Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Joomla + Google mapy
25. čvn 2013 17:45 #108859
Odpověď od Vladimír Kantor
Začátečník
Ano,jsou samostatně ve sloupci a ve formátu N 49° 12.345 E 018° 67.890 ...
S tímhle formátem pracuji ve své GPS a telefonu nejčastěji,proto jsem jej i zvolil jako pro mne nejlepší.
Možná by se to dalo i řešit tak,že si stáhnu databázi těchto souřadnic,převedu je do nějakého standardu,např. gpx,nebo kml a prostě si mapu hromadně aktualizuji ... To by zase tak nemožné nebylo,pokud by nešlo aby si ta mapová komponenta sáhla do tabulky jiné komponenty ...
S tímhle formátem pracuji ve své GPS a telefonu nejčastěji,proto jsem jej i zvolil jako pro mne nejlepší.
Možná by se to dalo i řešit tak,že si stáhnu databázi těchto souřadnic,převedu je do nějakého standardu,např. gpx,nebo kml a prostě si mapu hromadně aktualizuji ... To by zase tak nemožné nebylo,pokud by nešlo aby si ta mapová komponenta sáhla do tabulky jiné komponenty ...
25. čvn 2013 17:48 #108861
Začátečník
Jak jste psal ten Zh GoogleMap ... vypadá zajímavě ... A píšou,že spolupracuje s earthem a tedy by měl nějak podporovat právě soubory klm ... Není to sice plně automatický provoz,ale pořád lepší než nic ...
25. čvn 2013 17:57 #108862
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Žádné rozšíření pro mapy nemá možnost si "někam sáhnout" a výsledek zobrazovat. To totiž není nic standardního. Standardem je například vámi zmiňované KML, tento formát umí i Phoca Maps.
Pokud máte vše v samostatných sloupcích, není problém toto vyexportovat spolu s vazbami (název objektu, popis, URL,...) a importovat do tabulek mapového rozšíření.
Pokud máte vše v samostatných sloupcích, není problém toto vyexportovat spolu s vazbami (název objektu, popis, URL,...) a importovat do tabulek mapového rozšíření.
Poděkovali: Vladimír Kantor
25. čvn 2013 18:01 #108863
Začátečník
Ano? I phoca to dokáže? ... To jsem nějak nenašel ... Zkusím ji tedy nainstalovat a podívám se na to ...
Vím,že jsem to v minulosti zkoušel,ale nepodařilo se mi to a na čas to vložil do šuplíku ... Tak teď zkouším druhý pokus .... Vyzkouším a napíšu jak jsem pochodil ...
Zatím moc děkuji.
Vím,že jsem to v minulosti zkoušel,ale nepodařilo se mi to a na čas to vložil do šuplíku ... Tak teď zkouším druhý pokus .... Vyzkouším a napíšu jak jsem pochodil ...
Zatím moc děkuji.
25. čvn 2013 18:04 - 25. čvn 2013 18:05 #108864
Odpověď od Bong
Moderátor
Měla by to umět již dlouho. Pro zobrazení položek z KML souboru musí být toto povoleno v nabídce Phoca Maps - Ovládací panel - Možnosti.
25. čvn 2013 19:26 #108866
Začátečník
Prosím,takový trochu primitivní dotaz k věci.
Kam mám ten soubor *.kml uložit ? Předpokládám,že v rootu joomly vytvořím adresář např KML a tam soubor uložím?
A jakou pak vyplním do té kolonky cestu aby mi to chodilo?
Kam mám ten soubor *.kml uložit ? Předpokládám,že v rootu joomly vytvořím adresář např KML a tam soubor uložím?
A jakou pak vyplním do té kolonky cestu aby mi to chodilo?