Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Invalid token - kontaktní formulář
05. kvě 2014 14:30 #115949
Odpověď od Lukáš
Začátečník
To jsem nezkoušel, ale zachování URL adres je nezbytné - jak bych to pak zajistil, aby URL adresy byly zachovány?
05. kvě 2014 14:33 #115951
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Pokud používáte nějaké rozšíření, stačí jej opět zapnout. to samé platí i pro základní SEF URL v Joomla. Způsob generování adres je vždy stejný.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
05. kvě 2014 14:41 #115953
Odpověď od Lukáš
Začátečník
Omlouvám se, ale nepochopil jsem co máte na mysli.Bong napsal: Pokud používáte nějaké rozšíření, stačí jej opět zapnout. to samé platí i pro základní SEF URL v Joomla. Způsob generování adres je vždy stejný.
05. kvě 2014 14:49 #115954
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
update: důvod se "nabízí" hned v HTML kódu stránky:
a URL, ze které se pokoušíte formulář odeslat, je jiná (má jiný token).
Buď:
- kontrolu ve skriptu zrušíte (nedoporučují)
- nebo budete ve skriptu předávat/ověřovat "správny" token - vyžaduje znalosti PHP ....
- nebo vyřešíte tak, aby byl formulář načten "jinak" (často se využívá pluginu samotné formulářové komponenty(pokud existuje), jenž načte konkrétní form - nebo i s pomocí zmiňovaného docs.joomla.org/How_do_you_put_a_module_inside_an_article%3F )
- nebo necháte Contact Form v modulu, který je přiřazen ke konkrétnímu článku / článkům / kategorii /
- což je URL samotného formuláře.Plugin Include component version .....
for: hotove-pergoly.cz/index.php?option=com_c...aW5pa292ZS1wZXJnb2x5
a URL, ze které se pokoušíte formulář odeslat, je jiná (má jiný token).
Buď:
- kontrolu ve skriptu zrušíte (nedoporučují)
- nebo budete ve skriptu předávat/ověřovat "správny" token - vyžaduje znalosti PHP ....
- nebo vyřešíte tak, aby byl formulář načten "jinak" (často se využívá pluginu samotné formulářové komponenty(pokud existuje), jenž načte konkrétní form - nebo i s pomocí zmiňovaného docs.joomla.org/How_do_you_put_a_module_inside_an_article%3F )
- nebo necháte Contact Form v modulu, který je přiřazen ke konkrétnímu článku / článkům / kategorii /
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
05. kvě 2014 16:52 #115960
Odpověď od Lukáš
Začátečník
Dobrý den,
Děkuji za ochotu...
Jestli to tedy chápu, tak problém je v tom pluginu Include component.
Ze zmiňovaných možností bych se chytil posledních dvou možností.
Vyřeším to tedy pomocí modulu - který přiřadím konkrétním článkům - to není problém.
Ale jak v modulu zobrazím kontaktní formulář? Nepoužívám žádné rozšíření - pouze kontakty co jsou defaultně v Joomle. Má tento kont. formulář nějaký plugin? Nebo jakým způsobem?
Pak jsem našel v globálním nastavení kontaktů možnost "Kontrola sezení" kde jsem měl "Ano".
Pokud bych dal "Ne" tak nevyřešilo by to problém?
Děkuji za ochotu...
Jestli to tedy chápu, tak problém je v tom pluginu Include component.
Ze zmiňovaných možností bych se chytil posledních dvou možností.
Vyřeším to tedy pomocí modulu - který přiřadím konkrétním článkům - to není problém.
Ale jak v modulu zobrazím kontaktní formulář? Nepoužívám žádné rozšíření - pouze kontakty co jsou defaultně v Joomle. Má tento kont. formulář nějaký plugin? Nebo jakým způsobem?
Pak jsem našel v globálním nastavení kontaktů možnost "Kontrola sezení" kde jsem měl "Ano".
06. kvě 2014 08:26 #115971
Tak jsem to zkoušel a nevyřešilo to...
Odpověď od Lukáš
Začátečník
lukewc napsal: Pak jsem našel v globálním nastavení kontaktů možnost "Kontrola sezení" kde jsem měl "Ano".
Tak jsem to zkoušel a nevyřešilo to...