Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Cookie a SLQ exploity;

22. pro 2012 16:41 #101214
Cookie a SLQ exploity; od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Prosím o pomoc s chybyami v bezpečnosti. Mám v joomle SQL a Cookie exploity, přes které se hacker dostává do admin fóra a do databáze. Nevíte prosím, jak chyby najdu a odstraním ?

22. pro 2012 17:00 #101217
Odpověď od Karri
Návštěvník
To je furt dokola - pokud máte stále problém s bezpečností, dodržujte základní bezpečnostní zásady, udržujte svou Joomla! a rozšíření aktuální a pořiďte si pořádný ochranný systém - extensions.joomla.org/extensions/access-...rity/site-protection - pokud vám na vašich stránkách záleží, smiřte se s tím, že kvalitní ochrana není zadarmo - předpokládám, že v PC také máte antivir a firewall, nebo ne?

22. pro 2012 17:52 #101219
Odpověď od Bong
Moderátor
Zjistil jste kde byly vaše bezpečnostní díry, tedy kudy se tam útočník dostává?
Změnil jste všechna hesla (FTP, administrace webu, administrace účtu webhostingu)?
Tato nová hesla máte ve svém PC zabezpečena?
Změnil jste hesla i dalším administrátorům?
Přehrál jste (přeinstaloval) kompletně Joomlu a všechna rozšíření na poslední verze?
.htaccess jste nově použil z poslední verze instalace Joomly?
Rozšíření, která nepoužíváte jste odinstaloval?
Zkontroloval jste soubory na webu podle ověřených záloh nebo instalaček na přebývající soubory?

To, že jste někdy tyto základní kroky provedl nic neznamená, toto vše je potřeba provést znovu a najednou.

sitecheck.sucuri.net/results/cszona.eu

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

22. pro 2012 18:02 - 22. pro 2012 18:10 #101220
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
A dodal bych:
- ověřil jste legálnost všech rozšíření?
- zkontroloval jste vlastní počítač na existenci virů, a další havěti?
- použil jste šifrovaný přenos dat?

(zaráží mne, že ani nevíte co je cookie, a jste si jist, že Váš web napadají pravě pomoci cookie exploitu, o SQL ani nemluvě)
Bylo by vhodné doplnit základní znalosti, souvislosti, nastudovat si bezpečnostní zásady, a pak teprve řešit "odvšivení".

To máte stejně jak s operačním systémem: pokud si do OS nataháte warez, a nainstalujete kdeco, pak se nedivte, že místo "odblešení" je pro Vás vhodnější přeinstalovat znova a hlavně "nic neinstalovat", (o aktualizacích snad už nemusím...)

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

22. pro 2012 19:26 #101224
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel

Fenris napsal: To je furt dokola - pokud máte stále problém s bezpečností, dodržujte základní bezpečnostní zásady, udržujte svou Joomla! a rozšíření aktuální a pořiďte si pořádný ochranný systém - extensions.joomla.org/extensions/access-...rity/site-protection - pokud vám na vašich stránkách záleží, smiřte se s tím, že kvalitní ochrana není zadarmo - předpokládám, že v PC také máte antivir a firewall, nebo ne?

Ano, v PC mám free licenci AVAST a bohatě mi stačí, občas udělám sken ESETem.

22. pro 2012 19:42 #101225
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel

Bong napsal: Zjistil jste kde byly vaše bezpečnostní díry, tedy kudy se tam útočník dostává?
Změnil jste všechna hesla (FTP, administrace webu, administrace účtu webhostingu)?
Tato nová hesla máte ve svém PC zabezpečena?
Změnil jste hesla i dalším administrátorům?
Přehrál jste (přeinstaloval) kompletně Joomlu a všechna rozšíření na poslední verze?
.htaccess jste nově použil z poslední verze instalace Joomly?
Rozšíření, která nepoužíváte jste odinstaloval?
Zkontroloval jste soubory na webu podle ověřených záloh nebo instalaček na přebývající soubory?

To, že jste někdy tyto základní kroky provedl nic neznamená, toto vše je potřeba provést znovu a najednou.

sitecheck.sucuri.net/results/cszona.eu

1. To je to co se celou dobu z vás všech snažím dostat, jak na to přijdu :D
2. Hesla jsem okamžitě změnil na MD5 hash 256bit
3. Hesla nemám uložena v klientech, ale v databázi keepass
4. Administrátor je jen jeden ( já )
5. No to jsem neudělal, dělal bych to půl dne. Mám dvě kompomenty, u kterých bylo autorem psáno, že jsou pro joomlu v 1.7, jak poznám, jestli je můžu nebo nemůžu použít ? Jsou "jednoduché", křeba bych to nějak s pomocí poznal, jestli se dají používat i pro 2.5.8 ?
6 .htaccess to nevím, jeslikož jsem tam žádný nový nekopírovat, ani nepřepisoval starý, tak asi ne :X jak poznám, jestli tam mám správný htaccess ?
7. mám pouze rozšíření, které používám ;)
8. ne, jemon v images jsem koukal, ale to bych určitě podívat měl to je asi jediná věc, kterou jsem ještě neudělal.

Dobrá, udělám toto všechno znovu a najednou ;)

No nevim přesně, co to všechno znamená, ale vidím zelené štítky, což považuju za správné.