Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Šablona LBOX, změnit barvu modulu Breadcrumbs
21. srp 2024 09:42 - 21. srp 2024 09:45 #149663
Odpověď od Pepa
Začátečník
Dobrý den, pod dlouhé době se ozývám, posílám screeny, aktualizoval jsem s Joomla z verze 4 na verzi 5 a v mé šabloně následující chyby, dalo by se to nějak řešit ? Všechny 4 chyby jsou na jednom screenu, na dvou screenech je porovnani verze 4 a Joomla, hlavni problem zmizly mi cervene trojuhelnicky, zobacky co oteviraji podmenu, jsou tam znaky neexistujici soubor, da se nejak resit? Podmenu funguje nadale jen to blbe vypada,, Jeste nevim co jsou ostatni chyby, tyka se to
www.josefstary.cz
. Nebo nejak aktualizovat tuhle sablonu? Ale viz historie, delaly se tam prepisy kod PHP, to by zas ebylo neprijemne, nevim jestli uz bych vsechno dohledal,, diky za kazdou pomoc
21. srp 2024 16:28 #149664
Odpověď od Linelabcz
Admin
Zdar Pepo, Joomla 5 podporuje novou verzi Font Awesome 6
otevřete si soubor media/templates/site/linelabox4/css/template.min.css
najděte
Font Awesome 5
nahraďte číslovku 5 za 6
takto:
Font Awesome 6
To je vše. Nezapomenout i na template.min.css.gz komprimovaný soubor, pokud používáte.
U vypsaných souborů jsou změny v html atributech mikrodat viz např. schema.org/address , ty můžete změnit porovnáním a úpravou souborů.
otevřete si soubor media/templates/site/linelabox4/css/template.min.css
najděte
Font Awesome 5
nahraďte číslovku 5 za 6
takto:
Font Awesome 6
To je vše. Nezapomenout i na template.min.css.gz komprimovaný soubor, pokud používáte.
U vypsaných souborů jsou změny v html atributech mikrodat viz např. schema.org/address , ty můžete změnit porovnáním a úpravou souborů.
22. srp 2024 09:40 - 22. srp 2024 10:04 #149668
Odpověď od Pepa
Začátečník
Dobrý den, děkuji moc za radu, hned jsem chtěl zkusit radu jedna, na změnu verze fontu, ale v vámi zmiňovaném souboru není žádný zápis, viz screen, jedniný podobný zápis co se týká fontu je v souboru editor.min.css ale tam zase není název fontu, posílám screeny. Tohle mě trápí nejvíc. Jaké soubory mám porovnat u rady dvě? Mám jen ty co jsou nyní aktuální, vyběhly 4 hlášky, viz minulý příspěvek screen, možná by se dal konflikt někde najít v menu Joomly? Navíc když mrknete na
www.josefstary.cz
a pak kontakt, tahle hláška nahoře souvisí s těmito čtyřmi ??? Děkuji moc za vaši pomoc a ochotu
Edit: ještě pátrám, v nastavení mám nastavený font ROBOTO, není to tím? Font Awesome nikde nevidím, ani v samotném nastavení, ani v css. Je to vídět i v Úprava souboru '/media/templates/site/linelabox4/css/global/fonts-local_roboto.min.css' v šabloně 'linelabox4'. Nemám prvně něco změnit v nastavení šablony ??? Viz další screen. Děkuji
Edit2: druhá záhada,, mám tenhle zápis skoro všude nahoře, když udělam reload stránky, tak už je to v pohodě bez zápisu ... Warning: Zend OPcache API is restricted by "restrict_api" configuration directive in /data/web/virtuals/314974/virtual/www/libraries/vendor/joomla/filesystem/src/File.php on line 341 .... Jak vidíte prosím tenhle článek třeba? www.josefstary.cz/index.php/blog/recepty...ne-v-troube-s-cibuli
Edit: ještě pátrám, v nastavení mám nastavený font ROBOTO, není to tím? Font Awesome nikde nevidím, ani v samotném nastavení, ani v css. Je to vídět i v Úprava souboru '/media/templates/site/linelabox4/css/global/fonts-local_roboto.min.css' v šabloně 'linelabox4'. Nemám prvně něco změnit v nastavení šablony ??? Viz další screen. Děkuji
Edit2: druhá záhada,, mám tenhle zápis skoro všude nahoře, když udělam reload stránky, tak už je to v pohodě bez zápisu ... Warning: Zend OPcache API is restricted by "restrict_api" configuration directive in /data/web/virtuals/314974/virtual/www/libraries/vendor/joomla/filesystem/src/File.php on line 341 .... Jak vidíte prosím tenhle článek třeba? www.josefstary.cz/index.php/blog/recepty...ne-v-troube-s-cibuli
22. srp 2024 11:36 #149669
Kontrolujete správný soubor?
www.josefstary.cz/media/templates/site/l...css/template.min.css
Odpověď od Linelabcz
Admin
Pepa napsal: Dobrý den, děkuji moc za radu, hned jsem chtěl zkusit radu jedna, na změnu verze fontu, ale v vámi zmiňovaném souboru není žádný zápis...
Kontrolujete správný soubor?
www.josefstary.cz/media/templates/site/l...css/template.min.css
22. srp 2024 12:11 - 22. srp 2024 12:35 #149670
Odpověď od Pepa
Začátečník
Dobrý den, kontroluji, ale dostávám se k němu z rozhraní stylu šablony a vidím ho tam prázdný, viz sceenshot, co dělám špatně prosím ??? Posílám pro jistotu screen ,, Mám zkusit najít a upravit v notepadu ??? Proč se mi nezobrazuje nic v editoru v Joomle? Děkuji,,,
Edit,, tohle je vřešeno, nevím proč jsem v rozhraní viděl řádek prázdný, nicméně jsem opravil ručné v notepadu přes ftp a vypadá to dobře, teď bych potřeboval řešit tuhle chybu nahoře na stránce a ostatní chyby tam nevím jak jste mysleli to porovnání souboru ???
Warning: Zend OPcache API is restricted by "restrict_api" configuration directive in /data/web/virtuals/314974/virtual/www/libraries/vendor/joomla/filesystem/src/File.php on line 341 Dekuji moc
Edit,, tohle je vřešeno, nevím proč jsem v rozhraní viděl řádek prázdný, nicméně jsem opravil ručné v notepadu přes ftp a vypadá to dobře, teď bych potřeboval řešit tuhle chybu nahoře na stránce a ostatní chyby tam nevím jak jste mysleli to porovnání souboru ???
Warning: Zend OPcache API is restricted by "restrict_api" configuration directive in /data/web/virtuals/314974/virtual/www/libraries/vendor/joomla/filesystem/src/File.php on line 341 Dekuji moc
22. srp 2024 12:22 #149671
Buď si vypněte hlášení chyb v globální konfiguraci, nebo povolte v rámci hostingu direktivu restrict_api pro Zend OPCache, pokud to lze.
Odpověď od Cony
Moderátor
Pepa napsal: Edit2: druhá záhada,, mám tenhle zápis skoro všude nahoře, když udělam reload stránky, tak už je to v pohodě bez zápisu ... Warning: Zend OPcache API is restricted by "restrict_api" configuration directive in /data/web/virtuals/314974/virtual/www/libraries/vendor/joomla/filesystem/src/File.php on line 341 .... Jak vidíte prosím tenhle článek třeba? www.josefstary.cz/index.php/blog/recepty...ne-v-troube-s-cibuli
Buď si vypněte hlášení chyb v globální konfiguraci, nebo povolte v rámci hostingu direktivu restrict_api pro Zend OPCache, pokud to lze.