Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

šablona LBOX problém se zobrazením modulů

23. led 2025 23:19 #150101
Zdravím, možná to sem nepatří, ale už jsem docela bezradný a poprosil bych o radu se zobrazením modulů v šabloně LBOX na webu  www.jiri-kubza.cz/
  • náhodný obrátek - pozice banner
  • vlastní modul - pozice main-top
  • modul jt testimonial - pozice main-bottom
Problém je v tom, když chci zobrazit modul icagenda kalendář v pozici sidebar-right, tak se mi přestane zobrazovat modul testimonial a zůstane jen nadpis modulu. Zkoušel jsem i jiné pozice, ale vždy stejný výsledek. Modul kalendáře mi "zabije" modul hodnocení - viz obrázek
Nemáte, prosím někdo nějaký tip nebo radu, co s tím? 
Díky všem moc

24. led 2025 02:42 - 24. led 2025 02:57 #150102
Odpověď od Bong
Moderátor
Nejspíš se vám někde něco "pere" udělejte nějakou skrytou stránku pro nás, kde budou oba moduly použité, ať se můžeme na tu chybu podívat.  Odkaz na skrytou stránku nám sem přidejte.

Dále zkuste:

Zkuste si vypnout v Globální nastavení - Server - Webové služby - Povolit CORS: NE
Zprovozněte si si HTTPS.
Zvažte používat modul iCagenda - Event List namísto iCagenda - Calendar, bude to přehlednější a hezčí.
V Phoca Gallery vypněte zobrazování mapy.
Používáte videa z Youtube, použijte na videa také Phoca Gallery. Pak s nimi bude moci pracovat stejně jako s fotografiemi a navíc to vzhledem lépe zapadne do vašich stránek (bude to jednotné).
Zvažte použít jinou šablonu vzhledu, máte to poněkud šedivé, moderátor by si zasloužil barevnější provedení.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

24. led 2025 10:24 - 24. led 2025 10:46 #150105
Odpověď od Jakub
Začátečník
Dobrý den,
díky moc za reakci. Nechal jsem oba moduly zapnuté na té úvodní stránce. Pro vyzkoušení to bude nejrychlejší.
www:  www.jiri-kubza.cz/
Děkuji moc. Za ostatní rady a připomínky moc díky. Postupně je zapracuju a pak budu mít ještě jeden všetečný dotaz. Ale teď to sem aktuálně nebudu tahat. Zatím jen to zobrazování obou modulů současně. Možná jen k phoca gallery jak pro foto, tak pro video. To mě napadlo hned, když jsem galerii vytvářel, ale nenapadlo mě, jak na zobrazovat separátně fotky a vida. Fotky mám jako jako výpis kategoriï. Nepřišel jsem na to, jak cestou nejmenšího odporu držet videa a fotky separovaně od sebe, pokud by oboje bylo v phoca....
Děkuji

24. led 2025 10:46 - 24. led 2025 10:47 #150106
Odpověď od Bong
Moderátor
Zkuste ještě nastavit v Globální nastavení - Server - Webové služby - Povolit CORS: NE

Jinak tam máte nějaký konflikt JQuery v JT Testimonial Joomla Module (viz. screen). Třeba stačí poladit nastavení v modulu.

Ještě můžete zkusit využít modul iCagenda Events JT, který je od stejného autora, jako JT Testimonial Joomla Module. Je předpoklad, že pak problém nebude, když je autor stejný. 

24. led 2025 11:09 #150107
Odpověď od Jakub
Začátečník
Děkuji moc za odpověď. Změna povolit CORSE na NE očividně nic neudělala. Zkusím ještě nějak změnit nastavení modulu a když neuspěju, zkusím vámi zmíněný JT modul. Už jsem na něj koukal na stránce vývojáře. Díky moc. Ještě jsem editoval původní dotaz k phoca gallery, jestli náhodou nemáte nějaký tip, jak držet ve phoca fotky a videa ve dvou separátních galeríích na frontendu webu? Mockrát děkuji

24. led 2025 11:21 #150108
Odpověď od Bong
Moderátor
Separátně videa a fotky v Phoca Gallery:

Nastavíte podle potřeby:

Phoca Gallery: Možnosti - Obecná nastavení: YouTube API Key, Povolit SSL s YouTube
Phoca Gallery: Možnosti - Zobrazení detailu: Možnosti zobrazení YouTube a YouTube video
Phoca Gallery: Možnosti - Uživatelé: Možnosti nahrávání - Povolit nahrávání z YouTube

Pak už jen založíte novou kategorii VIDEA a v nastavení Phoca Gallery: Možnosti - Zobrazení kategorií zadáte ID nové kategorie do pole Skryté kategorie.
Do této nové kategorie si nacpete videa tak, že vytvoříte nový obrázek a namísto nahrávání obrázků vložíte do příslušného pole Kód videa (Youtube).

Položku nabídky VIDEA si změníte na typ Seznam obrázků (zobrazení podle kategorií) a poté Vybrat kategorii: VIDEA.

A to je celé. 

Jde to i jinak, třeba vytvořit kategorie VIDEA a FOTOGRAFIE s tím, že FOTOGRAFIE bude nadřazená všem dalším kategoriím s obrázky.