Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Instalace Joomla na localhostu

26. led 2013 18:54 #102959
Odpověď od Mettler
Začátečník
Děkuji za odpověď.

Můžu se zeptat jaký je zásadní rozdíl mezi Wampem a Xamppem?
Všichni mi doporučili Wamp. Nevím co to pro mne znamená.

Spravuji více webů. Joomlu 3.2. a Joomlu 1.6.
Mám Windows 8 - 64bit
Jako prohlížeč používám Chrome, ale není pro mne problém používat IE.

26. led 2013 18:56 #102960
Odpověď od Bart
Moderátor
WampServer pracuje s Joomla! skvěle, aspoň já s ním problémy nezaznamenal. Jen až ho budete stahovat, si dejte pozor na to, ať nestahujete nejnovější verzi, kde je PHP 5.4, tato verze, moc s Joomla dobře nespolupracuje.

26. led 2013 18:59 #102961
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Též mám Win 8 64bit
A na rozdíl od wampu jsem neměl se spuštěním a provozem xamppu žádné problémy. Při spuštění Wampu musel např. být vypnutý Skype, jinak se wamp nespustil, Xampp je prostě bez problémů. :)

26. led 2013 19:09 #102962
Odpověď od Bart
Moderátor
Skype nemusí být vypnutý, když běží Wamp, jen stačí nastavit patřičnou věc, ale to je jaksi jedno když používáte Xampp.

Pokud Vás zajímají běhová prostředí pro Joomlu, tak se podívejte na článek zde na JP - Běhové prostředí pro Joomlu bez hostingu . Pár běhových prostředí (AMP) pro Joomlu najdete i v rozcestníku Joomlaře .

26. led 2013 19:25 #102963
Odpověď od Mettler
Začátečník
Aha,,, no já tedy instalovala ten 5.4.
Takže jsem ho odinstalovala a teď stahuji 5.3, akorád mám tak žalostnou rychlost připojení, že mi to hlásí stažení za 50 minut :( Toto je asi ten nej-nej důvod, proč chci webovky spravovat přes localhost.
Vzhledem k tomu, že jsem si nastudovala vše o wamp a hlavně všude se píše, že je vhodný pro začátečníky (což já rozhodně jsem ;) ), tak vyzkouším nejprve tu verzi 5.3.
A pokud to nebude šlapat, tak zkusím Xampp.

26. led 2013 20:11 #102966
Odpověď od Mettler
Začátečník
Tak hotovo, ale hláška zůstala stejná:

Forbidden

You don't have permission to access /phpmyadmin/ on this server.