Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Seznam kontaktů horizontálně, ne vertikálně.
07. bře 2013 11:53 #104975
Přesto že provozuji weby na RS Joomla již od její první verze, stále se mám co učit a Joomla mě vždy něčím překvapí.
Zdravím místní osazenstvo,
měl bych na vás jednu otázečku. Potřeboval bych zobrazovat seznam kontaktů v horizontální podobě, jenže komponenta má při zobrazení seznamu nastaveno vertikální zobrazení.
Když se podívám třeba sem na demo joomly tam tak mají seznam horizontálně a je tam odkaz na nějaký soubor CSS, který to má zajistit. našel jsem ten soubor, tedy jeho zápis, mělo by to být tohle:
Jenže ať ho dávám kam ho dávám, tak se mi seznam do horizontálu nepřepne, a nepřepne. Zkoušel jsem o tento zápis doplnit soubory CSS šablony, ale bez úspěchu. Chtěl bych se tedy zeptat, jak docílím toho aby byl seznam v horizontální podobě?
Nebo mě napadla ještě varianta se samotnými články, nicméně bych potřeboval, aby seznam kategorií byl opět v horizontální poloze, jako to má například Fenris na této stránce. Řazení kategorií článků podle alphaindexu v horizontální podobě. Máte pro mě někdo nějakou radu, jak na to? Není na to nějaký plugin? I když bych asi raději využil Joomlu samotnou pokud to tedy umí.
Děkuji za radu.
měl bych na vás jednu otázečku. Potřeboval bych zobrazovat seznam kontaktů v horizontální podobě, jenže komponenta má při zobrazení seznamu nastaveno vertikální zobrazení.
Když se podívám třeba sem na demo joomly tam tak mají seznam horizontálně a je tam odkaz na nějaký soubor CSS, který to má zajistit. našel jsem ten soubor, tedy jeho zápis, mělo by to být tohle:
Code:
/* ########### Categories list ############ */
#main .categories-listalphabet ul
{
padding:0;
margin:20px 10px 10px 0;
list-style-type:none;
list-style-position:inside
}
#main .categories-listalphabet ul li
{
display :inline;
padding:5px;
border-right:solid 1px #ddd
}
Jenže ať ho dávám kam ho dávám, tak se mi seznam do horizontálu nepřepne, a nepřepne. Zkoušel jsem o tento zápis doplnit soubory CSS šablony, ale bez úspěchu. Chtěl bych se tedy zeptat, jak docílím toho aby byl seznam v horizontální podobě?
Nebo mě napadla ještě varianta se samotnými články, nicméně bych potřeboval, aby seznam kategorií byl opět v horizontální poloze, jako to má například Fenris na této stránce. Řazení kategorií článků podle alphaindexu v horizontální podobě. Máte pro mě někdo nějakou radu, jak na to? Není na to nějaký plugin? I když bych asi raději využil Joomlu samotnou pokud to tedy umí.
Děkuji za radu.
Přesto že provozuji weby na RS Joomla již od její první verze, stále se mám co učit a Joomla mě vždy něčím překvapí.
07. bře 2013 12:14 - 07. bře 2013 12:16 #104977
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
CSS, druhá lekce - selektory (třídy, identifikátory, ...):
www.jakpsatweb.cz/css/css-tridy-class.html
interval.cz/clanky/css2-selektory-pseudotridy-a-pseudoelementy/
atd...
Pro Vás to znamená, že má-li se uplatnit selektor ("pravidlo")
, musí být v HTML kódu vnořen:
a nesmí se uplatnit jiný selektor, který by definované vlastnosti přepsal.
Je-li to moc složité, uveďte aspoň odkaz na stránku, kterou řešíte.
www.jakpsatweb.cz/css/css-tridy-class.html
interval.cz/clanky/css2-selektory-pseudotridy-a-pseudoelementy/
atd...
Pro Vás to znamená, že má-li se uplatnit selektor ("pravidlo")
Code:
#main .categories-listalphabet ul li
Code:
...
< .... id="main" ...>
...
<... class="categories-listalphabet" ...>
...
<ul>
...
<li>
...
Je-li to moc složité, uveďte aspoň odkaz na stránku, kterou řešíte.
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
07. bře 2013 12:55 #104979
Odpověď od Italia
Začátečník
Složité to není, to já zase s CSS už něco udělám, tady je ale problém s šablonou, na defaultu to jde, jenže na šabloně od Rocket theme je problém právě s tím přepisem jiným selektorem.
Nevadí, vyřeším jinak. Děkuji.
Nevadí, vyřeším jinak. Děkuji.