Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Ruční export a import článků z MySQL databáze
07. bře 2013 16:52 - 07. bře 2013 16:56 #105008
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Měl jste pravdu klikal jsem špatně
"Export tabulky: vlezete kliknutím do tabulky _content a nahoře kliknete na záložku Export... jo a ve vygenerovaném souboru SQL si v textovém editoru upravte všechny výskyty neco_content na nový prefix."
Takže otevřu (např. v PSPadu) a to něco dám nahradít čimkoliv co mě napadne. A pak to naimportuji do nové databáze, která by měla být prázdná... Kam konktétně (do nějakého konkrétního místa/tabulky)? Máte namysli už import tabulky do nové databáze, kde již mám nainstalovanou Joomla 2.5x Teď vám nerozumím. Děkuji za vysvětlení.
"Export tabulky: vlezete kliknutím do tabulky _content a nahoře kliknete na záložku Export... jo a ve vygenerovaném souboru SQL si v textovém editoru upravte všechny výskyty neco_content na nový prefix."
Takže otevřu (např. v PSPadu) a to něco dám nahradít čimkoliv co mě napadne. A pak to naimportuji do nové databáze, která by měla být prázdná... Kam konktétně (do nějakého konkrétního místa/tabulky)? Máte namysli už import tabulky do nové databáze, kde již mám nainstalovanou Joomla 2.5x Teď vám nerozumím. Děkuji za vysvětlení.
07. bře 2013 17:12 - 07. bře 2013 17:13 #105011
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Ta nová databáze používá pro své tabulky také nějaký prefix. Vy si nemůžete vymýšlet, chcete naimportovat například do tabulky nove1234_content, pak musíte v importovaném souboru tabulky nahradit všechny výskyty stare1234_ za nove1234_ (je to funkce vyhledat nahradit).
Tím bude phpMyAdmin při importu vědět, že má data nacpat do nove1234_content. A pokud v této nové tabulce nejsou žádná data (članky), import by měl proběhnout normálně.
Tím bude phpMyAdmin při importu vědět, že má data nacpat do nove1234_content. A pokud v této nové tabulce nejsou žádná data (članky), import by měl proběhnout normálně.
07. bře 2013 19:14 #105018
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Děkuji Bongu Kterou tabulku bych měl vybrat?
bak_content
bak_content_frontpage
bak_content_rating
bak_jf_content
jos_content
jos_content_frontpage
jos_content_rating
jos_jf_content
bak_content
bak_content_frontpage
bak_content_rating
bak_jf_content
jos_content
jos_content_frontpage
jos_content_rating
jos_jf_content
07. bře 2013 20:10 #105020
Odpověď od Bong
Moderátor
Prefix jos_ značí aktuální tabulku (zpravidla), prefix bak_ je záloha (třeba při instalaci)...
Poděkovali: Jan Kedvis
08. bře 2013 14:51 #105052
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Děkuji. Takže vyexportovat najednou tyto tabulky?
jos_content
jos_content_frontpage
jos_content_rating
jos_jf_content
jos_content
jos_content_frontpage
jos_content_rating
jos_jf_content
08. bře 2013 15:02 #105054
Odpověď od Cony
Moderátor
jos_content - články
jos_content_frontpage - hlavní články
jos_content_rating - hlasování pro články
jos_jf_content - joomfish překlady (alespoň myslím, ale není to tabulka jádra joomly)
jos_content_frontpage - hlavní články
jos_content_rating - hlasování pro články
jos_jf_content - joomfish překlady (alespoň myslím, ale není to tabulka jádra joomly)
Poděkovali: Jan Kedvis