Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Rychlost indexace na Googlu
06. pro 2022 11:03 #147413
Ahoj odborníci,
chci se zeptat: mám postaven e-shop na Joomle3 a VM4, na sitemapy používám JSitemap PRO. Vše jsem si nastavil dle návodu, mám vygenerovanou XML sitemapu, mám ji v robots.txt, mám ji přidanou do GSC, kde mi to hlásí, že je to ok a mám 1060 url k indexaci.
Jenže ani po více než měsíci mi GSC hlásí, že mám zaindexováno jen 40 URL adres. Je to normální? Dá se tomu nějak pomoci?
Pokud chcete, budu rád diskutovat i o dalších potřebných nastaveních - metadata, klíčové slova, nadpisy....prostě bych chtěl proniknout do této alchymie. Nechci dělat markeťáka ale rád bych uměl alespoň technické SEO.
Díky za případnou diskuzi a směrování na studijní materiál - co je ověřeno, co je tajemství, co vyzkoušet , co přečíst atd.
Díky Leoš
chci se zeptat: mám postaven e-shop na Joomle3 a VM4, na sitemapy používám JSitemap PRO. Vše jsem si nastavil dle návodu, mám vygenerovanou XML sitemapu, mám ji v robots.txt, mám ji přidanou do GSC, kde mi to hlásí, že je to ok a mám 1060 url k indexaci.
Jenže ani po více než měsíci mi GSC hlásí, že mám zaindexováno jen 40 URL adres. Je to normální? Dá se tomu nějak pomoci?
Pokud chcete, budu rád diskutovat i o dalších potřebných nastaveních - metadata, klíčové slova, nadpisy....prostě bych chtěl proniknout do této alchymie. Nechci dělat markeťáka ale rád bych uměl alespoň technické SEO.
Díky za případnou diskuzi a směrování na studijní materiál - co je ověřeno, co je tajemství, co vyzkoušet , co přečíst atd.
Díky Leoš
06. pro 2022 11:19 #147414
Odpověď od Linelabcz
Admin
Je to nový eshop, nebo má nějakou delší historii? Jiné problémy search console nehlásí?
06. pro 2022 18:35 - 06. pro 2022 18:37 #147419
Odpověď od Leoš
Pokročilý uživatel
Díky kluci...
Je to nový eshop, spuštěno v polovině listopadu.
robots.txt je odzkoušen v GSC a je ok.
User-agent: *
Allow: /*.js*
Allow: /*.css*
Allow: /*.png*
Allow: /*.jpg*
Allow: /*.gif*
Allow: /cache/*.js
Allow: /cache/*.css
Allow: /components/*.js
Allow: /components/*.css
Allow: /modules/*.js
Allow: /modules/*.css
Allow: /plugins/*.js
Allow: /plugins/*.css
Allow: /templates/*.js
Allow: /templates/*.css
Disallow: /administrator/
Disallow: /bin/
Disallow: /cache/
Disallow: /cli/
Disallow: /components/
Disallow: /includes/
Disallow: /installation/
Disallow: /language/
Disallow: /layouts/
Disallow: /libraries/
Disallow: /logs/
Disallow: /modules/
Disallow: /plugins/
Disallow: /tmp/
# JSitemap entries
Sitemap: www.kouzlokrystalu.cz/index.php?option=c...p&format=xml&lang=cs
Je to nový eshop, spuštěno v polovině listopadu.
robots.txt je odzkoušen v GSC a je ok.
User-agent: *
Allow: /*.js*
Allow: /*.css*
Allow: /*.png*
Allow: /*.jpg*
Allow: /*.gif*
Allow: /cache/*.js
Allow: /cache/*.css
Allow: /components/*.js
Allow: /components/*.css
Allow: /modules/*.js
Allow: /modules/*.css
Allow: /plugins/*.js
Allow: /plugins/*.css
Allow: /templates/*.js
Allow: /templates/*.css
Disallow: /administrator/
Disallow: /bin/
Disallow: /cache/
Disallow: /cli/
Disallow: /components/
Disallow: /includes/
Disallow: /installation/
Disallow: /language/
Disallow: /layouts/
Disallow: /libraries/
Disallow: /logs/
Disallow: /modules/
Disallow: /plugins/
Disallow: /tmp/
# JSitemap entries
Sitemap: www.kouzlokrystalu.cz/index.php?option=c...p&format=xml&lang=cs
06. pro 2022 19:09 - 06. pro 2022 19:36 #147420
Odpověď od Linelabcz
Admin
Na měsíc starý e-shop je to co pozorujete naprosto běžné. Zapracujte na nějakém blogu se zajímavým obsahem, propojte e-shop se Instagramem a Facebookem (nemyslím tím odkazem). Kameny, minerály a krystaly je hodně zajímavý segment. Máte web postavený na Joomla, využijte té výhody proti ostatním běžným e-shop řešením. Bude to chtít pár měsíců práce, než si Google začne myslet, že je to zajímavý web.
Poděkovali: Leoš
07. pro 2022 19:34 #147422
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Je to normální, pokud jste neudělal kroky v určité posloupnosti - například nahrál Sitemapu z JSitemap PRO až po prvním procházení od Google - znovu se vracet bude pomalu.
Běžně nový web/eshop na Joomla při správném pořadí kroků (robots, Sitemapa, GSC) je projítý a zaindexovaný do 14 dní.
Běžně nový web/eshop na Joomla při správném pořadí kroků (robots, Sitemapa, GSC) je projítý a zaindexovaný do 14 dní.
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Poděkovali: Leoš
07. pro 2022 21:13 #147424
Odpověď od Leoš
Pokročilý uživatel
Ahoj,
moc díky za info. Ty kroky si píšu červeným písmem na nástěnku. Je to fakt, když se teď (pozdě) nad tím zamýšlím.
Ten blog by byl asi fajn, pokusím se přesvědčit majitelku
Díky moc za rady.
moc díky za info. Ty kroky si píšu červeným písmem na nástěnku. Je to fakt, když se teď (pozdě) nad tím zamýšlím.
Ten blog by byl asi fajn, pokusím se přesvědčit majitelku
Díky moc za rady.
Nejnovější příspěvky