Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
GCalendar
20. kvě 2013 13:02 #107819
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Když vám něco nefunguje ve vzhledu, musíte dát odkaz na stránku s chybou.
20. kvě 2013 14:01 #107821
Odpověď od Tomáš Gutek
Začátečník
toto mi vygeneruje google kalendář
děkuji...
chybu to nehlásí žádnou v opeře.
Code:
<iframe src="https://www.google.com/calendar/embed?src=pokuskalendar%40gmail.com&ctz=Europe/Prague" style="border: 0" width="800" height="600" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
děkuji...
chybu to nehlásí žádnou v opeře.
20. kvě 2013 14:38 #107824
Odpověď od Cony
Moderátor
Myšleno spíš bylo odkaz na stránku kam ten kód vkládáte.
Jinak adresa www.google.com/calendar/embed?src=pokusk...om&ctz=Europe/Prague
se v Opeře 12.15 zobrazuje v pořádku.
Jinak adresa www.google.com/calendar/embed?src=pokusk...om&ctz=Europe/Prague
se v Opeře 12.15 zobrazuje v pořádku.
20. kvě 2013 16:53 #107836
Odpověď od Cony
Moderátor
Jestli jde o levý sloupec - Kalendář akcí, tak opět, V Opera 12.15 na Windows funguje korektně.
20. kvě 2013 17:05 #107837
Odpověď od Bong
Moderátor
Operu nepoužívám, ale nemáte tam nějaké nastavení, nebo rozšíření, které blokuje zobrazení IFRAME? Někteří použití tohoto řadí k chybám...
21. kvě 2013 05:39 #107854
Odpověď od Tomáš Gutek
Začátečník
zkoušel jsem to doma a normálně mi to funguje, ten levý sloupec je mudul Gcalendar. Jinak jsem si stáhl Jumi a v něm mám html kód kalendáře.
Myslíte v opeře? Nic mě nenapadá, zkoušel jsem promazávat mezi paměť.
Jinak si myslím že by to mohlo tak být, nastavil bych zobrazení kalendáře (v Jumi), jen pro registrované.
Myslíte v opeře? Nic mě nenapadá, zkoušel jsem promazávat mezi paměť.
Jinak si myslím že by to mohlo tak být, nastavil bych zobrazení kalendáře (v Jumi), jen pro registrované.
21. kvě 2013 05:49 - 21. kvě 2013 05:54 #107855
Odpověď od Bong
Moderátor
Na vložení jednoho iFrame nepotřebujete Jumi. Stačí modul Vlastní HTML a taková položka menu Obálka vám udělá stejnou službu na stránce.
Navíc komponenta GCalendar pro Joomla! má k sobě i příslušné moduly a nepotřebujete nijak složitě experimentovat a někam něco vkládat. Při jejím použití máte Google Calendar integrovaný do Joomly jedna báseň.
Navíc komponenta GCalendar pro Joomla! má k sobě i příslušné moduly a nepotřebujete nijak složitě experimentovat a někam něco vkládat. Při jejím použití máte Google Calendar integrovaný do Joomly jedna báseň.
22. kvě 2013 13:27 #107900
Odpověď od Tomáš Gutek
Začátečník
dobrý den,
už jsem vyzkoušel i tu obálku , ta šla, kdysi jsem zkoušel i ten modul s vlatním html, ale u něho mi to zobrazí kód který zkopíruji
viz. níže
děkuji
už jsem vyzkoušel i tu obálku , ta šla, kdysi jsem zkoušel i ten modul s vlatním html, ale u něho mi to zobrazí kód který zkopíruji
viz. níže
Code:
<iframe src="https://www.google.com/calendar/embed?height=600&wkst=1&bgcolor=%23FFFFFF&src=pokuskalendar%40gmail.com&color=%232952A3&ctz=Europe%2FPrague" style=" border-width:0 " width="800" height="600" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
děkuji
22. kvě 2013 13:50 #107902
Odpověď od Bong
Moderátor
Vše je o nastavení Joomly a vašich schopnostech a znalostech.
Proč nepoužijete výše zmiňovanou komponetu s moduly? Bude vám vše fungovat bez problémů a kalendář bude integrovaný do Joomly včetně vzhledu...
Proč nepoužijete výše zmiňovanou komponetu s moduly? Bude vám vše fungovat bez problémů a kalendář bude integrovaný do Joomly včetně vzhledu...
Poděkovali: Tomáš Gutek
22. kvě 2013 13:57 #107903
Odpověď od Tomáš Gutek
Začátečník
zkusím ještě zabojovat s tím gkalendářem. zrovna jsem si nainstaloval češtinu.
děkuju
ty znalosti teprve sbírám, joomla není špatná ale vše souvisí se vším, něco funguje tam a s tím, tam to jinak vypadá a tak. zatnu zuby a uvidím.
děkuju
ty znalosti teprve sbírám, joomla není špatná ale vše souvisí se vším, něco funguje tam a s tím, tam to jinak vypadá a tak. zatnu zuby a uvidím.
28. kvě 2013 13:59 - 28. kvě 2013 14:02 #108027
Odpověď od Tomáš Gutek
Začátečník
zdravím pánové po týdnu,
válčím s komponentou gcalendar, jak psal výše kolega XRoman, vše mám v testu oka, kalendář mám veřejný, nastavení přihlašovacích údajů a magic cookies taky. joomla 2.5.11 a GCalendar 3.0.1
nelze zobrazit události
mohu porosit o nějakou další radu?
díky
válčím s komponentou gcalendar, jak psal výše kolega XRoman, vše mám v testu oka, kalendář mám veřejný, nastavení přihlašovacích údajů a magic cookies taky. joomla 2.5.11 a GCalendar 3.0.1
nelze zobrazit události
mohu porosit o nějakou další radu?
díky
28. kvě 2013 18:00 #108030
Odpověď od Bong
Moderátor
Může to být i hostingem, zkuste to používat jako iframe, někde tam bude v administraci volba. V některých případech to pomůže.
29. kvě 2013 07:05 - 29. kvě 2013 07:06 #108051
Odpověď od Tomáš Gutek
Začátečník
zdravíčko,
děkuji
to snad ne:) hostingem
myslíte použít iframe (viz. jak jsem psal minule?). Iframe se mi zobrazuje všude, kromě mé opery, kolegovi to zobrazí bez problému (ten iframe). Bude to u mě, sice nevím s čím ale v opeře se to zobrazí. Tuto možnost bych použil jako krajní řešení.
>>>>>chtěl bych mít něco podobného, viz níže:)
>>>>> www.genserek.cz/akce#year=2013&month=6&day=1&view=month
pokus.mlynropice.cz/index.php/ubytovani/cenik
jinak zde mi to zobrazuje nejbližší akci (chrom, safari, moozila)a odpočítává, takže spojení s kalendářem funguje.
v mé opeře to zobrazí toto:"V JavaScriptu došlo k závažným chybám, nebo není vůbec spuštěn"
Java script mám povolený a pokud by něco bylo špatně nastavené v joomle, tak by to přeci nejelo ani v chromu a tak...
děkuji za názor
a ještě jsem se chtěl zeptat, nevíte proč nejde vložit příloha?
ta mi nejde ze všech prohlížečů
děkuji
to snad ne:) hostingem
myslíte použít iframe (viz. jak jsem psal minule?). Iframe se mi zobrazuje všude, kromě mé opery, kolegovi to zobrazí bez problému (ten iframe). Bude to u mě, sice nevím s čím ale v opeře se to zobrazí. Tuto možnost bych použil jako krajní řešení.
>>>>>chtěl bych mít něco podobného, viz níže:)
>>>>> www.genserek.cz/akce#year=2013&month=6&day=1&view=month
pokus.mlynropice.cz/index.php/ubytovani/cenik
jinak zde mi to zobrazuje nejbližší akci (chrom, safari, moozila)a odpočítává, takže spojení s kalendářem funguje.
v mé opeře to zobrazí toto:"V JavaScriptu došlo k závažným chybám, nebo není vůbec spuštěn"
Java script mám povolený a pokud by něco bylo špatně nastavené v joomle, tak by to přeci nejelo ani v chromu a tak...
děkuji za názor
a ještě jsem se chtěl zeptat, nevíte proč nejde vložit příloha?
29. kvě 2013 08:44 #108052
Odpověď od Bong
Moderátor
Na mě tam svítí:
Class 'JFile' not found in .../administrator/components/com_gcalendar/libraries/GCalendar/GCalendarZendHelper.php on line 239
Google: Class 'JFile' not found
Class 'JFile' not found in .../administrator/components/com_gcalendar/libraries/GCalendar/GCalendarZendHelper.php on line 239
Google: Class 'JFile' not found
Nejnovější příspěvky