Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak na výpis více článků na úvodní stránce webu
20. čvn 2012 19:44 #94852
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
a mas v nastaveni clanku nastaveno, aby se zobrazovaly na uvodni strance? V J2.5 se to jmenuje HLAVNI CLANKY.
20. čvn 2012 23:16 #94860
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Tak jsem udělal určitý progres....
viz: teramagazin.cz/
Bohužel články se řadí dost podivně, resp. dle data vytvoření a já bych je potřeboval alespoň pro tentokrát seřadit ručně, tak jak odpovídají chronologicky, nicméně do budoucna chci, aby se přidávaly nahoru ty nejnovější.
Další věc je, že netuším, proč některé aktuality zabírají celou šířku sloupce a jedny z posledních aktualit se dělí do dvou sloupců, což mi vyhovuje.
Další věc je, že bych rád, kdyby se zobrazovala pouze část textu, tedy třeba první čtyři věty a pak bylo "číst dále". To asi musím doplnit ručně, co?
Díky moc za nakopnutí!
viz: teramagazin.cz/
Bohužel články se řadí dost podivně, resp. dle data vytvoření a já bych je potřeboval alespoň pro tentokrát seřadit ručně, tak jak odpovídají chronologicky, nicméně do budoucna chci, aby se přidávaly nahoru ty nejnovější.
Další věc je, že netuším, proč některé aktuality zabírají celou šířku sloupce a jedny z posledních aktualit se dělí do dvou sloupců, což mi vyhovuje.
Další věc je, že bych rád, kdyby se zobrazovala pouze část textu, tedy třeba první čtyři věty a pak bylo "číst dále". To asi musím doplnit ručně, co?
Díky moc za nakopnutí!
20. čvn 2012 23:25 - 20. čvn 2012 23:36 #94862
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Tak jsem s tím ještě trochu pohnul:
teramagazin.cz
Ale stále netuším, proč nejspodnější dva články jsou ve dvou sloupcích a předchozí zabírají celou šířku sloupce:-/
EDIT: bylo to v nastavení "počet hlavních článků"
Už jen nějak ošéfovat to seřazení...
EDIT2: tak pokouším se o "řazení dle správce kategorií", což pokud to chápu správně by mělo respektovat seřazení článků, tak jak jsem jim přiřadil čísla v kategorii, resp si s nima šípkama pohejbal..
Nicméně stále se zobrazuje článek z nesmyslného období
Ale stále netuším, proč nejspodnější dva články jsou ve dvou sloupcích a předchozí zabírají celou šířku sloupce:-/
EDIT: bylo to v nastavení "počet hlavních článků"
Už jen nějak ošéfovat to seřazení...
EDIT2: tak pokouším se o "řazení dle správce kategorií", což pokud to chápu správně by mělo respektovat seřazení článků, tak jak jsem jim přiřadil čísla v kategorii, resp si s nima šípkama pohejbal..
Nicméně stále se zobrazuje článek z nesmyslného období
20. čvn 2012 23:44 #94864
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Jak si zobrazení stránky nastavíte, jak si články rozdělíte a seřadíte (datum i pořadí se dají měnit), tak se vše bude zobrazovat.
Možností máte přehršel. Seznamte se s různými možnostmi nastavení. Případně využijte tlačítko Nápověda, zdroje internetu a publikace, školení a kurzy. To co chcete je základní práce s Joomlou a vše bylo již popsáno.
Možností máte přehršel. Seznamte se s různými možnostmi nastavení. Případně využijte tlačítko Nápověda, zdroje internetu a publikace, školení a kurzy. To co chcete je základní práce s Joomlou a vše bylo již popsáno.
20. čvn 2012 23:48 #94866
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Respektují, že existují školení a kurzy, ale to je teď asi pasé.
Mě spíše zaráží, že jsem všude nastavil řazení dle datumu a datum upravil, i když si ve výpisu seřadím články dle data vytvoření, tak se mi ukáže ten co chci mít první správně nahoře, ale přesto se vypíše jako poslední, ať měním, co měním...Zřejmě tam je těch nastavení tolik, že jsem to přehlédl...Ale už nevím.
Každopádně díky, jsem samouk a postupně se prokousávám. Joomla mi z redakčních systémů co jsem zatím vyzkoušel vyhovuje nejvíce, i díky kvalitní komunitě, za což patří velký dík.
Mě spíše zaráží, že jsem všude nastavil řazení dle datumu a datum upravil, i když si ve výpisu seřadím články dle data vytvoření, tak se mi ukáže ten co chci mít první správně nahoře, ale přesto se vypíše jako poslední, ať měním, co měním...Zřejmě tam je těch nastavení tolik, že jsem to přehlédl...Ale už nevím.
Každopádně díky, jsem samouk a postupně se prokousávám. Joomla mi z redakčních systémů co jsem zatím vyzkoušel vyhovuje nejvíce, i díky kvalitní komunitě, za což patří velký dík.
20. čvn 2012 23:58 - 20. čvn 2012 23:59 #94868
Odpověď od Bong
Moderátor
Počet hlavních článků
Počet úvodních článků
Počet sloupců
Počet odkazů
Řazení pro více sloupců
Řazení kategorie
Řazení článků
Datum pro řazení
To jsou parametry, které vás nejvíce zajímají. Vyzkoušejte, co který (nebo jejich kombinace) dělá a umí.
Počet úvodních článků
Počet sloupců
Počet odkazů
Řazení pro více sloupců
Řazení kategorie
Řazení článků
Datum pro řazení
To jsou parametry, které vás nejvíce zajímají. Vyzkoušejte, co který (nebo jejich kombinace) dělá a umí.