Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Zviditelnění obsahu po zadání emailu.

08. lis 2013 09:00 #112439
Zviditelnění obsahu po zadání emailu. od Lukáš
Začátečník
Zdravím.
Mám asi netradiční zadání. Potřebuji aby stránka byla přístupná až po zadání emailu (s ověřením zda to je email).
Konkrétně takto:
uživatel v menu klikne na odkaz např. Kalkulačka a buď
- se mu zobrazí popup (nebo něco na ten způsob) okno kam zadá email a pak ho to přesměruje na stránku
- nebo druhá možnost, že se mu zobrazí úvodní text kalkulačky s inputem pro vložení emailu - a po zadání se zobrazí i samotná kalkulačka.

Napadá vás nějaký řešení?
Díky moc!

08. lis 2013 10:53 #112445
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Nějak nechápu smysl tohoto požadavku. Zadávání mailu má podle mě smysl pouze v té chvíli, pokud se bude někam zapisovat. A kontrolu mailové adresy si představujete jak? Podle mě je jedinou zaručenou metodou ověření mailu odeslání mailové zprávy s nějakým aktivačním odkazem. V tomto mailu by mohl být i odkaz na vaší kalkulačku.

08. lis 2013 11:16 - 08. lis 2013 11:17 #112447
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
aneb to samé, co psal houbak:
ověření, zda to je e-mail - není jednoznačné zadání:
- buď stačí, že to "vypadá jako e-mail" (bez ověření) - třeba nesmyslnytext@naneexistujicidomene.cz
- nebo "potřebujete" funkční e-mail (mj pro další účely využití e-mailu, nedejbože pro zaslání "obchodních sdělení", potřebujete souhlas a (imho) registraci u ÚOOÚ ČR)

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

08. lis 2013 11:42 #112448
Odpověď od Lukáš
Začátečník
Děkuji za odpovědi - ověření stačí jen že se to chová jako email...
nesmyslnytext@naneexistujicidomene.cz

08. lis 2013 14:41 #112451
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
A jaký to má potom smysl?

08. lis 2013 15:01 #112452
Odpověď od Lukáš
Začátečník
Klient chce takto sbírat emaily (myslím si o tom svoje.)...To že se tam může vložit jakýkoliv, tak to už neřeší...