Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
SAFE MODE
17. kvě 2006 18:48 #7858
::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::
Odpověď od HonzaG
Moderátor
Ono to vymyšlené je. Stačí mrknout na fórum.
HonzaG
A zkus si přečíst pravidla fóra, ušetříme si všichni pak fůru času
Příspěvek editován: honzag, v: 17/05/2006 18:49
HonzaG
A zkus si přečíst pravidla fóra, ušetříme si všichni pak fůru času
Příspěvek editován: honzag, v: 17/05/2006 18:49
17. kvě 2006 19:51 #7860
Já za nic nemùžu, to Joomla !!!
Nebo je to tim, že to neumim?
Odpověď od Genstiade
Uživatel
Jo myslis ten anti safe mode co nefunguje jo?
17. kvě 2006 20:42 #7861
Odpověď od HonzaG
Moderátor
Já měl na mysli
forge.joomla.org/sf/frs/do/viewSummary/projects.safejoomla/frs
Tobě nefunguje? Tak to máš blbý. Mně fungoval bez problémů. Byl to ale jediný případ, protože jinak využívám hostingy, kde je safe_mode=OFF.
Pokud chceš od někoho na fóru pomoci, přečti si pravidla a polož kloudnou otázku.
HonzaG
forge.joomla.org/sf/frs/do/viewSummary/projects.safejoomla/frs
Tobě nefunguje? Tak to máš blbý. Mně fungoval bez problémů. Byl to ale jediný případ, protože jinak využívám hostingy, kde je safe_mode=OFF.
Pokud chceš od někoho na fóru pomoci, přečti si pravidla a polož kloudnou otázku.
HonzaG
17. kvě 2006 22:19 #7862
Odpověď od Genstiade
Uživatel
Ja mam safe mode vypnuty, ale jsem kvůli tomu na server co je fakt šunka.
Jak to bude s Joomla, dlasi verze už to bude resit nebo ne?
Jak to bude s Joomla, dlasi verze už to bude resit nebo ne?
17. kvě 2006 22:50 #7863
Odpověď od HonzaG
Moderátor
Ano bude.
Na rovinu - potřebuješ si pokecat, nebo o co Ti jde? Jinak tohle vlákno smažu jako zbytečné
HonzaG
Na rovinu - potřebuješ si pokecat, nebo o co Ti jde? Jinak tohle vlákno smažu jako zbytečné
HonzaG
17. kvě 2006 23:07 #7864
Odpověď od Genstiade
Uživatel
Je to tůvj web, delej si tu co chces...
18. kvě 2006 16:08 #7924
www.boomtv.cz - Joomla! 1.5.20 na serveru v safe-on
Odpověď od Marti Hájek
Uživatel
U mamba to byl trochu problém a bez patche jsem to nerozchodil. Vždycky se objevil u nějaké komponenty v nejmíň vhodném okamžiku kix.
Ale Joomla! 1.0.8 spravuji v osmi exemlářích a všechny v safemode-on bez patche. Vše funguje naprosto bez problémů, včetně instalace těch nejsložitějších komponent. Aby instalace komponent fungovala bez problémů, mám v "Site->GlobalConfiguration" na kartě "Server" nastaveno CHMOD new files to:666 a CHMOD new directories to:777. To jsem ale nastavil až po kompletní instalaci Joomly a povolil jsem toto nastavení jen pro nově instalované komponenty. Původní soubory a adresáře zůstanou beze změny a u nově instalovaných komponent, modulů a pluginů je díky tomuto nastavení možnost ručně práva upravit, aby to odpovídalo bezpečné instalaci. Taky je vhodné nově vytvořené adresáře nových komponent doplnit o prázdný soubor index.html, pokud ten adresář nemá spouštěcí soubor.
Příspěvek editován: matescz, v: 18/05/2006 22:40
Ale Joomla! 1.0.8 spravuji v osmi exemlářích a všechny v safemode-on bez patche. Vše funguje naprosto bez problémů, včetně instalace těch nejsložitějších komponent. Aby instalace komponent fungovala bez problémů, mám v "Site->GlobalConfiguration" na kartě "Server" nastaveno CHMOD new files to:666 a CHMOD new directories to:777. To jsem ale nastavil až po kompletní instalaci Joomly a povolil jsem toto nastavení jen pro nově instalované komponenty. Původní soubory a adresáře zůstanou beze změny a u nově instalovaných komponent, modulů a pluginů je díky tomuto nastavení možnost ručně práva upravit, aby to odpovídalo bezpečné instalaci. Taky je vhodné nově vytvořené adresáře nových komponent doplnit o prázdný soubor index.html, pokud ten adresář nemá spouštěcí soubor.
Příspěvek editován: matescz, v: 18/05/2006 22:40
18. kvě 2006 18:10 #7927
Odpověď od Genstiade
Uživatel
Konecne to nekdo vyresil me srozumitelnym zpusobem, diky
18. kvě 2006 18:46 #7928
Odpověď od Roman Kršňák - Joomla4u
Uživatel
No ale asi ne vždy to funguje. ERROR: Could not find an XML setup file in the package. Upload module - Failed Installation file not found: (hosting
www.ic.cz
)
Ne že bych to nějak potřeboval, vyřešil jsem si to po svém. Nainstaluju si to na localu a pak nakopíruju soubory na FTP a vložím potřebný příkaz do databáze.
Ne že bych to nějak potřeboval, vyřešil jsem si to po svém. Nainstaluju si to na localu a pak nakopíruju soubory na FTP a vložím potřebný příkaz do databáze.
18. kvě 2006 22:38 #7932
Odpověď od Marti Hájek
Uživatel
Jo věřím, že i přes toto řešení budou dále existovat diletantsky udělané hostingy, kde to ani takhle neprojde. Nebo i naopak, předpokládám, že časem narazím na nějakou komponentu, která mi tak neprojde. Zatím to ale funguje a už jich mám dost vyzkoušených. U dvou komponent se mi stalo, že jsem musel povolit zápis do nějakého dalšího adresáře, než je uvedeno při instalaci Joomly. Pak je lepší napůl instalovanou komponentu odinstalovat, změnit práva u požadovaného adresáře a znovu provést instalaci.
18. kvě 2006 22:44 #7933
Odpověď od Genstiade
Uživatel
matescz: Máš na sebe icq nebo Skype, potřeboval bych se poradit...
18. kvě 2006 22:59 #7934
Odpověď od Marti Hájek
Uživatel
Skype - mates_324, teď jsem ON, ale nebývám pravidelně.
30. čvn 2006 15:16 #8914
Odpověď od Šandy
Uživatel
Nechtěl sem zakládat nový téma, tak píšu sem, a snad někdo odpoví.
Je pravda, že Safe mod musí bejt ON nebo OFF pro všechny na hostingu? Nejde to nastavit jen pro jeden účet?
Je pravda, že Safe mod musí bejt ON nebo OFF pro všechny na hostingu? Nejde to nastavit jen pro jeden účet?
30. čvn 2006 18:52 #8917
Odpověď od HonzaG
Moderátor
Záleží, jak to má webhosting udělané (na konfiguraci serveru), ale většinou bývá php nastaveno pro celý server stejně.
Samozřejmě jsou hostingy, které jsou bezpečné a přitom mají safe_mode=OFF, takže máš z čeho vybírat.
HonzaG
Samozřejmě jsou hostingy, které jsou bezpečné a přitom mají safe_mode=OFF, takže máš z čeho vybírat.
HonzaG
Nejnovější příspěvky