933
Odpověď od Cony

Moderátor
Na FTP si otevřete soubor configuration.php a řádek, kde je uvedeno $error_reporting nahraďte tímto
a uložte zpět na FTP
Chyby se Vám začnou zobrazovat. Pokud nefunguje ani globální konfigurace bude to zřejmě chyba v nějakém systémovém pluginu. Ze zobrazené chyby by jste mohl vykoukat z kterého (bude tam nějaká cesta na soubor, kde se chyba objevuje), a pak stačí přejmenovat adresář s tím pluginem (např. plugins/system/plg_neco na plugins/system/plg_neco_off), plugin pak nainstalovat v nové verzi, a pokud bude vše v pořádku, přejmenovaný adresář .nakonec smazat.
Code:
public $error_reporting = 'development';
Chyby se Vám začnou zobrazovat. Pokud nefunguje ani globální konfigurace bude to zřejmě chyba v nějakém systémovém pluginu. Ze zobrazené chyby by jste mohl vykoukat z kterého (bude tam nějaká cesta na soubor, kde se chyba objevuje), a pak stačí přejmenovat adresář s tím pluginem (např. plugins/system/plg_neco na plugins/system/plg_neco_off), plugin pak nainstalovat v nové verzi, a pokud bude vše v pořádku, přejmenovaný adresář .nakonec smazat.
19. zář 2022 19:48 #146947
Odpověď od Miroslav Čábelka
Uživatel
Dobrý den,
můj poskytovatel hostingu přešel z PHP 7.4 na PHP 8. A tím to vše nastalo.
Nevíte náhodou jak je možné zpětně web zprovoznit pod PHP 8?
Děkuji.
Miroslav Čábelka
můj poskytovatel hostingu přešel z PHP 7.4 na PHP 8. A tím to vše nastalo.

Nevíte náhodou jak je možné zpětně web zprovoznit pod PHP 8?
Děkuji.
Miroslav Čábelka
19. zář 2022 19:54 #146949
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Web zprovozníte tak, že najdete chybu. Tedy nejspíš plugin, který se asi s novou verzí nesnáší.
Nic se tedy nemění upravte přes FTP configuration.php a zobrazte chyby.
Nic se tedy nemění upravte přes FTP configuration.php a zobrazte chyby.
19. zář 2022 20:25 #146950
Uživatel
Dobrý den,
vůbec nevím, kde dělám chybu. Soubor configuration.php jsem opravil a nahrál na server. Viz obrázek.
Žádné chybové hlášky se mi nezobrazují.
web.natur.cuni.cz/sekce-gr/zaniklekrajiny/atlas/
vůbec nevím, kde dělám chybu. Soubor configuration.php jsem opravil a nahrál na server. Viz obrázek.
Žádné chybové hlášky se mi nezobrazují.
web.natur.cuni.cz/sekce-gr/zaniklekrajiny/atlas/
19. zář 2022 21:21 #146951
Odpověď od Bong

Moderátor
No mělo by to být na zaniklekrajiny.cz a ta Joomla funguje.
To co máte pod zaniklekrajiny.cz/atlas/ je další nějaká vnořená instalace Joomly? Jinak chyba se tam teď objevuje HTTP ERROR 500.
To co máte pod zaniklekrajiny.cz/atlas/ je další nějaká vnořená instalace Joomly? Jinak chyba se tam teď objevuje HTTP ERROR 500.
19. zář 2022 21:52 #146952
Uživatel
Je to takto:
jdoména www.zaniklekrajiny.cz
je na hostingu web.natur.cuni.cz/sekce-gr/zaniklekrajiny/
a
doména www.zaniklekrajiny.cz/atlas
je na hostingu web.natur.cuni.cz/sekce-gr/zaniklekrajiny/atlas/
Ano, /atlas je vnořená instalace Joomly. Po přechodu hostingu na PHP 8 z neznámého důvodu bez jakéhokoli mého zásahu /atlas přestal fungovat. A to je zřejmě důvodem http error 500. Jak chybu napravit nevim.
Ale i tak díky.
jdoména www.zaniklekrajiny.cz
je na hostingu web.natur.cuni.cz/sekce-gr/zaniklekrajiny/
a
doména www.zaniklekrajiny.cz/atlas
je na hostingu web.natur.cuni.cz/sekce-gr/zaniklekrajiny/atlas/
Ano, /atlas je vnořená instalace Joomly. Po přechodu hostingu na PHP 8 z neznámého důvodu bez jakéhokoli mého zásahu /atlas přestal fungovat. A to je zřejmě důvodem http error 500. Jak chybu napravit nevim.

Ale i tak díky.
19. zář 2022 23:23 #146953
Odpověď od Bong

Moderátor
Před úpravou configuration.php jste se alespoň dostal do administrace. Pravděpodobně jste upravil soubor špatně, nebo je uložen v nesprávném kódování (musí být UTF-8 a ne ANSI-1250, jak je vidět na screenu editoru).
20. zář 2022 02:18 #146955
Odpověď od Cony

Moderátor
Je to tak, podařilo se Vám uložit soubor configuration.php ve špatném kódování češtiny, proto Vám teď web nejede. Obnovte ze zálohy a zkuste změnit znovu, tentokrát v UTF-8.
Na přechod PHP 7.4 na 8 dost pravděpodobně nebyl připraven některý z pluginů, proto ty chyby...
Na přechod PHP 7.4 na 8 dost pravděpodobně nebyl připraven některý z pluginů, proto ty chyby...
20. zář 2022 17:23 - 20. zář 2022 17:25 #146967
Uživatel
Ten screen jsem měl otevřený pouze v editoru, který nebyl přepnutý na správné zobrazení UTF-8. Soubor configuration.php v UTF-8 je. A ještě jsem ho pro jistotu znovu přeuložil v UTF-8.
Ale nenastala žádná změna, web pořád nefunguje.
A nejsem si jistý, zda mi update na Joomla 4 celý web nerozhodí, budu řešit, že některé komponenty nebudou fungovat a určitě nebude podoprována šablona, kterou používám.
Jedná se o celkem objemný web, na kterém je množství práce a celý ho nově předělat od začátku v Joomla 4 je sebevražda.
Asi to nepůjde vyřešit jinak, než, že web přesunu na nějaký server, který bude nabízet PHP 7.4, protože pod PHP 8 to asi prostě nepůjde v Joomla 3.10.11 nebo v nějakém jejím modulu nebo pluginu (ale nevím v kterém).
Ale nenastala žádná změna, web pořád nefunguje.

A nejsem si jistý, zda mi update na Joomla 4 celý web nerozhodí, budu řešit, že některé komponenty nebudou fungovat a určitě nebude podoprována šablona, kterou používám.

Jedná se o celkem objemný web, na kterém je množství práce a celý ho nově předělat od začátku v Joomla 4 je sebevražda.
Asi to nepůjde vyřešit jinak, než, že web přesunu na nějaký server, který bude nabízet PHP 7.4, protože pod PHP 8 to asi prostě nepůjde v Joomla 3.10.11 nebo v nějakém jejím modulu nebo pluginu (ale nevím v kterém).