Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
SAFE MODE
17. kvě 2006 23:07 #7864
Já za nic nemùžu, to Joomla !!! Nebo je to tim, že to neumim?
Odpověď od Genstiade
Uživatel
Je to tůvj web, delej si tu co chces...
18. kvě 2006 16:08 #7924
www.boomtv.cz - Joomla! 1.5.20 na serveru v safe-on
Odpověď od Marti Hájek
Uživatel
U mamba to byl trochu problém a bez patche jsem to nerozchodil. Vždycky se objevil u nějaké komponenty v nejmíň vhodném okamžiku kix.
Ale Joomla! 1.0.8 spravuji v osmi exemlářích a všechny v safemode-on bez patche. Vše funguje naprosto bez problémů, včetně instalace těch nejsložitějších komponent. Aby instalace komponent fungovala bez problémů, mám v "Site->GlobalConfiguration" na kartě "Server" nastaveno CHMOD new files to:666 a CHMOD new directories to:777. To jsem ale nastavil až po kompletní instalaci Joomly a povolil jsem toto nastavení jen pro nově instalované komponenty. Původní soubory a adresáře zůstanou beze změny a u nově instalovaných komponent, modulů a pluginů je díky tomuto nastavení možnost ručně práva upravit, aby to odpovídalo bezpečné instalaci. Taky je vhodné nově vytvořené adresáře nových komponent doplnit o prázdný soubor index.html, pokud ten adresář nemá spouštěcí soubor.
Příspěvek editován: matescz, v: 18/05/2006 22:40
Ale Joomla! 1.0.8 spravuji v osmi exemlářích a všechny v safemode-on bez patche. Vše funguje naprosto bez problémů, včetně instalace těch nejsložitějších komponent. Aby instalace komponent fungovala bez problémů, mám v "Site->GlobalConfiguration" na kartě "Server" nastaveno CHMOD new files to:666 a CHMOD new directories to:777. To jsem ale nastavil až po kompletní instalaci Joomly a povolil jsem toto nastavení jen pro nově instalované komponenty. Původní soubory a adresáře zůstanou beze změny a u nově instalovaných komponent, modulů a pluginů je díky tomuto nastavení možnost ručně práva upravit, aby to odpovídalo bezpečné instalaci. Taky je vhodné nově vytvořené adresáře nových komponent doplnit o prázdný soubor index.html, pokud ten adresář nemá spouštěcí soubor.
Příspěvek editován: matescz, v: 18/05/2006 22:40
18. kvě 2006 18:10 #7927
Odpověď od Genstiade
Uživatel
Konecne to nekdo vyresil me srozumitelnym zpusobem, diky
18. kvě 2006 18:46 #7928
Odpověď od Roman Kršňák - Joomla4u
Uživatel
No ale asi ne vždy to funguje. ERROR: Could not find an XML setup file in the package. Upload module - Failed Installation file not found: (hosting
www.ic.cz
)
Ne že bych to nějak potřeboval, vyřešil jsem si to po svém. Nainstaluju si to na localu a pak nakopíruju soubory na FTP a vložím potřebný příkaz do databáze.
Ne že bych to nějak potřeboval, vyřešil jsem si to po svém. Nainstaluju si to na localu a pak nakopíruju soubory na FTP a vložím potřebný příkaz do databáze.
18. kvě 2006 22:38 #7932
Odpověď od Marti Hájek
Uživatel
Jo věřím, že i přes toto řešení budou dále existovat diletantsky udělané hostingy, kde to ani takhle neprojde. Nebo i naopak, předpokládám, že časem narazím na nějakou komponentu, která mi tak neprojde. Zatím to ale funguje a už jich mám dost vyzkoušených. U dvou komponent se mi stalo, že jsem musel povolit zápis do nějakého dalšího adresáře, než je uvedeno při instalaci Joomly. Pak je lepší napůl instalovanou komponentu odinstalovat, změnit práva u požadovaného adresáře a znovu provést instalaci.
18. kvě 2006 22:44 #7933
Odpověď od Genstiade
Uživatel
matescz: Máš na sebe icq nebo Skype, potřeboval bych se poradit...