Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Srovnání url Joomly 2.5 s verzí 1.5 - jak na to?

13. srp 2012 23:26 #96249
Ahoj Joomláci,

převádím obsah z J!1.5 do 2.5. Jupgrade ne a ne rozchodit, tak volím cestu čisté instalace a importu obsahu - uživatelů a článků, pomocí komponenty J2XML Importer.

Jde to sice pomalu a po kouskách, ale půjde to.

Potýkám se ale s odlišnostmi stavby url mezi verzemi 1.5 a 2.5.

Příklad:
v1.5: www.domena.cz/festivaly-a-koncerty/brnen...adlo-ke-kave-potreti
(sekce kultura; kategorie festivaly a koncerty)

v2.5: www.domena.cz/kultura/festivaly-a-koncer...adlo-ke-kave-potreti
(kategorie kultura; 2. úroveň kategorie festivaly a koncerty)

Rozdíly:
1) Jak vidno, ve verzi 1.5 se do url nezapisuje název sekce.
2) Ve verzi 2.5 Joomla do url vkládá všechny úrovně kategorií, navíc však také ID článku.

Ačkoliv se jedná o stejný článek, url je jiná, což je problém, jelikož na článek míří odkazy odjinud.

Už jste se s nesouladem url potýkali? Jak jste jej vyřešili?

Těším se na vaše tipy.

MaK.

--- -- -

13. srp 2012 23:34 #96250
Odpověď od Bong
Moderátor
Co jste v J1.5 používal na tvorbu SEF URL? ID článku byl obsažen i v J1.5.
Pokud vytvoříte menu stejně, měly by být stejné i URL (dokonce i lepší).

JUpgrade jste nerozchodil kde?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

13. srp 2012 23:49 #96251
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Díky Bongu, v 1.5 jsem používal ArtioJoomSEF, zkusím tedy nasadit i na 2.5.

Nepotřebuji lepší url, plně se spokojím se stejnými :-) Jen se obávám, že se "nezbavím" té 1. úrovně kategorie (sekce v 1.5).

Možná ale přemýšlím jinak, než bych měl. Logicky však odkaz odjinud vždy míří na url, takže když se mi povede docílit stejných, mohlo by to fungovat a linky nepadat do 404.

ad JUpgrade - pročetl jsem všechna fóra zde a mnoho jinde, několikrát procházel nastavení serveru, kontroloval verze PHP, MySQL, Mootools,... a prostě ne. Vždy zásek na Migrating undefined. Mrtvo. Problémy přikládám šabloně od JoomlArt. Tak jsem to vzdal, stejně bych musel x věcí od 3. stran instalovat růčo. Sice mě čeká převod asi 1600 článků, ale co už...

--- -- -

14. srp 2012 00:04 - 14. srp 2012 00:05 #96252
Odpověď od Bong
Moderátor
Pak tedy s URL není žádný problém. Navíc se můžete podívat do nastavení JoomSEF a nastavit: JoomSEF - Správa rozšíření - Content - Extension - Zobrazovat kategorii a Zobrazovat sekci... (taky by hoši za ty peníze už mohli po letech dodělat češtinu :( )

Problém s JUpgrade? Zkuste local, nebo jiný hosting.

Poděkovali: MaK.

14. srp 2012 00:22 #96253
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Nádhera, mockrát děkuji, Bongu! Já než bych to v té změti komponenty našel... Url už sedí.

JUpgrade - na stejném hostingu, ba dokonce na stejném mém virtual serveru, už jsem migraci úspěšně, byť u jiné domény, aplikoval. Tady to ale prostě "nejde", nevadí. Ještě nějak dovymyslím transport Phoca Gallery, a jsem relativně v pohodě.

MaK.

--- -- -

14. srp 2012 10:08 #96265
Odpověď od Bong
Moderátor
:) ano, hledá se to blbě. Dokonale schovaná funkce...

PG není problém dostat do nové verze, dokonce není třeba ani nic vymýšlet. Viz.: www.phoca.cz/documents/50-phoca/566-how-...omla-15-to-joomla-25