Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

uplné základy -

29. bře 2013 21:42 #106143
uplné základy - od surviki
Uživatel
ahoj zase já, obtěžuji ... asi se Vám to bude zdát divné ale nemohu pochopit ty uplné základy Joomly jak pracovat v joomle - jsem asi uplná trubka protože to "složité" mi přijde uplně jednochudé a to jednoduché zase "strašně nepřehledné...

ted k věci : napsat svoji vlastní šablonu nebyl problém - dokonce se mi to podařilo napsat i validně (surviki.cekuj.net) - no jenže vůbec nevím jak naplnit web textem...

respektive galerii (komponenta je nainstalovaná- ale nevím co a jak dál) - celé to je takové nějaké nepřehledné... jsou někde napsány .. první krůčky joomlaře? nebo nemá někdo zájem napsat kde a co se zobrazuje? kategorie -> menu atd...

jo jediné co funguje je swmenu.. to už je nakonfigurované na design webu :-)

díky moc, já vím, že jsem strašná trubka ale nepište mi prosím rady typu "ty to nevíš? googli, co na tom nechápeš.. atd" díky moc a pěkný tyden :-)

29. bře 2013 22:10 - 29. bře 2013 22:10 #106145
Odpověď od Bart
Moderátor
Ahoj. Doporučuji Vám si nainstalovat localhost aplikaci (třeba WampServer nebo XAMPP - je dostupný pro více platforem: XAMPP pro Windows , XAMPP pro Linux , XAMPP for Mac OS ) a do této aplikace nainstalovat Joomlu s UKÁZKOVÝMI DATY. Je to asi nejlepší metoda jak něco okoukat a pochopit to.
Dále zkuste třeba toto: www.joomlaportal.cz/index.php/forum/57-r...it=6&start=48#103940
Poděkovali: surviki

29. bře 2013 22:15 - 29. bře 2013 22:28 #106146
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Jak moc uvedená "šablona" je vlastně šablonou? Co je v ní definováno dynamického, jak?
Znáte docs.joomla.org/Template ?
Zkoumal jste defaultní šablony, které jsou dostupné po instalaci?

Víte k čemu jsou (co znamenají) zápisy:
Code:
<jdoc:include type="head" /> <jdoc:include type="modules" name="pozice_pro_menu" /> <jdoc:include type="modules" name="position-8" style="rounded"/> <jdoc:include type="message" /> <jdoc:include type="component" />
?

Co konkrétně není jasného?

"Špatně" se hned ze začátku jeví třeba statické menu - k čemu pak máte redakční systém, když ho nevyužíváte?

internet.zbrdskeplaniny.cz/images/storie...E/AdminJoomla1-5.pdf

zdá se, že jste si z toho nic "neodnesl":
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/65-o...-2x-ruzna-komponenta
www.joomlaportal.cz/index.php/clanky-a-n...eni-v-systemu-joomla

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

29. bře 2013 22:49 #106147
Odpověď od Cony
Moderátor
Jak píše Bart - testovací server, nainstalovat Joomlu a hrát si. Mohli by Vám také pomoci videa na Youtube .

30. bře 2013 10:50 #106150
Odpověď od domorodec
Začátečník
Dobry den. I ja se pripojuji. Opravdu nejlepsi pro zacetak, ale vlastne i pro treba zkusenejsi uzivatele je nahrat ukazkove data a pak z toho vymazat to, co nepotrebujete, zbytek upravit tak, aby Vam to vyhovovalo. Youtube je skvela rada, sam jsem od tama cerpal a delam to i nyni, pokud neco resim. Do vlastni sablony bych se zatim nepoustel, ono existuji tisice sabon, ktere jsou nadherne, kompatibilni a pokud jeste mate souhlas s upravami, pak si ji muzete predelat jak je libo. Tak to mam ja a jsem satisfied.

Domorodec

30. bře 2013 11:53 #106153
Odpověď od Bart
Moderátor
Jak nainstalovat ukázková data...(+ info)
[img