Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Phoca Gallery Plugin - podivné chování v polích Phoca Cart

18. lis 2023 21:07 #148854
Ahoj,
mám Joomlu 4.4.0, Phoca Cart 4.0.10, Phoca Gallery 4.5.5 a Phoca Gallery Plugin 4.5.4
Phoca Cart používám jako katalog bez nákupního košíku. U každého produktu potřebuji sdělovat dost informací. Jedná se o katalog dveří, kde každý produkt má krátký popis, dlouhý popis a další informace jako dostupné tvary dveří, barvy dveří, doplňky atd. řeším pomocí Skupin polí a Polí z Phoca Cart. Ty se mi zobrazují jako taby v popisu zboží.

V několika polích potřebuji zobrazit obrázky - např. barvy a obrázky různých modelů dveří. K tomu jsem použil Phoca Gallery, kde jsou v jednotlivých kategoriích tyto obrázky nahrané.

Vytvořím si Skupinu polí a do ní vytvořím např. pole Barvy. Toto pole je typu EDITOR. Do něj vložím kód, který mi pomoci pluginu Phoca Gallery Plugin načte potřebné obrázky z kategorie. Zatím vše funguje OK.

Nyní si vytvořím druhé pole např. Typy dveří a opět stejným způsobem vložím kód pro vykreslení obrázků z jiné kategorie Gallery.

Taby se mi na kartě produktu vytvoří a nyní nastane ten problém:
Kliknu na tab např. Barvy - vidím vpořádku všechny obrázky z galerie, po kliknutí na jednotlivé obrázky se ukáží pomocí knihovny Photoswipe náhledy obrázků ve větším rozměru. Zavřu  velké náhledy a přejdu na další tab s Typy dveří, kde očekávám stejné chování. Jenže po kliknutí se již neukáže žádný náhled větších obrázků, nic se neděje ani po několika kliknutích na jiné obrázky v tabu. Ale když kliknu zpět na tab Barvy, tak se mi zobrazí náhledy typů dveří, s totálně rozhozeným layoutem, jakoby to nenačítalo css styly knihovny Photoswipe. A vlastně už pak nefunguje prohlížení obrázků správně u žádného tabu. Musí se provést reload stránky abych se dostal opět na začátek tohoto podivného chování.

Poradíte mi prosím postup, jak zjistím co to je za chybu?
Neupravoval jsem žádný kód component ani výstupu. DevTools mi žádnou chybu v consoli nevypisují.
Je to neveřejný web - přístup případně pošlu.

Moc díky za ochotu
Leoš
 

19. lis 2023 00:11 #148856
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, bez vyzkoušení a s DevTools to asi nikdo neodhadne. Chce to prozkoušet povypínat různý rozšíření (hlavně system pluginy, atd.) nebo zkusit jinou šablonu, atd. atd.

U map v tabech (u OSM) byl problém, kdy se tab obsah načetl pomocí javascriptu a ta OSM mapa to nezachytila a nenačetla se celá. Mohl by tam být podobnej problém, že ten obsah se inicializuje pomocí JS a už nedojde s inicializaci třeba právě Photoswipe. Těžko říct.

Pošli mi přístupy, zkusím se na to podívat (jestli na mě nemáš email, tak zde: www.phoca.cz/contact )

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Leoš

21. lis 2023 10:25 #148862
Odpověď od Leoš
Pokročilý uživatel
Ahoj,
díky za pomoc. Mail jsem poslal. Taky jsem zkoušel povypínat různé pluginy, které nepotřebuji a rozšíření taky. Bohužel bez úspěchu. V DevTools jsem zjistil načítání chyb javascriptu pro knihovnu Photoswipe. Bohužel identifikace problému je nad mé vědomosti :-(

Pokud změním šablonu z Yootheme na Casiopeu, tak se to chová celkem rozumě, jen nefungují ty taby ve phoca cart. Ale chtěl bych primárně používat YoothemePRO, takže stále hledám řešení....

Moc díky za jakoukoli pomoc.

21. lis 2023 16:16 - 21. lis 2023 16:16 #148865
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, ten problém je asi následující.

Photoswipe si dělá pro úplně všechny instance jeden jediný "modal" a ten pak volají všechny instance. Problém je, že první instance je udělaná v tabu "typ dveří" a tak když z tabu "barvy" voláš Photoswipe, on sice ten modal otevře, ale ten nejde vidět. Vidět je, až když najedeš zpátky na ten tab "typ dveří". Tedy, pravděpodobně UIkit funkce blokuje vše, co je zobrazování z neaktivních tabů (což je asi správně), ale v našem případě nám blokuje i modal, který chce využít jiný tab.

Tohle těžko vyřešit. Zkusit by se mohlo udělat první instanci mimo tab. Jestli to výjde, těžko říct. Zkus nainstalovat a aktivovat tento plugin:
www.phoca.cz/phocacart-extensions/2-plug...ge-photoswipe-plugin

Ten nahradí standardní Phoca Cart popup metody za Photoswipe. Tím pádem už hlavní fotka produktu (mimo tab) nastartuje ten modal. Problém asi bude, že ta instance se bude jmenovat jinak než u použitých pluginů. S největší pravděpodobností to tedy nepomůže a chtělo by to nastartovat nějakej gallery plugin mimo taby : - (

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Leoš

21. lis 2023 20:38 #148869
Odpověď od Leoš
Pokročilý uživatel
Honzo,
moc děkuju. FUNGUJE TO!

To by mně nenapadlo :-) Moc díky.
Ještě to otestuju důkladně a dám sem vědět. Vypadá to, že problém je vyřešen.

Ještě jednou moc díky.
Leoš

21. lis 2023 20:42 #148870
Odpověď od Leoš
Pokročilý uživatel
Ještě malá otázka:
- je možné ty taby u produktu řadit jak potřebuji? Nyní se to řadí dle toho jak je vytvořím. Hledal jsem v nastavení - nenašel a když si v seznamu custom files chci řadit klasicky jak umí joomla, tak to nemám funkční.

Jen jestli je nějaká možnost.

Díkes

Powered by Fórum