Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Nelze nastavit práva složek tmp a logs
27. bře 2013 11:30 #106048
Dobrý den,
pročítal jsem všechny možné diskuze na tomto fóru a zkoušel nastavení podle rad. Bohužel se mi stále nedaří nastavit oprávnění pro složky tmp a logs, tak aby do nich Joomla mohla zapisovat. Obě složky jsem nastavil na oprávnění 777 a zkoušel jsem je dle rad nahrát přes ftp na local, na serveru odstranit a pak znovu nahrát na server a změnit znovu chmod - nepomohlo. Zkoušel jsem také složky odstranit a vytvořit přes ftp přímo na serveru. Joomla mi stále hlásí, že složku nelze měnit. Mohl by mi prosím někdo poradit, co by mohlo být špatně? Předem děkuji.
pročítal jsem všechny možné diskuze na tomto fóru a zkoušel nastavení podle rad. Bohužel se mi stále nedaří nastavit oprávnění pro složky tmp a logs, tak aby do nich Joomla mohla zapisovat. Obě složky jsem nastavil na oprávnění 777 a zkoušel jsem je dle rad nahrát přes ftp na local, na serveru odstranit a pak znovu nahrát na server a změnit znovu chmod - nepomohlo. Zkoušel jsem také složky odstranit a vytvořit přes ftp přímo na serveru. Joomla mi stále hlásí, že složku nelze měnit. Mohl by mi prosím někdo poradit, co by mohlo být špatně? Předem děkuji.
27. bře 2013 11:34 #106049
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Hostujete kde?
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
27. bře 2013 11:36 #106050
Odpověď od Jiří
Začátečník
Není to komerční hosting. Je to u jedné firmy se kterou spolupracujeme.
27. bře 2013 11:54 - 27. bře 2013 11:54 #106051
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Buď:
a) máte špatně uvedenou cestu k těmto složkám,
nebo
b) (pokud je cesta ke složce správná) pro přístup ke složce není oprávnění.
Pokud jste ověřil b), ověřte taky a)
Cestu (část cesty) k tmp a logs můžete "okoukat" třeba z backendu: Stránky > Systémové informace > Informace o PHP (třeba z hodnoty SCRIPT_FILENAME nebo doc_root nebo open_basedir), nebo vytvořením a vykonáním php skriptu, který cestu k právě vykonanému skriptu vypíše:
a) máte špatně uvedenou cestu k těmto složkám,
nebo
b) (pokud je cesta ke složce správná) pro přístup ke složce není oprávnění.
Pokud jste ověřil b), ověřte taky a)
Cestu (část cesty) k tmp a logs můžete "okoukat" třeba z backendu: Stránky > Systémové informace > Informace o PHP (třeba z hodnoty SCRIPT_FILENAME nebo doc_root nebo open_basedir), nebo vytvořením a vykonáním php skriptu, který cestu k právě vykonanému skriptu vypíše:
Code:
<?php
echo getcwd();
?>
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
27. bře 2013 12:58 #106053
Odpověď od Jiří
Začátečník
Děkuji moc za radu, bylo to pravděpodobně opravdu tou cestou. Řešil jsem problém s podporou a nastavení práv složek je vyřešeno v tom smyslu, že mi Joomla v systémových informacích - práva složek hlásí, že složku "lze měnit". Bohužel můj základní problém, který jsem zde tedy nepopisoval, to nevyřešilo.
Chtěl jsem totiž nainstalovat rozšíření Joomly, ale hlásilo mi to nekonečnou smyčku. Začal jsem tedy řešit, dle rad z fóra, oprávnění složek. Teď, když by vše mělo být OK, tak to opět nelze nainstalovat a vyhodí hlášku "nelze otevřít archiv". Nevíte náhodou čím by mohlo být ještě toto?
Chtěl jsem totiž nainstalovat rozšíření Joomly, ale hlásilo mi to nekonečnou smyčku. Začal jsem tedy řešit, dle rad z fóra, oprávnění složek. Teď, když by vše mělo být OK, tak to opět nelze nainstalovat a vyhodí hlášku "nelze otevřít archiv". Nevíte náhodou čím by mohlo být ještě toto?
27. bře 2013 13:11 #106054
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
V jakém formátu máte "zazipované" rozšíření, které chcete instalovat? Je na hostingu naistalované patřičné rozšíření pro rozpakování souborů?
:: bývalý člen Joomlaportalu ::