Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Adsmanager 2.7
27. bře 2013 13:22 #106055
Odpověď od Petr
Začátečník
Přesně tak ..chodí mi různé emaily s koncovkou @aol.com. telefon stejně 123456 a bez titulek nevyplněný ač formulář by se neměl odeslat bez obsahu titulku, ale nejspíš tam uděla robot mezeru a bere se to jako vyplněný.
Nevadí mi to mazat jako spíš mi vadí, že další položka má pak jiné číslo a čísla pak nenavazují ...id=xxx
Proto pak musím předělávat i v databazi.
No vidím to na řešení kontrola pokud email bude končit na @aol.com tak tlačítko odelat bude disabled.
Snad na to přijdu jak to udělat.
Nevadí mi to mazat jako spíš mi vadí, že další položka má pak jiné číslo a čísla pak nenavazují ...id=xxx
Proto pak musím předělávat i v databazi.
No vidím to na řešení kontrola pokud email bude končit na @aol.com tak tlačítko odelat bude disabled.
Snad na to přijdu jak to udělat.
27. bře 2013 14:21 #106058
Odpověď od Petr
Začátečník
tak první pokus ..
kontrola emailu zda obsahuje @aol.com tak to napiše špatny email.
změn první řadek kodu ve svém adsmanageru - components/adsmanager/views/edit/tmpl/detault.php cca 82.řádek.
uvidím zda to zabere.
Code:
if (((mfrm.email && !r_email.exec(mfrm.email.value) && mfrm.email.getAttribute('mosReq'))) || (mfrm.email.value.indexOf("@aol.com")>=0)) {
errorMSG += mfrm.email.getAttribute('mosLabel').replace(' ',' ') + ' : '+<?php echo json_encode(JText::_('ADSMANAGER_REGWARN_EMAIL')); ?>+'\n';
mfrm.email.style.background = "red";
iserror=1;
}
změn první řadek kodu ve svém adsmanageru - components/adsmanager/views/edit/tmpl/detault.php cca 82.řádek.
uvidím zda to zabere.
28. bře 2013 08:16 #106078
Diky
Odpověď od jenik
Uživatel
Super, dej vedet jak to dopadlo, jeste kdyby telefon nemohl byt 123456, mozna by pak taky prestal otravovat.Sonicer napsal: tak první pokus ..
Code:if (((mfrm.email && !r_email.exec(mfrm.email.value) && mfrm.email.getAttribute('mosReq'))) || (mfrm.email.value.indexOf("@aol.com")>=0)) { errorMSG += mfrm.email.getAttribute('mosLabel').replace(' ',' ') + ' : '+<?php echo json_encode(JText::_('ADSMANAGER_REGWARN_EMAIL')); ?>+'\n'; mfrm.email.style.background = "red"; iserror=1; }
uvidím zda to zabere.
Diky
28. bře 2013 15:14 - 28. bře 2013 15:16 #106099
Odpověď od Petr
Začátečník
Zdravím tak jsem zjistil, že to nepomohlo.
Vypadá to na spambota co umí vypnout javu a pak neprobíhá žádná kontrola, ale už když jsem tam měl tu uvedenou capchu co pomohla tak jsem to založil na podobném.
odesílací tlačítko bude disable. a dokud se nevyplní nějaké prvky tak java tlačítko neaktivuje dál. Spambot však vypne javu a vyplni formulář ale nic neodešle...nebot si vypnul javu a tím i tlačítko...aspon to je teorie..
uvedený kod zkontroluje zda jsou vyplněny tři položky a to nadpis, email a tel. číslo - ty mám ja jako požadované!!
poté se tlačítko odeslat aktivuje ...když vymažeš tyto položky tlačítko se zas deaktivuje.
Kontrolu tel čísla jsem nedělal nebot to má adsmanager udělany jako obecně ..pak kdyby si měl položku jen pro čísla tak by to taky zakazalo 123456...
TOTO by mělo již fungovat...na 100%
ps. Jaký to máš web? pošli odkaz at se mrknu
Vypadá to na spambota co umí vypnout javu a pak neprobíhá žádná kontrola, ale už když jsem tam měl tu uvedenou capchu co pomohla tak jsem to založil na podobném.
odesílací tlačítko bude disable. a dokud se nevyplní nějaké prvky tak java tlačítko neaktivuje dál. Spambot však vypne javu a vyplni formulář ale nic neodešle...nebot si vypnul javu a tím i tlačítko...aspon to je teorie..
uvedený kod zkontroluje zda jsou vyplněny tři položky a to nadpis, email a tel. číslo - ty mám ja jako požadované!!
poté se tlačítko odeslat aktivuje ...když vymažeš tyto položky tlačítko se zas deaktivuje.
Kontrolu tel čísla jsem nedělal nebot to má adsmanager udělany jako obecně ..pak kdyby si měl položku jen pro čísla tak by to taky zakazalo 123456...
TOTO by mělo již fungovat...na 100%
ps. Jaký to máš web? pošli odkaz at se mrknu
Code:
$(document).ready(function() {
$inputs = $('#ad_headline,#email,#ad_phone');
$inputs.keyup(function() {
var empty = false;
$inputs.each(function() {
if ($(this).val().length == 0) {
empty = true;
}
});
if (empty) {
$('input[type=submit]').attr('disabled', 'disabled');
} else {
$('input[type=submit]').attr('disabled', false);
}
});
});
28. bře 2013 15:35 #106100
Odpověď od Cony
Moderátor
To je opravdu teorie. Robot si javascript nevypíná, on si ho totiž ani nenahrává. A to že mu označíte tlačítko jako disabled je mu šumák Pokud neuděláte kontrolu na serveru, tedy v PHP, jsou kontroly v javascriptu jako ochrana proti robotům úplně na nic.
Kontroly v javascriptu Vám pomohou udělat formulář příjemnější pro uživatele.
Kontroly v javascriptu Vám pomohou udělat formulář příjemnější pro uživatele.
28. bře 2013 16:26 #106102
Odpověď od Petr
Začátečník
fakt nevim....puvodní capcha mi pomohlo ...pokud se nepřesunul jeden obdelníček tak bylo odesílací tlačítko disabled...
a fungovalo to spolehlivě....bohužel jsem měl pocit, že pro uživatele nějaky posouvatkou jen odradí než aby takovy formulař vyplnili.
a fungovalo to spolehlivě....bohužel jsem měl pocit, že pro uživatele nějaky posouvatkou jen odradí než aby takovy formulař vyplnili.