Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Instalace Joomla na localhostu
11. kvě 2012 21:28 - 11. kvě 2012 21:33 #93557
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Tak je všechny odinstaluj (včetně variací MySQL). S WAMPem je nebudeš potřebovat.
Je ale vhodné se zamyslet, jestli nejsou ve složkách některá potřebná data.
Po odinstalaci PHP, MySQL, mělo by stačit pouze spustit WAMP, ale raději zkontrolovat, zda a odkud běží PHP - phpinfo ...
Je ale vhodné se zamyslet, jestli nejsou ve složkách některá potřebná data.
Po odinstalaci PHP, MySQL, mělo by stačit pouze spustit WAMP, ale raději zkontrolovat, zda a odkud běží PHP - phpinfo ...
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
11. kvě 2012 22:10 #93558
Odpověď od Bart
Moderátor
Tak jsme asi Karle objevili častou příčinu problémů s localhostem. Buď se hádají porty, špatné umístění nebo do toho fušuje nějaký další program.
11. kvě 2012 23:23 - 11. kvě 2012 23:27 #93565
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
jj, a pokud bys chtěl i další řídkou příčinu, tak někdy, po laborování se síťovými adaptéry (nebo jinak se projevujícím nefunkčním localhost:80 při funkčním a běžícím domorodým kmenem nativních Američanů (Apache)) bylo potřeba "natvrdo" dopsat IP adresu (Listen 127.0.0.1:80) do httpd.conf
12. kvě 2012 19:03 #93587
Odpověď od Honza
Začátečník
Vše jsem odinstaloval, ale po restartu to tam bylo zpatky. Po chvilce dohadování to dalo pokoj a nainstaloval jsem podle návodu.
Díky všem za pomoc !
Díky všem za pomoc !
26. led 2013 18:20 #102957
Dobrý den,
pokoušíme si dát joomlu na localhost, ale nemohu rozběhnout wamp. Nejprve mi stejná hláška šla i při spuštění localhosta, to jsme vyřešila. Ale nyní, když se chci dostat do phpMyAdmin, tak mi to tu hlášku píše znovu.
Můžete mi prosím poradit co s tím?
Odpověď od Mettler
Začátečník
prontik napsal: takze Localhost se zobrazi, ale jak kliknete na phpmyadmin tak to hlasi chybu? A je tam napsano neco takoveho? "You don't have permission to access on this server. "
Dobrý den,
pokoušíme si dát joomlu na localhost, ale nemohu rozběhnout wamp. Nejprve mi stejná hláška šla i při spuštění localhosta, to jsme vyřešila. Ale nyní, když se chci dostat do phpMyAdmin, tak mi to tu hlášku píše znovu.
Můžete mi prosím poradit co s tím?
26. led 2013 18:45 - 26. led 2013 18:46 #102958
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Měl jsem stejný problém s Wampem, tak jsem dal na doporučení zkušenějších a přešel jsem na
XAMPP
. Instalace i provoz bezproblémový. Pouze drobná úprava v php.ini . Pokud se rozhodnete pro Xampp, tak Vám pak tu úpravu popíšu.