Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Jak vložit na web cizí reklamu a získat za to provizi?

13. bře 2022 10:30 #145931
Jak vložit na web cizí reklamu a získat za to provizi? od Nataša Řezníčková
Pokročilý uživatel
Všechny zdravíma mám dotaz, na který jsem tu neuměla najít odpověď.
Vytvářím web, pro který by v pohodě hodilo, aby se zde zobrazovaly různé cizí reklamy, za což by byla nějaké provize. Vůbec netuším, co použít a jak to udělat. Viděla jsem to na mnoho webech, kde třeba uvnitř nějakého článku se zoberazuje reklama Google nebo jiná.
Mám Jommla 4 a tak nevím, jestli pro čtyřku existuje nějaká komponenta nebo plugin, která by uměla vkládat do obsahu ty cizí reklamy.
Jenže druhý problém je ten, že ani nevím, kde se to zařizuje a jak, aby když bych měla ty reklamy na svém webu, aby za to byly ty provize. Tímto jsem se ještě nikdy nezabývala. Tak jestli mi můžete poradit i to, kde se dá nějak zařídit proplácení zobrazování cizích reklam. Nemám ale na mysli affiliate firem, to je jiná věc, kterou umím, ale mám opravdu na mysli, že v článku vymezím nějaké místo a třeba Google tam automaticky vloží nějakou svou reklamu (možná pokaždé jinou, to je jedno), za kterou pak nějakým způsobem odměňuje. A nemusí to být jen Google.
Myslíte, že mi v tomto dokážete někdo poradit?
Jen prosím, abyste se vyjadřovali způsobem pro úplného laika, pokud možno s českými výrazy. Abych rozuměla tomu, co bude obsahem odpovědí.
Předem opravdu hodně děkuji, děkuji , děkuji....

13. bře 2022 10:52 - 13. bře 2022 10:55 #145932
Odpověď od Bong
Moderátor
:-D myslím, že rady nepotřebujete. Nakonec všechno najdete v administraci u těch společností, od kterých budete reklamu získávat a u kterých se zaregistrujete.

Do Joomly reklamu dostanete jednoduše. Buď využijete komponenty Bannery, kde namísto vlastního banneru vložíte příslušný kód nebo odkaz, nebo vložíte kód do šablony stránek (buď přímo, nebo třeba pomocí nějakého pluginu, například Systém - Phoca Site Plugin).

Reklama se pak bude zobrazovat jen tam kde modul Bannery zobrazíte, ale třeba automaticky tam kde nastavíte v administraci poskytovatele reklamy. Jak si to uděláte, tak to budete mít...

Nezapoměňte ale na to, že pokud stránky nejsou opravdu hojně navštěvované, tak vaše výdělky budou zanedbatelné. Také může být problém pokud nejste plátce DPH a poskytoval reklamy je zahraniční.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

13. bře 2022 11:23 - 13. bře 2022 11:25 #145933
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
Já mám dotaz :) Kolik máte představu o výdělku na té reklamě? +/- Nějakou představu máte (halíře, koruny, tisíce, milióny :) ) Plus mínus autobus.

14. bře 2022 12:35 #145935
Odpověď od Cony
Moderátor
Mnoho šablon má také v nastavení pole pro přidání vlastních skriptů do hlavičky / patičky, ty lze obvykle pro podobné s úspěchem případy využít.

14. bře 2022 22:24 #145939
Odpověď od JR
Začátečník
Více takových příspěvků, ať zde není tak mrtvo :woohoo: :lol:

15. bře 2022 15:56 #145945
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

JR napsal: Více takových příspěvků, ať zde není tak mrtvo :woohoo: :lol:


Ale no tak, vůbec není mrtvo :)
Každý čtvrtek si to na online cafe užijeme

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

Powered by Fórum