Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Zpracování mezipaměti na "XCache"
02. čvc 2014 18:44 #116848
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Na zrychleni webu si zkus nainstalovat Jotcache. Je to komponenta, kterou vyviji Slovak. Ja pouzivam temer vyhradne sablony od Rockettheme a neexistuje nic lepsi, na jejich zrychleni. U jinych sablon nevim, jak to je, ale ma to kluk dobre udelany.
02. čvc 2014 19:32 - 02. čvc 2014 19:34 #116849
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Ahoj, na tu komponentu se podívám - díky . Já používám JCH Optimize a jsem taky spokojený i když tyhle věci beru jako něco navíc. Osobně mě zajimá, proč se mi zobrazuje výše uvedená chyba, když se jedná o "běžné nastavení", které by nemělo způsobovat problém. Nechápu toho neexistujícího uživatele a to proč se stále mění oprava z XCache na File tj. v souboru configuration.php "public $cache_handler = 'file';" na "public $cache_handler = 'XCache';" ? Ví někdo proč a co s tím?
02. čvc 2014 20:03 #116850
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
S chybama ti nepomuzu. Na to nemam, ale JCH Optimize je neco jiny. Pokud pouzijes Jotcache, neni duvod pouzivat JCH Optimize. Ta komponenta funguje v pohode a mne zrychli sablony o cca 50%. Super je to, ze ne kazdy server ma Xcache a Jotcache muzes pouzit na jakymkoli serveru, protoze se instaluje do Joomly.
02. čvc 2014 20:47 #116851
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
JJ, díky za snahu
Super je to, ze ne kazdy server ma Xcache a Jotcache muzes pouzit na jakymkoli serveru, protoze se instaluje do Joomly.
RE: A to mi jde, protože zapnutí XCache na serveru by mělo fungovat bez problému s nastavením v administraci v Joomle. Všechno nevyřeší komponenta na zrychlení. Sám preferuji nejdřive nativní nastavení Joomla a připadně úpravy htaccess. I když to zrychlení po použití komponenty je znát
Super je to, ze ne kazdy server ma Xcache a Jotcache muzes pouzit na jakymkoli serveru, protoze se instaluje do Joomly.
RE: A to mi jde, protože zapnutí XCache na serveru by mělo fungovat bez problému s nastavením v administraci v Joomle. Všechno nevyřeší komponenta na zrychlení. Sám preferuji nejdřive nativní nastavení Joomla a připadně úpravy htaccess. I když to zrychlení po použití komponenty je znát
03. čvc 2014 11:53 #116864
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Ahoj Radku, nevíš o nějakém srozumitelném návodu a nebo nemáš pár tipů k nastvení a spuštění té "tvé" komponenty Jotcache? Zrovna se na to dívám a trochu se v ní ztrácím. Díky.
03. čvc 2014 12:15 #116868
Odpověď od Cony
Moderátor
To heslo, které po Vás xCache chce, nesouvisí s Joomlou, ale s nastavením xCache. Poddívejte se do php.ini (v Joomle v administraci Ssytémové informace - Inforamce o PHP) na nastavení xcache.admin.enable_auth. Mělo by být On. Zkontaktujte pak svůj Hosting a domluvte se s nima, jak xCache používat.