Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Joomla + Google mapy

25. čvn 2013 15:07 - 25. čvn 2013 15:08 #108849
Joomla + Google mapy od Vladimír Kantor
Začátečník
Ahoj kluci.Chci se zeptat,jestli by nějak šlo udělat následující:
Mám osobní stránky,zabývám se hrady a zámky a v MYSQL databázi stránek mám tabulku,ve které mám uložené názvy a zeměpisné souřadnice spousty historicky zajímavých míst.Jsou jich již tisíce a mě napadlo, že bych si mohl na stránky vložit nějaký plugin,nebo modul,který by mi ty souřadnice z databáze zobrazil na google mapě jako body.
Ono by se pak dalo krásně plánovat výlety a tak a vůbec měl bych přehled,kde co vlastně je ...
Nemáte prosím někdo nápad jak by se to dalo udělat? ...
Moc děkuji.

25. čvn 2013 15:48 - 25. čvn 2013 15:48 #108850
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
A zkoušel jste rozšíření Phoca maps ?

25. čvn 2013 15:48 #108851
Odpověď od Bong
Moderátor
Používáte Zoo, nebo K2? Ty tuším mají podporu map zabudovanou.

Dál máte třeba možnost použít například ContentMap , pak máte mapu vždy k článku generovanou podle souřadnic. Je to nejrychlejší varianta, kromě výše zmiňované.

Je možno použít i nějaký robusní mapový systém, osobně bych doporučoval Zh GoogleMaps , jednotlivé objekty pak nacpete do systému importem přes databázi. Ručně by to byl asi opruz. Bude to sice nějaká práce, ale výsledek bude i do budoucna velice variabilní.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

25. čvn 2013 15:56 #108853
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
mozna i toto by bylo zajimave rezsireni (mam u nich predplatne):
compojoom.com/joomla-extensions/hotspots

Joomla! pro každého

25. čvn 2013 17:33 #108857
Odpověď od Vladimír Kantor
Začátečník
Děkuji za tipy ... kouknu na to ...
Ano, já potřebuji aby si to samo tahalo body z databáze a ne abych přidával body do mapy ručně ... To bych se z toho zbláznil :)
Phoca i Content je právě primárně určená k tomu aby se do článku vložila mapa a při vkládání se do ní zadají ručně body a ty se pak ukazují na mapě v článku.To funguje bezvadně,ale to zrovna nepotřebuji.
Ale nepřišel jsem na to,jak donutit tu danou komponentu aby si prostě sáhla do tabulky v db a vytáhla si všechny souřadnice a názvy a ty pak zobrazila ve své mapě.

25. čvn 2013 17:38 #108858
Odpověď od Bong
Moderátor
To ale takhle nepůjde. Kde máte ony souřadnice? V samostatných sloupcích databáze? V jakém formátu jsou zadány?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.