Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
uplné základy -
29. bře 2013 21:42 #106143
ahoj zase já, obtěžuji ... asi se Vám to bude zdát divné ale nemohu pochopit ty uplné základy Joomly jak pracovat v joomle - jsem asi uplná trubka protože to "složité" mi přijde uplně jednochudé a to jednoduché zase "strašně nepřehledné...
ted k věci : napsat svoji vlastní šablonu nebyl problém - dokonce se mi to podařilo napsat i validně (surviki.cekuj.net) - no jenže vůbec nevím jak naplnit web textem...
respektive galerii (komponenta je nainstalovaná- ale nevím co a jak dál) - celé to je takové nějaké nepřehledné... jsou někde napsány .. první krůčky joomlaře? nebo nemá někdo zájem napsat kde a co se zobrazuje? kategorie -> menu atd...
jo jediné co funguje je swmenu.. to už je nakonfigurované na design webu
díky moc, já vím, že jsem strašná trubka ale nepište mi prosím rady typu "ty to nevíš? googli, co na tom nechápeš.. atd" díky moc a pěkný tyden
ted k věci : napsat svoji vlastní šablonu nebyl problém - dokonce se mi to podařilo napsat i validně (surviki.cekuj.net) - no jenže vůbec nevím jak naplnit web textem...
respektive galerii (komponenta je nainstalovaná- ale nevím co a jak dál) - celé to je takové nějaké nepřehledné... jsou někde napsány .. první krůčky joomlaře? nebo nemá někdo zájem napsat kde a co se zobrazuje? kategorie -> menu atd...
jo jediné co funguje je swmenu.. to už je nakonfigurované na design webu
díky moc, já vím, že jsem strašná trubka ale nepište mi prosím rady typu "ty to nevíš? googli, co na tom nechápeš.. atd" díky moc a pěkný tyden
29. bře 2013 22:10 - 29. bře 2013 22:10 #106145
Odpověď od Bart
Moderátor
Ahoj. Doporučuji Vám si nainstalovat localhost aplikaci (třeba
WampServer
nebo
XAMPP
- je dostupný pro více platforem:
XAMPP pro Windows
,
XAMPP pro Linux
,
XAMPP for Mac OS
) a do této aplikace nainstalovat Joomlu s UKÁZKOVÝMI DATY. Je to asi nejlepší metoda jak něco okoukat a pochopit to.
Dále zkuste třeba toto: www.joomlaportal.cz/index.php/forum/57-r...it=6&start=48#103940
Dále zkuste třeba toto: www.joomlaportal.cz/index.php/forum/57-r...it=6&start=48#103940
Poděkovali: surviki
29. bře 2013 22:15 - 29. bře 2013 22:28 #106146
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Jak moc uvedená "šablona" je vlastně šablonou? Co je v ní definováno dynamického, jak?
Znáte docs.joomla.org/Template ?
Zkoumal jste defaultní šablony, které jsou dostupné po instalaci?
Víte k čemu jsou (co znamenají) zápisy:
?
Co konkrétně není jasného?
"Špatně" se hned ze začátku jeví třeba statické menu - k čemu pak máte redakční systém, když ho nevyužíváte?
internet.zbrdskeplaniny.cz/images/storie...E/AdminJoomla1-5.pdf
zdá se, že jste si z toho nic "neodnesl":
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/65-o...-2x-ruzna-komponenta
www.joomlaportal.cz/index.php/clanky-a-n...eni-v-systemu-joomla
Znáte docs.joomla.org/Template ?
Zkoumal jste defaultní šablony, které jsou dostupné po instalaci?
Víte k čemu jsou (co znamenají) zápisy:
Code:
<jdoc:include type="head" />
<jdoc:include type="modules" name="pozice_pro_menu" />
<jdoc:include type="modules" name="position-8" style="rounded"/>
<jdoc:include type="message" />
<jdoc:include type="component" />
Co konkrétně není jasného?
"Špatně" se hned ze začátku jeví třeba statické menu - k čemu pak máte redakční systém, když ho nevyužíváte?
internet.zbrdskeplaniny.cz/images/storie...E/AdminJoomla1-5.pdf
zdá se, že jste si z toho nic "neodnesl":
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/65-o...-2x-ruzna-komponenta
www.joomlaportal.cz/index.php/clanky-a-n...eni-v-systemu-joomla
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
30. bře 2013 10:50 #106150
Domorodec
Odpověď od domorodec
Začátečník
Dobry den. I ja se pripojuji. Opravdu nejlepsi pro zacetak, ale vlastne i pro treba zkusenejsi uzivatele je nahrat ukazkove data a pak z toho vymazat to, co nepotrebujete, zbytek upravit tak, aby Vam to vyhovovalo. Youtube je skvela rada, sam jsem od tama cerpal a delam to i nyni, pokud neco resim. Do vlastni sablony bych se zatim nepoustel, ono existuji tisice sabon, ktere jsou nadherne, kompatibilni a pokud jeste mate souhlas s upravami, pak si ji muzete predelat jak je libo. Tak to mam ja a jsem satisfied.
Domorodec