Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Opet hacknuta Joomla

12. dub 2013 11:46 #106611
Odpověď od canal
Uživatel
Po tom, ja mne napadli pres jednu diru (pravdepodobne neaktualizovany JCE) behem pul hodinky vsech cca 30 webu postavenych na CMS Joomla (1.5 i 2.5) jsem se rozhodl hledat taky nejake reseni, abych pripadne dalsi napadeni eliminovat.
Samozrejme po radnem procisteni vsech skodlivych souboru, ktere byli nahrane jsem zmenil vsechny hesla (utok byl cilen i na zmenu hesla super admina), odinstaloval vsechny zbytecne a nevyuzivane doplnky, zaplatal vsechny potrebne doplnky a po tezkem vyberu na poli firewallu pro Joomlu nasadil Admin Tools Professional. Po radnem nastudovani manualu, ktery je opravdu rozsahly a vsevysvetlujici jsem tento vynikajici bezpecnostni nastroj nasadil na vsechny weby. Mohl bych vam tady prilozit cele strany logu, jak tento nastroj zachytava temer vsechny typy utoku. Az kdyz jsem na vlastni oci videl z logu, jak casto se mi "nabouravaji" na weby, nechapal jsem, jak jsem mohl byt cele ty roky bez Admin Tools. A k tomu je firewall jen jedna cast celeho reseni. Opravdu skvela prace od tvurce Akeeba Backup :)
Tot me doporuceni.

30. dub 2013 16:13 #107147
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
Já mám také problém s jedním webem. Rozesílal se z něho SPAM a bylo tam asi 8 souborů infikováno malwarem. Ten web je pracovní, nicméně mě děsí představa, že by mi to vniklo na 20 důležitých webů. Takže také něco hledám.

Porovnával jste Admin Tools třeba s RS Firewall nebo OSE Antihacker? Případně s nějakými free produkty? V čem vyhrálo Admin Tools Profesional?

Díky moc za info. Martin

30. dub 2013 16:28 #107149
Odpověď od canal
Uživatel
Ano, uvedena reseni jsem porovnaval, samozrejme jen na zaklade recenzi uzivatelu. Bohuzel test porovnani jednotlivych reseni vuci beznym typum utoku existuje jen z pred par let a tim se jiz aktualne ridit neda. Jelikoz jsem resil cca 30 webu, dulezita byla pro mne i cena za multilicenci, kde je jasnym vitezem Admin Tools. Taky je tady vyhoda cz prekladu pro "neanglictinare" a hlavne rozsahly manual, ktery Vam opravdu pomuze s kazdym nastavenim. Zatim produkt odvadi svelou praci a odchtil dle logu jiz spusty pokusu o prunik.

30. dub 2013 17:38 #107155
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
Rozumím tomu dobře, že cena na rok je 20 Eur pro libovolný počet webů?

30. dub 2013 17:40 #107156
Odpověď od canal
Uživatel
Ano, je to tak :)

30. dub 2013 17:41 #107157
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
Díky za info. Objednávám. To není co řešit :-)