Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Úplné skrytí tabulky v článku.
05. čvn 2014 11:04 #116434
Mám na webu jednoduchý článek jehož součástí je tabulka (2sloupce, 4řádky). Potřeboval bych poradit co použít ve vlastnostech nebo jak tu tabulku pojmout aby vůbec nebyl vidět rámeček - ohraničení jednotlivých buněk.
Zkoušel jsem do vlastností zadat border: none; ale bohužel bez efektu.
Prosím nasměrujte mě. Děkuji.
Zkoušel jsem do vlastností zadat border: none; ale bohužel bez efektu.
Prosím nasměrujte mě. Děkuji.
05. čvn 2014 11:13 - 05. čvn 2014 11:23 #116436
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
border="0"
Případně třeba můžete ohraničení nadefinovat stejnou barvou jako má pozadí,... improvizaci se meze nekladou...
Code:
<table border="0" width="100%">
<tr>
<td> </td>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td> </td>
</tr>
</table>
Případně třeba můžete ohraničení nadefinovat stejnou barvou jako má pozadí,... improvizaci se meze nekladou...
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
05. čvn 2014 11:49 #116441
Odpověď od Michal Zbořil
Začátečník
Hmm, asi někde něco neklape
V editaci článku je to skvělé, rámeček připoužití border="0;" zmizí a vidět není, ale bohužel (zkoušeno na několika počítačích a prohlížečích) v prohlížeči pořád zobrazuje našedlé orámování buněk. Taky sem si říkal jestli není špatně ten zápis ....="0;" jenže jen při tomto zápisu rámečky zmiznou.
Pokud bych chtěl ještě zkoušet barvu musel bych za <table dopsat něco takového: border-color: #000000; ?
Díky.
V editaci článku je to skvělé, rámeček připoužití border="0;" zmizí a vidět není, ale bohužel (zkoušeno na několika počítačích a prohlížečích) v prohlížeči pořád zobrazuje našedlé orámování buněk. Taky sem si říkal jestli není špatně ten zápis ....="0;" jenže jen při tomto zápisu rámečky zmiznou.
Pokud bych chtěl ještě zkoušet barvu musel bych za <table dopsat něco takového: border-color: #000000; ?
Díky.
05. čvn 2014 11:53 #116442
www.joomlista.cz - blog o CMS Joomla!
www.joomlaskoleni.cz - Joomla! školení
www.grapharts.cz/
www.grapharts.cz/cs/hosting - Hosting pro Joomla!
Odpověď od David
Nováček
Nemáte to deklarované v css stylech?
www.joomlista.cz - blog o CMS Joomla!
www.joomlaskoleni.cz - Joomla! školení
www.grapharts.cz/
www.grapharts.cz/cs/hosting - Hosting pro Joomla!
05. čvn 2014 12:03 #116444
Odpověď od Michal Zbořil
Začátečník
Ne ne pravda je v tom experimentování.
Kupodivu když v článku kliknu v tabulce pravým myšítkem a v nabídce dám Table Properties a tomto nastavování zadám Border Color na #ffffff a Update tak se nic nestane a nikde se to neprojeví. ALE, když na tabulce kliknu pravým myšítkem a v nabídce vyberu Cell > Table Cell Properties a v nastavování vyberu Border Color na #ffffff a hlavně - potom ve spodní části vyberu z roletky: Update All Cells in Table tak to klapne a tabulka zmizí.
Nejsem si jist proč to, ale je možné že ten kdo ji tam vkládal použil Ctrl+C a Ctrl+V a v takovém případě se přenese ledasco, jenže v tom případě bych v okamžiku kdy jsem si článek překliknul tlačítkem HTML viděl nějaký nesmysl nebo nesrovnalost fakt netuším, ale moc děkuju za nakopnutí.
Kupodivu když v článku kliknu v tabulce pravým myšítkem a v nabídce dám Table Properties a tomto nastavování zadám Border Color na #ffffff a Update tak se nic nestane a nikde se to neprojeví. ALE, když na tabulce kliknu pravým myšítkem a v nabídce vyberu Cell > Table Cell Properties a v nastavování vyberu Border Color na #ffffff a hlavně - potom ve spodní části vyberu z roletky: Update All Cells in Table tak to klapne a tabulka zmizí.
Nejsem si jist proč to, ale je možné že ten kdo ji tam vkládal použil Ctrl+C a Ctrl+V a v takovém případě se přenese ledasco, jenže v tom případě bych v okamžiku kdy jsem si článek překliknul tlačítkem HTML viděl nějaký nesmysl nebo nesrovnalost fakt netuším, ale moc děkuju za nakopnutí.
05. čvn 2014 16:24 #116449
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
mozna je to jen preklep, ale mate tam mit:
boreder="0" a ne border="0;"
boreder="0" a ne border="0;"
Joomla! pro každého