Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Problém s přechodem na php7
15. kvě 2020 10:36 #142381
Dobrý den, omlouvám se, jestli píšu do špatného topicu, ale můj problém se týká i netýká Joomly.
Moje stránky www.ainny.cz jedou na php5,6, chtěla bych přejít na sedmičku, ale pokud verzi přepnu, objeví se hlášení v příloze. Už nad tím sedím tři dny, vymazala jsem, co se dalo, všechny komponenty, pluginy i joomla jsou aktuální, nahradila jsem ereg_replace funkcí preg_replace_callback (netuším, jestli je to správně, ale vygooglila jsem a na webu zatím problém není). V php souborech jsem nahradila ereg funkcí preg, nicméně výsledek je stále stejný. Opakované hledání přes Total Commander mi nenajde žádný výskyt ereg_replace. MySQL databáze je ve verzi 5.5. Přesto jsem se nedostala ani o krok dál. Snažím se to řešit i s technickou podporou, ale říkám si, že víc očí víc vidí.
Proto se chci zeptat, jestli se s tím někdo ze zkušených nesetkal, a popřípadě co s tím.
Předem děkuji.
Moje stránky www.ainny.cz jedou na php5,6, chtěla bych přejít na sedmičku, ale pokud verzi přepnu, objeví se hlášení v příloze. Už nad tím sedím tři dny, vymazala jsem, co se dalo, všechny komponenty, pluginy i joomla jsou aktuální, nahradila jsem ereg_replace funkcí preg_replace_callback (netuším, jestli je to správně, ale vygooglila jsem a na webu zatím problém není). V php souborech jsem nahradila ereg funkcí preg, nicméně výsledek je stále stejný. Opakované hledání přes Total Commander mi nenajde žádný výskyt ereg_replace. MySQL databáze je ve verzi 5.5. Přesto jsem se nedostala ani o krok dál. Snažím se to řešit i s technickou podporou, ale říkám si, že víc očí víc vidí.
Proto se chci zeptat, jestli se s tím někdo ze zkušených nesetkal, a popřípadě co s tím.
Předem děkuji.
15. kvě 2020 10:45 #142382
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Zkuste v globálním nastavení Joomly nastavit výpis chyb na maximum, potom by se v chybové zprávě měl ukázat soubor, který dělá problémy.
15. kvě 2020 11:15 #142384
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
na ftp používám v terminálu funkci grep na vyhledání a nebo easygrep (upravená funkce na vyhledání názvu nebo výskytu řetězce v php souborech).
PC a total commander neznám, svět billa gatese mě bohužel minul již od dob PC256.
PC a total commander neznám, svět billa gatese mě bohužel minul již od dob PC256.
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
15. kvě 2020 17:44 - 15. kvě 2020 17:55 #142388
Díky moc, nakopnutí zabralo a díky chybám jsem odstranila dva pluginy, které nějak extra nepořebuji, největší problém je asi se šablonou. Web už se teď zobrazí, ale opakují se v něm chybová hlášení (viz příloha).
Stáhla jsem si soubor, na který se v nich poukazuje a porovnala s novější verzí, abych viděla, jestli se uváděný řádek nějak liší. Neliší.
call_user_func($styles[$style], $module, $params, $attribs); - moje verze šablony
call_user_func($styles[$style], $module, $params, $attribs); - nová verze
Takže jsem zase v koncích, na jinou šablonu by se mi moc přecházet nechtělo. Ale asi mi nic jiného, než ji zaktualizovat a znovu upravit nezbyde.
@Rudolf, nějak jsem nepochopila, k čemu mi je vědět, co používáte vy.
Odpověď od Ainny
Začátečník
Houbák napsal: Zkuste v globálním nastavení Joomly nastavit výpis chyb na maximum, potom by se v chybové zprávě měl ukázat soubor, který dělá problémy.
Díky moc, nakopnutí zabralo a díky chybám jsem odstranila dva pluginy, které nějak extra nepořebuji, největší problém je asi se šablonou. Web už se teď zobrazí, ale opakují se v něm chybová hlášení (viz příloha).
Stáhla jsem si soubor, na který se v nich poukazuje a porovnala s novější verzí, abych viděla, jestli se uváděný řádek nějak liší. Neliší.
call_user_func($styles[$style], $module, $params, $attribs); - moje verze šablony
call_user_func($styles[$style], $module, $params, $attribs); - nová verze
Takže jsem zase v koncích, na jinou šablonu by se mi moc přecházet nechtělo. Ale asi mi nic jiného, než ji zaktualizovat a znovu upravit nezbyde.
@Rudolf, nějak jsem nepochopila, k čemu mi je vědět, co používáte vy.
15. kvě 2020 20:10 #142393
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Já jsem dlouho "deprecated" (zastaralé) info neviděl, ale ta by neměla mít vliv na běh programu. Je to jen informace pro vývojáře, že v další verzi PHP by tu zastaralou funkci (metodu) měl změnit. Tedy pokud se vypne zobrazování chyb, pak by s touhle informací mělo vše fungovat.
Aby nedošlo k matení:
- zobrazování chyb se zapíná pro zjištění chyby
- jinak se na stránkách vypíná
- pokud se zobrazují na stránce warnings, notices a skript se neukončí, pak je ve většině případů stránka s vypnutím zobrazování chyb použitelná.
Aby nedošlo k matení:
- zobrazování chyb se zapíná pro zjištění chyby
- jinak se na stránkách vypíná
- pokud se zobrazují na stránce warnings, notices a skript se neukončí, pak je ve většině případů stránka s vypnutím zobrazování chyb použitelná.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook