Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Invalid token - kontaktní formulář
Mám problém s odesíláním kontaktního formuláře. Někdy se po odeslání zobrazí prázdná stránka a hláška "neplatný token".
Používám standardní kontaktní formulář Joomla + osolCaptcha.
Kontaktní formulář zobrazuji v článku pomocí Plugin include component.
Prošel jsem už spoustu článků ohledně tohoto tématu, ale nikde žádné pořádné funkční řešení...
Problém je, že se tato hláška zobrazí jen někdy, takže se to strašně špatně odlaďuje.
Netušíte kde by mohla být chyba, nebo jak to fixnout?
Děkuji
Web: hotove-pergoly.cz
Formulář: hotove-pergoly.cz/levne-hlinikove-pergoly (úplně dole)
Joomla: 2.5.19
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Kontaktní formulář si v modulu zobrazím jak?
Ve vašem případě bych zkusil spíš nějakou formulářovou komponentu. Ale nejprve zapnout Ladění chyb systému, použít výchozí šablonu a zkontrolovat zda hosting a instalace Joomly je OK.. Viz. diskuse: www.joomlaportal.cz/index.php/forum/advs...te=all&childforums=1
Použít např RS FORM určitě mohu. Problém je v tom, že takto to mám uděláno asi na dvaceti webech, kde je už nyní stovky článků a desítky článků kde je vložený formulář přes plugin include component.
Takže předělat všude by bylo velmi, ale velmi náročné. Proto pokud to bude jen trochu možné, tak bych chtěl zachovat základní Joomla kontaktní formulář zobrazovaný přes Plugin include component. Myslíte, že chyba bude právě v tomto pluginu?
To, že je v základu Captcha samozřejmě vím, ale zkoušel jsem ji a nejak se bila právě s tímto pluginem.
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Omlouvám se, ale nepochopil jsem co máte na mysli.Bong napsal: Pokud používáte nějaké rozšíření, stačí jej opět zapnout. to samé platí i pro základní SEF URL v Joomla. Způsob generování adres je vždy stejný.
- což je URL samotného formuláře.Plugin Include component version .....
for: hotove-pergoly.cz/index.php?option=com_c...aW5pa292ZS1wZXJnb2x5
a URL, ze které se pokoušíte formulář odeslat, je jiná (má jiný token).
Buď:
- kontrolu ve skriptu zrušíte (nedoporučují)
- nebo budete ve skriptu předávat/ověřovat "správny" token - vyžaduje znalosti PHP ....
- nebo vyřešíte tak, aby byl formulář načten "jinak" (často se využívá pluginu samotné formulářové komponenty(pokud existuje), jenž načte konkrétní form - nebo i s pomocí zmiňovaného docs.joomla.org/How_do_you_put_a_module_inside_an_article%3F )
- nebo necháte Contact Form v modulu, který je přiřazen ke konkrétnímu článku / článkům / kategorii /
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Děkuji za ochotu...
Jestli to tedy chápu, tak problém je v tom pluginu Include component.
Ze zmiňovaných možností bych se chytil posledních dvou možností.
Vyřeším to tedy pomocí modulu - který přiřadím konkrétním článkům - to není problém.
Ale jak v modulu zobrazím kontaktní formulář? Nepoužívám žádné rozšíření - pouze kontakty co jsou defaultně v Joomle. Má tento kont. formulář nějaký plugin? Nebo jakým způsobem?
Pak jsem našel v globálním nastavení kontaktů možnost "Kontrola sezení" kde jsem měl "Ano".
Pokud bych dal "Ne" tak nevyřešilo by to problém?
lukewc napsal: Pak jsem našel v globálním nastavení kontaktů možnost "Kontrola sezení" kde jsem měl "Ano".
Pokud bych dal "Ne" tak nevyřešilo by to problém?
Tak jsem to zkoušel a nevyřešilo to...
= jako první, by bylo vhodné zjistit, jestli používáte aktuální verzi (co když už je to opravené ?)
tak si plugin aktualizujte, a dejte vědět, jestli pomohlo ...
Plugin Include component version 1.13
Je dostupná verze 1.14 - joomlacode.org/gf/project/include_comp/frs/
Co je špatně?
Nejnovější příspěvky