Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Phoca Cart a Balíkovna - nelze přidat box nebo pobočku
18. bře 2026 18:00 - 18. bře 2026 18:08 #151076
Ahoj kluci,
dnes mi volal majitel eshopu, že mu nejde v košíku přidat vybraný box Balíkovny. Kouknul jsem na to a zjistil:
- Joomla 5.4.3
- Phoca Cart 6.0.0
- plugin Balíkovny ten nejnovější stažený s Phoca.cz
- jazykové verze nejnovější od Bonga
URL webu: www.petr-servis.cz
Při vložení zboží do košíku zadám nákup např. bez registrace, vyplním adresu a údaje a uložím, posune mne to na výběr dopravy, kde vyberu Balíkovnu na box.
Nyní kliknu na tlačíto Vyber místo vyzvednutí - otevře se mapka s boxy Balíkovny - v tomto pluginu lze vybírat bez chyby jakoukoli pobočku nebo box.
V okamžiku potvrzení vybraného boxu dojde k návratu do košíku, ale data vybraného boxu tam nejsou - nezapíší se.
V consoli je zobrazený error:
Tak teď fakt nevím, zda je chyba v pluginu od Phocy nebo u České pošty. AI mi k tomu napsala nějaké souhrné doporučení ale já JS nedělám, tak nedokážu zhodnotit relevanci odpovědi a raději se zeptám vás.
DOPLNĚNÍ
Když jsem v administraci Phoca Cart u Dopravy - Balíkovna kouknul na nastavení, tak tam bylo v Možnosti způsobu dopravy nastaveno na ANO - Uložit a zobrazit otvírací dobu. Když jsem nastavil NE, tak už to funguje. I Console mi napovídala, že v to JS souboru na řádku 74 je ta chyba. Určitě to souvisí s tou otevírací dobou.
dnes mi volal majitel eshopu, že mu nejde v košíku přidat vybraný box Balíkovny. Kouknul jsem na to a zjistil:
- Joomla 5.4.3
- Phoca Cart 6.0.0
- plugin Balíkovny ten nejnovější stažený s Phoca.cz
- jazykové verze nejnovější od Bonga
URL webu: www.petr-servis.cz
Při vložení zboží do košíku zadám nákup např. bez registrace, vyplním adresu a údaje a uložím, posune mne to na výběr dopravy, kde vyberu Balíkovnu na box.
Nyní kliknu na tlačíto Vyber místo vyzvednutí - otevře se mapka s boxy Balíkovny - v tomto pluginu lze vybírat bez chyby jakoukoli pobočku nebo box.
V okamžiku potvrzení vybraného boxu dojde k návratu do košíku, ale data vybraného boxu tam nejsou - nezapíší se.
V consoli je zobrazený error:
Code:
Uncaught (in promise) TypeError: Cannot read propUncaught (in promise) TypeError: Cannot read properties of undefined (reading 'od')
at ceskaposta.js?d563c1:74:104
at Array.forEach (<anonymous>)
at showCeskapostaSelectedPickupPoint (ceskaposta.js?d563c1:67:37)
https://www.petr-servis.cz/media/plg_pcs_shipping_ceskaposta/js/ceskaposta.js?d563c1
Tak teď fakt nevím, zda je chyba v pluginu od Phocy nebo u České pošty. AI mi k tomu napsala nějaké souhrné doporučení ale já JS nedělám, tak nedokážu zhodnotit relevanci odpovědi a raději se zeptám vás.
DOPLNĚNÍ
Když jsem v administraci Phoca Cart u Dopravy - Balíkovna kouknul na nastavení, tak tam bylo v Možnosti způsobu dopravy nastaveno na ANO - Uložit a zobrazit otvírací dobu. Když jsem nastavil NE, tak už to funguje. I Console mi napovídala, že v to JS souboru na řádku 74 je ta chyba. Určitě to souvisí s tou otevírací dobou.
18. bře 2026 20:51 #151079
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
asi už vyřešeno, jelikož mi to funguje.
Poděkovali: Leoš
19. bře 2026 00:37 #151080
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Když dáš v nastavení "Ne", tak se ten kód ohledně otevírací doby vůbec neprovádí, protože otevírácí dobu prostě vůbec nezobrazuje.
Tam by to chtělo přímo v JS debugovat, proč tam nejsou ty hodnoty od - do. Ptáme se vyloženě objektu otevírací doby, tak se předpokládá, že by tam ty hodnoty měly být. :idea:
Tam by to chtělo přímo v JS debugovat, proč tam nejsou ty hodnoty od - do. Ptáme se vyloženě objektu otevírací doby, tak se předpokládá, že by tam ty hodnoty měly být. :idea:
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Leoš
19. bře 2026 14:11 #151085
Odpověď od Leoš
Pokročilý uživatel
Děkuji za info. Pokusím se něco pozjišťovat a večer na srazu dám vědět jak jsem dopadl 
Zatím to mám bez ukládání provozní doby a jede to.
Leoš
Zatím to mám bez ukládání provozní doby a jede to.
Leoš
Nejnovější příspěvky