Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Cassiopeia - úpravy
25. led 2025 21:10 - 25. led 2025 21:18 #150115
Potřeboval bych poradit se základní šablonou Cassiopeia. Chtěl bych změnit barvy písma:
1. horní menu - základu bílé...
do "user.css" jsem vložil kod:
.container-header .mod-menu {
justify-content: center;
color: #000000;
padding: 0;
}
ale problém je, že dojde ke změně jen v hlavní kategorii (v mém případě na černou), pokud nabízí rozkliknutí na podkategorie, ty zůstanou v původní barvě (modré)
2. názvy článků - v základu modré
chtěl bych změnit na černou barvu
3. ostatní modré - když mám třeba modul přihlášení, tak co je zapomenuté heslo, registrace, nebo třeba když mám menu v pozici sidebar-right, tak jsou názvy kategorií též modré.
Děkuji.
1. horní menu - základu bílé...
do "user.css" jsem vložil kod:
.container-header .mod-menu {
justify-content: center;
color: #000000;
}
ale problém je, že dojde ke změně jen v hlavní kategorii (v mém případě na černou), pokud nabízí rozkliknutí na podkategorie, ty zůstanou v původní barvě (modré)
2. názvy článků - v základu modré
chtěl bych změnit na černou barvu
3. ostatní modré - když mám třeba modul přihlášení, tak co je zapomenuté heslo, registrace, nebo třeba když mám menu v pozici sidebar-right, tak jsou názvy kategorií též modré.
Děkuji.
26. led 2025 17:11 #150116
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Pokud modul vytvoříte a nefunguje vám CSS, jako u stávajících, bude to tím, že jste nový modul nenastavil.
Podívejte se v modulu na záložku Pokročilé, kde najdete vše potřebné (Značka modulu, Bootstrap velikost, Značka titulku modulu, CSS třída titulku, Styl modulu)... porovnejte nastavení mezi původním a novým modulem...
Když potřebujete vědět co ovlivňuje nějaký prvek na obrazovce. Stačí když najedete na prvek, který vás zajímá, stisknete pravé tlačítko myši a z kontextového menu vyberete ZKONTROLOVAT, PROZKOUMAT (podle prohlížeče). A hned uvidíte co a kde vzhled ovlivňuje, atd...
Třeba to písmo v menu vám ukáže:
Podívejte se v modulu na záložku Pokročilé, kde najdete vše potřebné (Značka modulu, Bootstrap velikost, Značka titulku modulu, CSS třída titulku, Styl modulu)... porovnejte nastavení mezi původním a novým modulem...
Když potřebujete vědět co ovlivňuje nějaký prvek na obrazovce. Stačí když najedete na prvek, který vás zajímá, stisknete pravé tlačítko myši a z kontextového menu vyberete ZKONTROLOVAT, PROZKOUMAT (podle prohlížeče). A hned uvidíte co a kde vzhled ovlivňuje, atd...
Třeba to písmo v menu vám ukáže:
Code:
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif].metismenu.mod-menu .mm-toggler {[/font]
color: currentColor;
user-select: none;
box-shadow: none;
background: 0 0;
border: none;
align-items: center;
height: 100%;
display: flex;
position: relative;
}
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Kavato