Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Uprava databaze
02. led 2013 08:57 #101492
Mylsim si, ze hosting je v pohode. Mam Wedos a na webu, u kteryho to resim mam Hostingsolutions a tarif mulithosting. Jaky je nastaveni nevim. Nastaveni ceho? Ja si tam muzu nechat nastavit skoro cokoli. Teda aspon myslim. Myslim, ze hosting vinu nema.
htaccess ma uz upraveny od hostingu. Pomahali mne s tim nekolikrat. Mam v nem nahore tohle.
Pak nedavno jsem zkusil Incapsulu a v htaccess mne pribyla spousta zaznamu, ktery ale nevim, kdo tam dal. Ja urcite ne. Takze podezrivam nejaky plugin, ale vubec nevim jaky, protoze jsem zadny neinstaloval. Ani Incapsulu. Pouzivam ji bez pluginu v Joomle. Je tam napriklad toto
Ale s rychlosti to nebude mit nic spolecny, protoze pomaly to bylo uz predtim, nez se to tam ojevilo. ja zmenil sablonu, protoze ty responzivni vypadaji lip, maji min dotazu apod. a ona je nakonec pomalejsi, nez ta pomala, co tam byla.
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
ghost napsal: jeste me napada
jaky mate hosting a jake je jeho nastaveni?
neco se da udelat i pomoci htaccessu, pokud jej clovek muze poradne pouzivat
bez znalosti ale konkretnich udaju (web, hosting, tarif, ...) se da strilet jen od boku
Mylsim si, ze hosting je v pohode. Mam Wedos a na webu, u kteryho to resim mam Hostingsolutions a tarif mulithosting. Jaky je nastaveni nevim. Nastaveni ceho? Ja si tam muzu nechat nastavit skoro cokoli. Teda aspon myslim. Myslim, ze hosting vinu nema.
htaccess ma uz upraveny od hostingu. Pomahali mne s tim nekolikrat. Mam v nem nahore tohle.
Code:
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresDefault A0
<FilesMatch "\.(csv|doc|fla|flv|mp3|pdf|xls)$">
ExpiresDefault "access plus 1 month"
</FilesMatch>
<FilesMatch "\.(gif|ico|jpeg|jpg|png|swf)$">
</FilesMatch>
<FilesMatch "\.(css|js|xml)$">
</FilesMatch>
<FilesMatch "\.(cgi|fcgi|htm|html|php|pl|py)$">
ExpiresActive Off
Header set Cache-Control "private, no-cache, no-store, proxy-revalidate, no-transform"
Header set Pragma "no-cache"
</FilesMatch>
</IfModule>
<IfModule mod_php5.c>
php_flag output_buffering off
php_value memory_limit 128M
php_flag zlib.output_compression on
</IfModule>
Pak nedavno jsem zkusil Incapsulu a v htaccess mne pribyla spousta zaznamu, ktery ale nevim, kdo tam dal. Ja urcite ne. Takze podezrivam nejaky plugin, ale vubec nevim jaky, protoze jsem zadny neinstaloval. Ani Incapsulu. Pouzivam ji bez pluginu v Joomle. Je tam napriklad toto
Code:
########## Block bad user agents
## The following list may include bots that no longer exist or are not a problem
## for your site. The list will always be incomplete and it is therefore wise to
## follow discussions on one of the many "security" mailing lists or on a forum
## such as http://www.webmasterworld.com/search_engine_spiders/
## It is also unwise to rely on this list as your ONLY security mechanism.
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^BlackWidow [OR]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Bot\ mailto:craftbot@yahoo.com [OR]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^ChinaClaw [OR]
Ale s rychlosti to nebude mit nic spolecny, protoze pomaly to bylo uz predtim, nez se to tam ojevilo. ja zmenil sablonu, protoze ty responzivni vypadaji lip, maji min dotazu apod. a ona je nakonec pomalejsi, nez ta pomala, co tam byla.