Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Přesun webu

14. lis 2012 13:02 #99923
Odpověď od Cony
Moderátor
Předpokládám, že subdoménu v administraci hostingu máte správně nastavenou (neptejte se mne jak, každý hosting to má jinak, a pipni jsem naštěstí už dlouho neviděl). Zkontrolujte ještě práva přímo toho adresáře subdomény a práva index.php.

14. lis 2012 15:57 #99926
Odpověď od Martin Tomaško
Zabanovaný
Já pipni nepoužívám, mám tam jen bloklou adresu. Jsem teď na best-hosting.cz. Adresář, ve kterém je web, i index.php (všechno ve složce subdomény jsme nastavil stejně) mají 755. Śubdoménu jsem vytvořil v administraci, tak předpokládám, že je nastavení OK.

26. srp 2013 08:16 #110309
Odpověď od Lion
Uživatel

Cony napsal: Rozhodně nic v souboru path.php tu změnu vraťte zpět. Pokud vyskakuje vnitnří chyba serveru 500 nejčastěji to bývá způsobeno něčím v souboru htaccess - zkuste jej přejmenovat na htaccess.txt. Občas je také způsobena špatnými právy složky, ve které se web nachází, nebo špatnými právy souboru index.php - záleží na hostingu, jestli na toto nemá nějaké požadavky.

ahoj, lehce to tady obnovím, reaguji na práva a nastavení serveru
po převodu webu z lokálu jsem narazil na problém pravděpodobně s právy, kdy i přesto, že mám adresáře na 755 a soubory 644, tak joomla si stále myslí, že nejsou zapisovatelné, anebo to může být nějakým nastavením serveru
nepoužívám .htaccess (ten je stále .txt) soubor a jsem u gigaserver.cz, určitě se zeptám i jich, nicméně
pokud nastavím na others na write, tak mi teprve poté joomla zahlásí, že je možné zapisovat do adresářů. Asi jiným způsobem nejsem schopen toto opravit, možná nastavením .htaccess? anebo tedy přímo na serveru. děkuji.

26. srp 2013 11:53 #110317
Odpověď od Cony
Moderátor
Pomocí htaccess práva neovlivníte, ten na to nemá vůbec vliv. Potíž bude nejspíš v tom, že soubory a složky máte nakopírované přes FTP a server je nastaven tak, že uživatel pod kterým jsou spouštěny PHP skripty je jiný než ten, pod kterým se přihlašujete na FTP. Pokud to nereaguje ani na nastevení skupiny tak je dokonce v jiné skupině uživatelů.

26. srp 2013 12:59 #110318
Odpověď od Lion
Uživatel

Cony napsal: Pomocí htaccess práva neovlivníte, ten na to nemá vůbec vliv. Potíž bude nejspíš v tom, že soubory a složky máte nakopírované přes FTP a server je nastaven tak, že uživatel pod kterým jsou spouštěny PHP skripty je jiný než ten, pod kterým se přihlašujete na FTP. Pokud to nereaguje ani na nastevení skupiny tak je dokonce v jiné skupině uživatelů.

děkuji za vysvětlení, snad to vyřeším s poskytovatelem.

26. srp 2013 16:01 #110322
Odpověď od Bong
Moderátor
Ani není nutné to řešit s hostingem, i když tito to mohou vyřešit rychleji. V podstatě existují dvě primitivní metody, jak srovna práva a vlastnictví:

Buď má váš hosting v administraci "kouzelné tlačítko", kterým práva opravíte. Nebo stačí web zazálohovat (akeeba Backup), stáhnout zálohu na PC, soubory na webu kompletně smazat, nakopírovat balík zálohy a tento na webu rozbalit (kickstart)...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Lion