Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Ruční export a import článků z MySQL databáze

07. bře 2013 16:52 - 07. bře 2013 16:56 #105008
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Měl jste pravdu klikal jsem špatně :-)

"Export tabulky: vlezete kliknutím do tabulky _content a nahoře kliknete na záložku Export... jo a ve vygenerovaném souboru SQL si v textovém editoru upravte všechny výskyty neco_content na nový prefix."

Takže otevřu (např. v PSPadu) a to něco dám nahradít čimkoliv co mě napadne. A pak to naimportuji do nové databáze, která by měla být prázdná... Kam konktétně (do nějakého konkrétního místa/tabulky)? Máte namysli už import tabulky do nové databáze, kde již mám nainstalovanou Joomla 2.5x Teď vám nerozumím. Děkuji za vysvětlení.

07. bře 2013 17:12 - 07. bře 2013 17:13 #105011
Odpověď od Bong
Moderátor
Ta nová databáze používá pro své tabulky také nějaký prefix. Vy si nemůžete vymýšlet, chcete naimportovat například do tabulky nove1234_content, pak musíte v importovaném souboru tabulky nahradit všechny výskyty stare1234_ za nove1234_ (je to funkce vyhledat nahradit).

Tím bude phpMyAdmin při importu vědět, že má data nacpat do nove1234_content. A pokud v této nové tabulce nejsou žádná data (članky), import by měl proběhnout normálně.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

07. bře 2013 19:14 #105018
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Děkuji Bongu :-) Kterou tabulku bych měl vybrat?

bak_content
bak_content_frontpage
bak_content_rating
bak_jf_content
jos_content
jos_content_frontpage
jos_content_rating
jos_jf_content

07. bře 2013 20:10 #105020
Odpověď od Bong
Moderátor
Prefix jos_ značí aktuální tabulku (zpravidla), prefix bak_ je záloha (třeba při instalaci)...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Jan Kedvis

08. bře 2013 14:51 #105052
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Děkuji. Takže vyexportovat najednou tyto tabulky?

jos_content
jos_content_frontpage
jos_content_rating
jos_jf_content

08. bře 2013 15:02 #105054
Odpověď od Cony
Moderátor
jos_content - články
jos_content_frontpage - hlavní články
jos_content_rating - hlasování pro články
jos_jf_content - joomfish překlady (alespoň myslím, ale není to tabulka jádra joomly)
Poděkovali: Jan Kedvis