Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Srovnání url Joomly 2.5 s verzí 1.5 - jak na to?
13. srp 2012 23:26 #96249
--- -- -
Ahoj Joomláci,
převádím obsah z J!1.5 do 2.5. Jupgrade ne a ne rozchodit, tak volím cestu čisté instalace a importu obsahu - uživatelů a článků, pomocí komponenty J2XML Importer.
Jde to sice pomalu a po kouskách, ale půjde to.
Potýkám se ale s odlišnostmi stavby url mezi verzemi 1.5 a 2.5.
Příklad:
v1.5: www.domena.cz/festivaly-a-koncerty/brnen...adlo-ke-kave-potreti
(sekce kultura; kategorie festivaly a koncerty)
v2.5: www.domena.cz/kultura/festivaly-a-koncer...adlo-ke-kave-potreti
(kategorie kultura; 2. úroveň kategorie festivaly a koncerty)
Rozdíly:
1) Jak vidno, ve verzi 1.5 se do url nezapisuje název sekce.
2) Ve verzi 2.5 Joomla do url vkládá všechny úrovně kategorií, navíc však také ID článku.
Ačkoliv se jedná o stejný článek, url je jiná, což je problém, jelikož na článek míří odkazy odjinud.
Už jste se s nesouladem url potýkali? Jak jste jej vyřešili?
Těším se na vaše tipy.
MaK.
převádím obsah z J!1.5 do 2.5. Jupgrade ne a ne rozchodit, tak volím cestu čisté instalace a importu obsahu - uživatelů a článků, pomocí komponenty J2XML Importer.
Jde to sice pomalu a po kouskách, ale půjde to.
Potýkám se ale s odlišnostmi stavby url mezi verzemi 1.5 a 2.5.
Příklad:
v1.5: www.domena.cz/festivaly-a-koncerty/brnen...adlo-ke-kave-potreti
(sekce kultura; kategorie festivaly a koncerty)
v2.5: www.domena.cz/kultura/festivaly-a-koncer...adlo-ke-kave-potreti
(kategorie kultura; 2. úroveň kategorie festivaly a koncerty)
Rozdíly:
1) Jak vidno, ve verzi 1.5 se do url nezapisuje název sekce.
2) Ve verzi 2.5 Joomla do url vkládá všechny úrovně kategorií, navíc však také ID článku.
Ačkoliv se jedná o stejný článek, url je jiná, což je problém, jelikož na článek míří odkazy odjinud.
Už jste se s nesouladem url potýkali? Jak jste jej vyřešili?
Těším se na vaše tipy.
MaK.
--- -- -
13. srp 2012 23:34 #96250
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Co jste v J1.5 používal na tvorbu SEF URL? ID článku byl obsažen i v J1.5.
Pokud vytvoříte menu stejně, měly by být stejné i URL (dokonce i lepší).
JUpgrade jste nerozchodil kde?
Pokud vytvoříte menu stejně, měly by být stejné i URL (dokonce i lepší).
JUpgrade jste nerozchodil kde?
13. srp 2012 23:49 #96251
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Díky Bongu, v 1.5 jsem používal ArtioJoomSEF, zkusím tedy nasadit i na 2.5.
Nepotřebuji lepší url, plně se spokojím se stejnými Jen se obávám, že se "nezbavím" té 1. úrovně kategorie (sekce v 1.5).
Možná ale přemýšlím jinak, než bych měl. Logicky však odkaz odjinud vždy míří na url, takže když se mi povede docílit stejných, mohlo by to fungovat a linky nepadat do 404.
ad JUpgrade - pročetl jsem všechna fóra zde a mnoho jinde, několikrát procházel nastavení serveru, kontroloval verze PHP, MySQL, Mootools,... a prostě ne. Vždy zásek na Migrating undefined. Mrtvo. Problémy přikládám šabloně od JoomlArt. Tak jsem to vzdal, stejně bych musel x věcí od 3. stran instalovat růčo. Sice mě čeká převod asi 1600 článků, ale co už...
Nepotřebuji lepší url, plně se spokojím se stejnými Jen se obávám, že se "nezbavím" té 1. úrovně kategorie (sekce v 1.5).
Možná ale přemýšlím jinak, než bych měl. Logicky však odkaz odjinud vždy míří na url, takže když se mi povede docílit stejných, mohlo by to fungovat a linky nepadat do 404.
ad JUpgrade - pročetl jsem všechna fóra zde a mnoho jinde, několikrát procházel nastavení serveru, kontroloval verze PHP, MySQL, Mootools,... a prostě ne. Vždy zásek na Migrating undefined. Mrtvo. Problémy přikládám šabloně od JoomlArt. Tak jsem to vzdal, stejně bych musel x věcí od 3. stran instalovat růčo. Sice mě čeká převod asi 1600 článků, ale co už...
--- -- -
14. srp 2012 00:04 - 14. srp 2012 00:05 #96252
Odpověď od Bong
Moderátor
Pak tedy s URL není žádný problém. Navíc se můžete podívat do nastavení JoomSEF a nastavit: JoomSEF - Správa rozšíření - Content - Extension - Zobrazovat kategorii a Zobrazovat sekci... (taky by hoši za ty peníze už mohli po letech dodělat češtinu )
Problém s JUpgrade? Zkuste local, nebo jiný hosting.
Problém s JUpgrade? Zkuste local, nebo jiný hosting.
Poděkovali: MaK.
14. srp 2012 00:22 #96253
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Nádhera, mockrát děkuji, Bongu! Já než bych to v té změti komponenty našel... Url už sedí.
JUpgrade - na stejném hostingu, ba dokonce na stejném mém virtual serveru, už jsem migraci úspěšně, byť u jiné domény, aplikoval. Tady to ale prostě "nejde", nevadí. Ještě nějak dovymyslím transport Phoca Gallery, a jsem relativně v pohodě.
MaK.
JUpgrade - na stejném hostingu, ba dokonce na stejném mém virtual serveru, už jsem migraci úspěšně, byť u jiné domény, aplikoval. Tady to ale prostě "nejde", nevadí. Ještě nějak dovymyslím transport Phoca Gallery, a jsem relativně v pohodě.
MaK.
--- -- -
14. srp 2012 10:08 #96265
Odpověď od Bong
Moderátor
ano, hledá se to blbě. Dokonale schovaná funkce...
PG není problém dostat do nové verze, dokonce není třeba ani nic vymýšlet. Viz.: www.phoca.cz/documents/50-phoca/566-how-...omla-15-to-joomla-25
PG není problém dostat do nové verze, dokonce není třeba ani nic vymýšlet. Viz.: www.phoca.cz/documents/50-phoca/566-how-...omla-15-to-joomla-25