Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

JEvents - chybová hláška

10. dub 2012 00:20 #92275
JEvents - chybová hláška od Karel
Začátečník
Poradí mi někdo? Vyhledáváním jsem toto tu nenašel :-(
V komponentě JEvents mi to při zobrazení kalendáře napíše:
Hlášení
Nemáte přístup k této službě!

Dám obnovení stránky a hláška se ztratí. Ale při prvním načtení z odkazu u menu se tato hláška vždyxcky napoprvé zobrazí.

Další dotaz je k tomu, že nejsem schopný nastavit správné hodiny u události. Tedy u události to nastavím normálně v 18,00 ale u události se pak zobrazí 6,00 a to mám nastavený 24 hod zobrazování.

Použité verze Joomla 2.5.4 a JEventst 2.1.16

Předem děkuji

10. dub 2012 07:54 #92279
Odpověď od Bong
Moderátor
Ten problém se zobrazováním myslíte co? Zobrazení kalendáře komponenty, nebo modulu kalendáře,...? Čas se vám ukazuje o 12 hodin pozadu, nebo ve 12ti hodinovém formátu? Události vkládáte v Joomla, nebo je importujete?

Nastavte si správně:

Joomla - Globální nastavení - Server - Časové pásmo serveru
Konfigurace JEvents - Komponenta - Časové pásmo serveru
Konfigurace JEvents - iCal Import - Export - Časové pásmo serveru
Konfigurace JEvents - Komponenta - Použít 12ti hodinový formát

Hosting, šablona, odkaz?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

10. dub 2012 08:52 #92281
Odpověď od Karel
Začátečník

Bong napsal: Ten problém se zobrazováním myslíte co? Zobrazení kalendáře komponenty, nebo modulu kalendáře,...? Čas se vám ukazuje o 12 hodin pozadu, nebo ve 12ti hodinovém formátu? Události vkládáte v Joomla, nebo je importujete?

Nastavte si správně:

Joomla - Globální nastavení - Server - Časové pásmo serveru
Konfigurace JEvents - Komponenta - Časové pásmo serveru
Konfigurace JEvents - iCal Import - Export - Časové pásmo serveru
Konfigurace JEvents - Komponenta - Použít 12ti hodinový formát

Hosting, šablona, odkaz?

Hláška se mi objevuje při vstupu na z odkazu na termíny akcí ( www.dejavubrno.cz/joomla/akce/udalostimesice/2012/04/- ) a události vytvářím a ukládám v Joomla. Událost je vytvořena se začátkem v 18 hod ale u události to píše v 6,00

10. dub 2012 08:55 - 10. dub 2012 09:01 #92282
Odpověď od Karel
Začátečník
Teď koukám, že u toho přímého odkazu se ta hláška o oprávnění neobjevuje, ale když přejdete ze stránky www.dejavubrno.cz/joomla/ odkazem v menu na Termíny akcí tak ano (hláška hned první nahoře)
A "Použít 12ti hodinový formát" má zaškrtnuto NE a u akcí to píše začátek v 6,00 místo v 18,00 hod

10. dub 2012 09:10 #92284
Odpověď od Karel
Začátečník
Nastavení událostí

10. dub 2012 09:14 #92285
Odpověď od Karel
Začátečník
Netrvám ale na JEvents. Když tak doporučte nějakou jinou komponentu na vytváření událostí , která by se na to hodila :-) Děkuji

10. dub 2012 10:47 #92287
Odpověď od Bong
Moderátor
Nastavte si Konfigurace JEvents - Komponenta - Formát data: Anglie - Francie.

Pak se zaměřte na zobrazení, například Tooltip mají průhledné pozadí a není to přehledné...

10. dub 2012 11:06 #92291
Odpověď od Karel
Začátečník

Bong napsal: Nastavte si Konfigurace JEvents - Komponenta - Formát data: Anglie - Francie.

Pak se zaměřte na zobrazení, například Tooltip mají průhledné pozadí a není to přehledné...

Díky mooooc. Pomohlo to. A snad i ten Tooltip už se zobrazuje přehledně.

Co ale s tou hláškou co se zobrazuje při vstupu na komponentu zu odkazu menu?
Hlášení
Nemáte přístup k této službě!

10. dub 2012 11:09 - 10. dub 2012 11:09 #92292
Odpověď od Bong
Moderátor
Mě osobně se žádná hláška nezobrazuje (IE9, FF11).

10. dub 2012 11:15 #92293
Odpověď od martin weinpold
Nováček
Me se zobrazuje IE9. Karle, je to jen hlaska, nebo to opravdu nevidis, to co videt chces? :)

Všechno řeší kulka ...

10. dub 2012 11:20 #92295
Odpověď od Bong
Moderátor
A nejste náhodou při procházení frontendu přihlášen? JEvents totiž má vlastní nastavení uživatelů, kteří mohou editovat události a ta hláška může souviset jen s tím, že nemáte toto oprávnění.

Odhlaste se z front i back, vymažte cache a pak zkuste.

10. dub 2012 11:36 #92298
Odpověď od Karel
Začátečník

Bong napsal: A nejste náhodou při procházení frontendu přihlášen? JEvents totiž má vlastní nastavení uživatelů, kteří mohou editovat události a ta hláška může souviset jen s tím, že nemáte toto oprávnění.

Odhlaste se z front i back, vymažte cache a pak zkuste.

A co to hlásí vám když půjdete přes hlavní stránku a odkaz na Termín akcí?
Mě to tu hlášku dává pokaždé. Když jsem přihlášený, i když jsem nepřihlášený. A teď jsem to zkusil i na jiném počítači kde ještě přístup nikdy nebyl a tím pádem nebyl i nikdo přihlášený do administrace a taky to tu hlášku při vstupu napíše.
Zmizí až když se dá obnovení stránky, ale když se vstoupí zase přes odkaz v Menu tak se hláška znovu objeví :-(

10. dub 2012 11:37 #92299
Nováček
Ja ji tam taky vidim porad a nemam s prihlasenim nic spolecnyho :) Ptam se, opravdu nevidis co mas, nebo jen vyskoci ta hlaska a vse funguje jak ma? :)

Všechno řeší kulka ...

10. dub 2012 11:38 #92300
Odpověď od Karel
Začátečník

mweinpold napsal: Me se zobrazuje IE9. Karle, je to jen hlaska, nebo to opravdu nevidis, to co videt chces? :)

Ahojky,
tak toto jsem nějak nepochopil :-)

10. dub 2012 11:39 #92301
Nováček
Kdyz se ti ta stranka otevre, tak tam vidis vse jak mas, je to tak? Ty terminy myslim ... Nebo ne?

Všechno řeší kulka ...