Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Zpracování mezipaměti na "XCache"

03. čvc 2014 14:24 #116870
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Na hostingu mám celou dobu zapnuté xCache. Používám PHP Version 5.3.28-pl3-gentoo a xcache.admin.enable_auth mám na On. Momentálně mám znovu nainstalovanou čistou verzi J.2.2. a vypnuté xCaxe. Co mám dělat, když se po zapnutí xCache znovu objeví hláška o požadovaném heslu a jménu? Já to jméno a heslo neznám a ani se mi nedaří vypnout stav požadavku (v configuration.php). Z té hlášky jsem vůbec nepoznal o co jiného by šlo a tak jsem se domníval, že jde přístup do RS. I když mi to bylo divné :huh: Děkuji za radu

03. čvc 2014 15:13 #116872
Odpověď od Cony
Moderátor
Abych pravdu řekl, jednou jsem se s tím již setkal, nicméně neměl jsem čas to procházet a zkoumat. Dle dokumentace xCache to bude zřejmě nějaké jméno a heslo které se nastavuje v php.ini a je vyžadováno v případě požadavku na smazání Cache. Nevím jak v praxi je toto řešitelné, přijde mi nesmysl zadávat heslo při každém uložení článku, ale možná Vám tu odpoví někdo z místních hosterů...

03. čvc 2014 15:24 #116874
Odpověď od radek
Zkušený uživatel

Sláva napsal: Ahoj Radku, nevíš o nějakém srozumitelném návodu a nebo nemáš pár tipů k nastvení a spuštění té "tvé" komponenty Jotcache? Zrovna se na to dívám a trochu se v ní ztrácím. Díky.

Promin, ja jsem se sem dostal az ted. Pouziti je jednoduchy. Jen ji musis mit v pluginech jako posledni a dalsi plugin musi byt jako prvni. Z hlavy nazvy nevim, ale pise to kdyz se do komponenty nebo pluginu podivas.

Dokumentace je tady www.jotcomponents.net/web-programming/jotcache/jotcache-help
Poděkovali: Josef

03. čvc 2014 16:10 #116876
Odpověď od Josef
Uživatel
Zkustil jsem Jotcache. Vypadá to jako zázrak. Překvapivě to funguje :). Díky za tip. Pokud máš další, sem s nimi.

03. čvc 2014 19:20 #116879
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Ahoj Cony, tak jsem zjistil zatím jen to, že toto heslo a jméno je dotazem ze serveru kde mám xCache povoleno. Hostuji na Savaně a mám VPS kde je jen možnost povolit xCache a nebo ho zakázat. I když nepovolím xCache, tak to přes htaccess nemohu upravit, protože to není php.ini V php.ini (v Joomle v administraci sytémové informace - Inforamce o PHP) na nastavení xcache.admin.enable_auth mám na On, ale to asi není směrodatné. Jak tomu rozumíš ty? Díky.

03. čvc 2014 19:21 #116880
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Díky Radku za snahu a radu :)