Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
JEvents - chybová hláška
V komponentě JEvents mi to při zobrazení kalendáře napíše:
Hlášení
Nemáte přístup k této službě!
Dám obnovení stránky a hláška se ztratí. Ale při prvním načtení z odkazu u menu se tato hláška vždyxcky napoprvé zobrazí.
Další dotaz je k tomu, že nejsem schopný nastavit správné hodiny u události. Tedy u události to nastavím normálně v 18,00 ale u události se pak zobrazí 6,00 a to mám nastavený 24 hod zobrazování.
Použité verze Joomla 2.5.4 a JEventst 2.1.16
Předem děkuji
Nastavte si správně:
Joomla - Globální nastavení - Server - Časové pásmo serveru
Konfigurace JEvents - Komponenta - Časové pásmo serveru
Konfigurace JEvents - iCal Import - Export - Časové pásmo serveru
Konfigurace JEvents - Komponenta - Použít 12ti hodinový formát
Hosting, šablona, odkaz?
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Bong napsal: Ten problém se zobrazováním myslíte co? Zobrazení kalendáře komponenty, nebo modulu kalendáře,...? Čas se vám ukazuje o 12 hodin pozadu, nebo ve 12ti hodinovém formátu? Události vkládáte v Joomla, nebo je importujete?
Nastavte si správně:
Joomla - Globální nastavení - Server - Časové pásmo serveru
Konfigurace JEvents - Komponenta - Časové pásmo serveru
Konfigurace JEvents - iCal Import - Export - Časové pásmo serveru
Konfigurace JEvents - Komponenta - Použít 12ti hodinový formát
Hosting, šablona, odkaz?
Hláška se mi objevuje při vstupu na z odkazu na termíny akcí ( www.dejavubrno.cz/joomla/akce/udalostimesice/2012/04/- ) a události vytvářím a ukládám v Joomla. Událost je vytvořena se začátkem v 18 hod ale u události to píše v 6,00
A "Použít 12ti hodinový formát" má zaškrtnuto NE a u akcí to píše začátek v 6,00 místo v 18,00 hod
Pak se zaměřte na zobrazení, například Tooltip mají průhledné pozadí a není to přehledné...
Bong napsal: Nastavte si Konfigurace JEvents - Komponenta - Formát data: Anglie - Francie.
Pak se zaměřte na zobrazení, například Tooltip mají průhledné pozadí a není to přehledné...
Díky mooooc. Pomohlo to. A snad i ten Tooltip už se zobrazuje přehledně.
Co ale s tou hláškou co se zobrazuje při vstupu na komponentu zu odkazu menu?
Hlášení
Nemáte přístup k této službě!
Všechno řeší kulka ...
Odhlaste se z front i back, vymažte cache a pak zkuste.
Bong napsal: A nejste náhodou při procházení frontendu přihlášen? JEvents totiž má vlastní nastavení uživatelů, kteří mohou editovat události a ta hláška může souviset jen s tím, že nemáte toto oprávnění.
Odhlaste se z front i back, vymažte cache a pak zkuste.
A co to hlásí vám když půjdete přes hlavní stránku a odkaz na Termín akcí?
Mě to tu hlášku dává pokaždé. Když jsem přihlášený, i když jsem nepřihlášený. A teď jsem to zkusil i na jiném počítači kde ještě přístup nikdy nebyl a tím pádem nebyl i nikdo přihlášený do administrace a taky to tu hlášku při vstupu napíše.
Zmizí až když se dá obnovení stránky, ale když se vstoupí zase přes odkaz v Menu tak se hláška znovu objeví
Všechno řeší kulka ...
Ahojky,mweinpold napsal: Me se zobrazuje IE9. Karle, je to jen hlaska, nebo to opravdu nevidis, to co videt chces?
tak toto jsem nějak nepochopil
Všechno řeší kulka ...
Nejnovější příspěvky