Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
VitaBook 2.2.3. - nejde odeslat zpráva
22. lis 2014 15:43 #119011
Ahoj,
mám nainstalovanou joomlu verzi 3.3.6 Stable a v ní návštěvní knihu VitaBook 2.2.3. Nastavil jsem Captcha v globálním nastavení, aktivoval plugin, vyplnil kódy, ale přesto mi nejde odeslat zpráva. Když ve VitaBooku vše vyplním a kliknu na "odeslat", tak se nic nestane. Prostě jako bych neklikl.
Nevíte prosím někdo, čím by to mohlo být? Co vše může ovlivnit funkce VitaBooku?
mám nainstalovanou joomlu verzi 3.3.6 Stable a v ní návštěvní knihu VitaBook 2.2.3. Nastavil jsem Captcha v globálním nastavení, aktivoval plugin, vyplnil kódy, ale přesto mi nejde odeslat zpráva. Když ve VitaBooku vše vyplním a kliknu na "odeslat", tak se nic nestane. Prostě jako bych neklikl.
Nevíte prosím někdo, čím by to mohlo být? Co vše může ovlivnit funkce VitaBooku?
22. lis 2014 16:46 #119013
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Zkontrolujte dle dokumentace (případně přiloženého videa) zda jste vše řádně nastavil:
joomvita.com/vitabook/documentation/3-configure-captcha
Případně zkuste jinou knihu návštěv například Phoca Guestbook.
Případně zkuste jinou knihu návštěv například Phoca Guestbook.
22. lis 2014 18:46 #119014
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Ovlivnit funkce může spousta věcí (JS, šablona, hosting, nastavení, ...)
Chcete-li od někoho nechat pomoct, ukažte někomu s čim konkrétně máte problém.
Jinak je to závada typu "je to rozbité".
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
23. lis 2014 21:08 #119019
Odpověď od ada
Uživatel
Captcha bude v pořádku. Zkoušel jsem nainstalovat Phoca Guestbook a narazil jsem na další problém, a to "Vyskytla se chyba při nahrávání souboru na server. Není nastavena dočasná složka PHP." Zkoušel jsem instalovat i jiné rozšíření a vždy to samé. Správce hostingu mi řekl, že nemám v rootu složku tmp. Po vytvoření se sice soubory přenesou, ale zase to hlásí chybu 404 Komponenta nenalezena. Nemá to něco společného s dočasnou složkou v systémovém nastavení Joomla? Složka tmp je v Joomle, tak nevím proč by měla být ješte vedle složky www.
23. lis 2014 21:22 #119020
Šablonu mám upravenou beez3, ale jen pozice, barvy a rozměry divů v css. Každopádně jsem i přes to zkusil nastavit jinou šablonu a v té VitaBook funguje normálně. Nevíte jestli je problém s VitaBookem a tou šablonou normálně?
Odpověď od ada
Uživatel
karel0 napsal: Ovlivnit funkce může spousta věcí (JS, šablona, hosting, nastavení, ...)
Šablonu mám upravenou beez3, ale jen pozice, barvy a rozměry divů v css. Každopádně jsem i přes to zkusil nastavit jinou šablonu a v té VitaBook funguje normálně. Nevíte jestli je problém s VitaBookem a tou šablonou normálně?
23. lis 2014 22:23 #119021
Odpověď od Bong
Moderátor
Nemusíte nad ničím moc bádat. Vaše Joomla je špatně nainstalovaná. Tím začněte. Viz.:
Jak správně nainstalovat Joomlu
. Když vám totiž chybí základní složky nutné pro chod systému, těžko něco bude fungovat správně.
Pak se můžete zabývat úpravami vaší šablony. Když originální funguje a vaše ne Může být další chyba v úpravách.
Ale více vám nikdo asi neporadí, protože jak bylo řečeno výše: Chcete-li od někoho nechat pomoct, ukažte někomu s čim konkrétně máte problém. Tedy dejte odkaz na stránku s chybou...
Pak se můžete zabývat úpravami vaší šablony. Když originální funguje a vaše ne Může být další chyba v úpravách.
Ale více vám nikdo asi neporadí, protože jak bylo řečeno výše: Chcete-li od někoho nechat pomoct, ukažte někomu s čim konkrétně máte problém. Tedy dejte odkaz na stránku s chybou...