Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
VM - cena pro různé měny
03. čvn 2013 23:23 #108218
Lze nějak ve VM 2 specifikovat různé ceny pro různé měny? Jde mi o přímé zadání ceny v administraci tedy např. 99 Kč, ale 4.99 EUR - tedy žádný přepočet kurzem.
05. čvn 2013 22:34 #108287
Odpověď od Cony
Moderátor
Odpovím si sám - nelze, nebo jsem alespoň nezjistil jak.
Lze to však obejít. Ceny lze definovat pr různé skupiny zákazníků. Virtuemart pak navíc umí reagovat na SESSION proměnné vm_shoppergroups_add a vm_shoppergroups_remove. Naspáním šikovného pluginu reagujícího na zvolenou měnu lze pak výše uvedené řešit.
Lze to však obejít. Ceny lze definovat pr různé skupiny zákazníků. Virtuemart pak navíc umí reagovat na SESSION proměnné vm_shoppergroups_add a vm_shoppergroups_remove. Naspáním šikovného pluginu reagujícího na zvolenou měnu lze pak výše uvedené řešit.
06. čvn 2013 10:58 #108298
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Cony muzes mi napsat neco blizsiho k tomu? Tady slusne bojuju s prave prepoctem kurzu a hledam jine reseni. Pisni mi kdyz tak PM. Dik.
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
06. čvn 2013 12:18 #108305
Odpověď od Cony
Moderátor
Ještě to nemám dotažené k funkčnosti, ale princip je takový
- založit ve VM novou skupinu zákazníků (např. zákazníci EUR) - řekněme že chytne ID 10
- Ceny v položkách specifikovat pro tuto skupinu
- magie nastane v nějakém pluginu, nebo jinde, kód jsem ještě definitivně neumístil,
Takhle nějak by to mělo fungovat, kód zřejmě umístím do systémového pluginu.
Je to jen hrubý nástřel, při použití zákaznických skupin pro slevy by ty podmínky museli být složitější a skupin víc...
- založit ve VM novou skupinu zákazníků (např. zákazníci EUR) - řekněme že chytne ID 10
- Ceny v položkách specifikovat pro tuto skupinu
- magie nastane v nějakém pluginu, nebo jinde, kód jsem ještě definitivně neumístil,
Code:
$session = JFactory::getSession();
if (EUR ceny) {
$session->set('vm_shoppergroups_add',array(10),'vm');
} else {
$session->set('vm_shoppergroups_add',array(),'vm');
}
Je to jen hrubý nástřel, při použití zákaznických skupin pro slevy by ty podmínky museli být složitější a skupin víc...