Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Přesun webu

26. srp 2013 18:19 #110333
Odpověď od Lion
Uživatel
kouzelné tlačítko mají, tak jsem práva začal měnit
i poskytovatel odpověděl s vysvětlením, a návodem, že mám změnit práva u těch, které joomla potřebuje k zápisu
nicméně,mezitím, co nastavuji práva pro adresáře, tak nyní se mi nezobrazí stránka /administrator chyba 403(Snažili jste se vstoupit na stránku, kde nemáte přístup. Může to být úmyslné a nebo jen chybí výchozí soubor.) a nemůžu se přihlásit na web, jen bílá stránka, tak joomla mě dnes dostala, extensions jsou všechny věci týkající se uživatelů apod enabled, někde něco visí?
nechápu
asi to tam zkusím nahrát celé znovu i s DB, nějak mi to hlava nebere, co se tam děje.

26. srp 2013 18:33 #110334
Odpověď od Lion
Uživatel
jinak jeste zkusim doporucene metody od Bonga, a dam vedet. web a admin predtim fungoval, nahle ne, tak jsem zmaten. :)
budu zkouset.

26. srp 2013 22:50 #110346
Odpověď od Lion
Uživatel
Tak jsem provedl kickstart, akorát jsem zápasil s tím, že jsem stále nemohl zapisovat a v root adresáři, nakonec jsem zjistil, že po připojení FTP Total Commanderem jsem mohl jít o úroveň výše a tím pádem nastavil 777 pro adresář-root, ve kterém jsem pak spustil kickstart a zápis proběhl.
O tomto adresáři jsem nevěděl, jelikož jsem používal WinSCP pro připojení na FTP a ten jakoby neviděl úroveň výš, po právech na 777 už i WinSCP mohl výše. Po provedení rozbalení jsem root adresář dal na 755 jako tomu bylo předtím, aby mi tu někdo nepsal náhodou, ať to změním zpět :)

Rozbalení zipu úspěšné, UID je nastaveno na uživatele pod kterým jede webový server a přijde mi to i svižnější :)
Problém se zapisováním do adresářů joomly nemusím tedy řešit = vše v pořádku. Tak snad to bude ok.
Děkuji.

Bong napsal: Ani není nutné to řešit s hostingem, i když tito to mohou vyřešit rychleji. V podstatě existují dvě primitivní metody, jak srovna práva a vlastnictví:

Buď má váš hosting v administraci "kouzelné tlačítko", kterým práva opravíte. Nebo stačí web zazálohovat (akeeba Backup), stáhnout zálohu na PC, soubory na webu kompletně smazat, nakopírovat balík zálohy a tento na webu rozbalit (kickstart)...

26. srp 2013 23:49 - 26. srp 2013 23:50 #110348
Odpověď od Cony
Moderátor
Jen pro doplnění - i kdyby jste nemohl jít o úroveň výš, malým trikem lze např. v Total Commanderu změnit práva root složky. Ten trik je napsání příkazu
Code:
chmod 777 .
do příkazové řádky TC a odentrování (musíte být přepnut v panelu s FTP a být v root složce) - místo 777 si doplňte jaká práva chcete.
Nemusí to nutně fungovat všude (zaáleží na to jak to mají na hostingu udělané), ale na většině serverech mi to fungovalo.
Po provedení potřebných úkonů bych ale doporučil práva vrátit zpět na původní hodnotu nastavenou hostingem.
Poděkovali: Lion