Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Jak do Joomly dostat API s příponou json?

29. srp 2012 16:21 #96727
Jak do Joomly dostat API s příponou json? od MaK.
Zkušený uživatel
Rád bych na web, ideálně do nějakého modulu, vložil externí API, přesný odkaz zde: zitkino.cz/zitkino.json

Jak na to?

MaK.

--- -- -

29. srp 2012 17:17 #96728
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Tady a nebo tady .

29. srp 2012 22:20 #96732
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Zkusil jsem do HTML modulu vložit kód podle prvního odkazu
Code:
// jSON URL which should be requested $json_url = 'http://zitkino.cz/zitkino.json'; // jSON String for request $json_string = '[your json string here]'; // Initializing curl $ch = curl_init( $json_url ); // Configuring curl options $options = array( CURLOPT_RETURNTRANSFER => true, CURLOPT_USERPWD => $username . ":" . $password, // authentication CURLOPT_HTTPHEADER => array('Content-type: application/json') , CURLOPT_POSTFIELDS => $json_string ); // Setting curl options curl_setopt_array( $ch, $options ); // Getting results $result = curl_exec($ch); // Getting jSON result string

Ale nejede to. Asi je něco špatně. Druhý tip - to už je vyšší dívčí, na znalosti běžného uživatele, jako jsem já :-) Nějaký polopatický návod / příklad by na skladě nebyl?

MaK.

--- -- -

29. srp 2012 23:24 #96734
Odpověď od Cony
Moderátor
Nejedná se o HTML ale o PHP kód, takže pokud pomocí modulu, hledejte nějaký modul umožňující vkládat PHP kód, na JED určitě najdete.

Nejdříve si ale ověřte, že Vás server vůbec podporuje cURL.

Odstraňte řádek začínající $json_string, pak řádek CURLOPT_USERPWD a řádek CURLOPT_POSTFIELDS.

No a nakonec budete muset přidat nějaký kód na zobrazení získaného výsledku, tedy překlopit JSON odpověď do pole a to projít a zobrazit v tabulce, nabo jak budete potřebovat.

Prostě už to trochu vyšší dívčí je :)