Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Odesílání spamu přes phpmailer.php – jak zakázat?
26. úno 2019 13:54 #139225
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Víte co?
Mě to nějak zahlcuje (hlavně ty rady ptáka loskutáka od každého trochu)
Nabízím Vám profesionální odvirování webu a následné profesionální zabezpečení (i když je staré verze J15) pokud máte zájem.
Jde o pečlivě otestované postupné kroky, které jsme vyvinuli v EasySoftware v roce 2013. Nasazeno asi na 150 joomla webech různých verzí. Od té doby není ani jeden web zavirovaný.
Kopírování prezentace na local a projítí antivirem tam fakt není
S pozdravem
Rudolf
Mě to nějak zahlcuje (hlavně ty rady ptáka loskutáka od každého trochu)
Nabízím Vám profesionální odvirování webu a následné profesionální zabezpečení (i když je staré verze J15) pokud máte zájem.
Jde o pečlivě otestované postupné kroky, které jsme vyvinuli v EasySoftware v roce 2013. Nasazeno asi na 150 joomla webech různých verzí. Od té doby není ani jeden web zavirovaný.
Kopírování prezentace na local a projítí antivirem tam fakt není
S pozdravem
Rudolf
26. úno 2019 14:02 #139227
Odpověď od Linelabcz
Admin
Co bys chtěl Rudo odvirovávat přesně? 10 let starou Joomla s nahlášenými desítkami kritických bezpečnostních chyb?
26. úno 2019 17:29 #139234
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Franto, přesně
Víš kolik takových joomla webů mám zabezpečených == Joomla 10 let starých a již nejsou nikdy napadené?
Víš kolik takových joomla webů mám zabezpečených == Joomla 10 let starých a již nejsou nikdy napadené?
26. úno 2019 23:07 #139247
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Resumé:
Nakonec to dopadlo tak, že jsem na všech webech zakázal komponentu *Kontakty* a problém, zdá se, vyřešen. Čekal jsem raději ještě několik hodin, ale od té doby je klid.
Znovu opakuji, že jsem pár webů projel několika antiviry a nikde nic nenašly.
Problém se spamem jsem zaznamenal zatím na 4 webech. Ano, některý z nich je na prastaré J! 1.5, ale byly mezi nimi i weby na J! 3.9.3, což je aktuální verze. Takže jak je web starý nebo není, asi nehraje roli.
Zkoušel jsem např. deaktivovat phpmailer, nastavit reCAPTCHA a další pokusy. Nepomohlo vůbec nic. Až zakázání komponenty *Kontakty* a všeho, co s ní souvisí. Jelikož ji nikde nijak nevyužívám, je to fuk. Preventivně jsem ji rovnou zakázal na všech mých dalších webech. Asi je v ní nějaká „díra“.
Zřejmě problém zaznamenají i další uživatelé Joomly. Nejsem sám, koho toto potkalo, tady to například řešili také > forum.joomla.org/viewtopic.php?t=958667
Děkuji všem, kteří se snažili pomoci!
MaK.
Nakonec to dopadlo tak, že jsem na všech webech zakázal komponentu *Kontakty* a problém, zdá se, vyřešen. Čekal jsem raději ještě několik hodin, ale od té doby je klid.
Znovu opakuji, že jsem pár webů projel několika antiviry a nikde nic nenašly.
Problém se spamem jsem zaznamenal zatím na 4 webech. Ano, některý z nich je na prastaré J! 1.5, ale byly mezi nimi i weby na J! 3.9.3, což je aktuální verze. Takže jak je web starý nebo není, asi nehraje roli.
Zkoušel jsem např. deaktivovat phpmailer, nastavit reCAPTCHA a další pokusy. Nepomohlo vůbec nic. Až zakázání komponenty *Kontakty* a všeho, co s ní souvisí. Jelikož ji nikde nijak nevyužívám, je to fuk. Preventivně jsem ji rovnou zakázal na všech mých dalších webech. Asi je v ní nějaká „díra“.
Zřejmě problém zaznamenají i další uživatelé Joomly. Nejsem sám, koho toto potkalo, tady to například řešili také > forum.joomla.org/viewtopic.php?t=958667
Děkuji všem, kteří se snažili pomoci!
MaK.
--- -- -
Poděkovali: zpetr, Martin70
26. úno 2019 23:24 #139250
Odpověď od Linelabcz
Admin
Musím vám dát za pravdu, vypadá to, že zákaz komponenty může být řešením pokud ji nevyužíváte. Díky.
27. úno 2019 11:32 #139257
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Joomla umožňuje zobrazení a tedy i odelání formuláře u kontaktů, které jsou archivované. To mi celkem přijde podivné. Proč by se měl na webu zobrazovat archivovaný kontakt a ještě u něj šlo odeslat kontaktní formulář?
Pokud je kontakt archivovaný, tak se normálně nezobrazuje v seznamu kontaktů (musí se použít filtr), takže neznalý administrátor vůbec netuší, že je nějaký kontakt vytvořený (pokud ho třeba zarchivoval někdo jiný).
Pokud je kontakt archivovaný, tak se normálně nezobrazuje v seznamu kontaktů (musí se použít filtr), takže neznalý administrátor vůbec netuší, že je nějaký kontakt vytvořený (pokud ho třeba zarchivoval někdo jiný).