Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Přesun webu
ahoj, lehce to tady obnovím, reaguji na práva a nastavení serveruCony napsal: Rozhodně nic v souboru path.php tu změnu vraťte zpět. Pokud vyskakuje vnitnří chyba serveru 500 nejčastěji to bývá způsobeno něčím v souboru htaccess - zkuste jej přejmenovat na htaccess.txt. Občas je také způsobena špatnými právy složky, ve které se web nachází, nebo špatnými právy souboru index.php - záleží na hostingu, jestli na toto nemá nějaké požadavky.
po převodu webu z lokálu jsem narazil na problém pravděpodobně s právy, kdy i přesto, že mám adresáře na 755 a soubory 644, tak joomla si stále myslí, že nejsou zapisovatelné, anebo to může být nějakým nastavením serveru
nepoužívám .htaccess (ten je stále .txt) soubor a jsem u gigaserver.cz, určitě se zeptám i jich, nicméně
pokud nastavím na others na write, tak mi teprve poté joomla zahlásí, že je možné zapisovat do adresářů. Asi jiným způsobem nejsem schopen toto opravit, možná nastavením .htaccess? anebo tedy přímo na serveru. děkuji.
děkuji za vysvětlení, snad to vyřeším s poskytovatelem.Cony napsal: Pomocí htaccess práva neovlivníte, ten na to nemá vůbec vliv. Potíž bude nejspíš v tom, že soubory a složky máte nakopírované přes FTP a server je nastaven tak, že uživatel pod kterým jsou spouštěny PHP skripty je jiný než ten, pod kterým se přihlašujete na FTP. Pokud to nereaguje ani na nastevení skupiny tak je dokonce v jiné skupině uživatelů.
Buď má váš hosting v administraci "kouzelné tlačítko", kterým práva opravíte. Nebo stačí web zazálohovat (akeeba Backup), stáhnout zálohu na PC, soubory na webu kompletně smazat, nakopírovat balík zálohy a tento na webu rozbalit (kickstart)...
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.