Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

nelze nahrát rozšíření

14. čvn 2023 12:38 #148419
nelze nahrát rozšíření od Draha
Pokročilý uživatel
Mám testovací web, na týden mi ho přesunuli tam, kde je PHP8 (poskytovatel Forpsi).
Stávající web na Joomla3 jede na adrese www.vallis-baptismi.cz
testovací na testj4.vallis-baptismi.cz.
tam se mi podařilo nahrát zazálohovaný web pod J3, odinstalovala jsem případné problémové rozšíření a web povýšila na Jommlu4, nastavila prozatím šablonu joomly Casiopea. ALE ...
Když jsem chtěla nahrát rozšíření, požadovanou Akeebu 9.0, tak se sice začal přez "nahrát soubor s balíčkem" soubor nahrávat a snad i instalovat, ale instalace nakonec neproběhla a web zahlásil viz obrázky.
To samé nebo podobná hláška se zobrazila, když jsem chtěla nahrát zakoupenou šablonu.  Pokusila jsme se nahrát i free šablonu, abych to vyzkoušela, ale ani tato instalace neproběhla. 
Řeším to samozřejmě s forpsi, ale výsledek zatím nulový.
Nesetkal jste se někdo s podobným problémem? Kde hledat řešení? na webu nebo u poskytovatele webhostingu? 
děkuji předem za rady
     

15. čvn 2023 07:09 - 15. čvn 2023 07:11 #148420
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Budu hádat:
- došlo místo?
- máte tak levný hosting, že nastavené hodnoty pro běh PHP scruptů nevyhovují - zkontrolovat technické parametry J4 a technické parametry hostingu

A co říká log u nich na serveru?

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

15. čvn 2023 07:50 #148421
Odpověď od Draha
Pokročilý uživatel
Odpovědi:
- došlo místo?  nemělo by, předpokládám že pokud ano, tak by mě upozornil technik že mám zvýšit kapacitu , soubory mají 3,5GB objednané místo je 100GB.
- máte tak levný hosting, že nastavené hodnoty pro běh PHP scruptů nevyhovují - zkontrolovat technické parametry J4 a technické parametry hostingu - mám od Forpsi hosting Advanced, jak jsou nastavey scripty PHP opravdu netuším kde to zjistit.  Až do joomly 4 jsem s tímto hostingem neměla problém. některé rozšíření se nainstalují bez problémů ale Akkeba a šablona ne, už mi přesouvali hosting na z windows serveru na linuxový, to odstranilo problém s prací se soubory přez FTP rozhraní, kdy jsme potřebovala smazat celý web a znovu provést instalaci ze zálohy.

A co říká log u nich na serveru?  ten nevidím. skusím se zeptat jejich techniků, nedostanu se k logům u testovacího webu, jelikož jsme potřebovala vyšší PHP pro joomla 4 , tak mi to dali na týden na jiný server, kam nemám v rámci správy svého hostingu přístup kromě ftp a DB. 

Děkuji

15. čvn 2023 10:00 - 15. čvn 2023 10:02 #148422
Odpověď od Cufe
Admin
Instalaci jste řešila drag and drop (přesunutím souboru pro pole nahrávání) nebo kliknutím na zelené tlačítko a výběr instalačního souboru? Na forpsi ve zvoleném hostingovém balíčku nebývá problém. Když budete mít Joomlu na hostingu, dávejte ji (na Forpsi) na hosting s Linux (nikoliv na Windows). Standardně by mělo vše u vás fungovat, zkuste reinstalovat jádro Joomla.
EN návod zde:

Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

15. čvn 2023 13:13 #148423
Odpověď od Draha
Pokročilý uživatel
Děkuji všem za rady.
Jsem přesvědčena, že problém byl na hostingu, jelikož jsem je požádala o místo pro testovací web (který by byl na místě kde mám stávající hosting - místo nemám celé obsazené, ale pod subdoménou a na oddělené databázi) Místa i možnost další databáze nebyl problém. Ale i tak to nebylo zcela standartní a technici to pravděpodobně neuměli nastavit tak aby to jelo. 
Vyřešila jsem tak, že jsme si zakoupila druhý webhosting na jeden rok, tam "zatím" problém s nahráním jak Akeeby 9 i šablony nebyl. Web jsme aktualizovala na Joomlu4. 

Ještě k odpovědi jak nahrávám sobory, zkoušela jsem oba způsoby, jak přetáhnout soubor myší do okna, tak i vyhledat soubor na disku. Ani jedno nefungovalo, Něco na hostingu bránilo k nahrání a rozbalení , instalaci daného souboru. 

 

Powered by Fórum